Jak byś miała chęć, sprawdź sobie jeszcze miskanta Ferner Osten, ma raczej pozytywne opinie, rozmiar 70-90 cm, z kwiatami do 160 cm. Widziałem na żywo i mi się też podobał.
Mam nadzieję, że wypoczynek był udany.
Zdjęcie z kurami urocze.
Bardzo ładnie wybarwiły Ci się seslerie. W duecie z kocimiętkami bardzo fajnie się prezentują.
Pogodę trafiliśmy idealną, bez mgły, deszczu, słoneczko. Wybieraliśmy miejsca, gdzie da radę poruszać się wózkiem. Nie sądziłam, że aż takie wykluczenia mają osoby z niepełnosprawnościami. Większość knajpek na głównej ulicy ma 2-3 schodki prowadzące do środka. O ile my we dwoje sobie radziliśmy podnieść wózek w całości z zawartością to w innych przypadkach może być trudno lub niewykonalne pokonanie tych stopni. Nawet kolejka na Gubałówkę niby ma podjazdy i rampy, ale ten wagonik gdzie jest miejsce na wózek wymaga pokonania 1-2 bardzo niskich schodków, aby do niego wjechać (przynajmniej nam się tak kolejka zatrzymała).
Jesień w części użytkowej. Udało mi się wsadzić pigwowce i rozsadzić truskawki w nowe miejsca. Dokupiłam też w ogrodniczym po drodze 2 szt. jagody kamczackiej Zojka.
Cześć Działasz jeszcze w tym sezonie, czy już tylko prace porządkowe?
Moje borówki albo przebarwione albo już bez liści. Ja na ten moment odpuszczam rośliny sadownicze (póki co są borowki i truskawki), skupię się na części ozdobnej. A na rozplanowanie ostateczne warzywnika i jagodowych przyjdzie czas
U mnie kilka truskawek zwariowało i ma owoce. Poziomki nadal się zdarzają. W tunelu jest jeszcze kilka papryk ostrych. W tym tygodniu będę sadzić jagody kamczackie i borówki. Z części ozdobnej może będziemy mieć wenę na żywopłot, a jak nie to wiosną wsadzimy. W rozmnażalniku wylądował trzcinnik, kocimiętka, tuja na podrośnięcie. Wsadziłam też 2 kaliny roseum na miejsca docelowe. Kosiarka raczej umyta już na zimę.