Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

anuska2507 15:09, 23 paź 2023

Widać, że i kury, i kamyki wzbudzają zainteresowanie

Ciekawa jestem, co wybrałaś z owocowych.

Marcin89 16:11, 23 paź 2023

Powiem Ci ładne Twoje kocimiętki, dużo kwiatów

Jak byś miała chęć, sprawdź sobie jeszcze miskanta Ferner Osten, ma raczej pozytywne opinie, rozmiar 70-90 cm, z kwiatami do 160 cm. Widziałem na żywo i mi się też podobał.
Gruszka_na_w... 17:31, 23 paź 2023

Mam nadzieję, że wypoczynek był udany.
Zdjęcie z kurami urocze.
Bardzo ładnie wybarwiły Ci się seslerie. W duecie z kocimiętkami bardzo fajnie się prezentują.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Patrycja_KG_Lu 19:43, 23 paź 2023

anuska2507 napisał(a)
Widać, że i kury, i kamyki wzbudzają zainteresowanie

Ciekawa jestem, co wybrałaś z owocowych.

Pod koniec sierpnia wrzucałam listę co planuje. Zaznaczyłam pogrubionym co mi się udało kupić.

„Lista roślin do kupienia na najbliższy czas:
Porzeczka czarna Tihope - 2 szt.
Porzeczka czarna Titania - 2 szt. (mam)
Porzeczka czerwona Jonkheer Van Tets - 1 szt. (mam)
Porzeczka czerwona NN - 3 szt. (mam)
Borówka Chandler - x szt?
Borówka Bluecrop - x szt?
Borówka Bonus - x szt?
Jagoda kamczacka - Wojtek - dużo
Jagoda kamczacka - Zojka - mniej
Malina Radziejowa, Polana, Benefis
Pigwowiec pośredni Cameo - 2 szt.
Leszczyna Webba Cenny - 2 szt.
Leszczyna Tonda Gliffioni - 1 szt.
Brzoskwinia Harnaś
Brzoskwinia Soczysta
Śliwa President

Śliwa Haganta/Kalipso
Jabłoń Ligol (mam)
Jabłoń Szampion
Jabłoń Jonagold (mam)
Jabłoń Papierówka/Antonówka Półtorafuntowa
Jabłoń Goldendelicious
Jabłoń Liberty (mam)”

Poza listą kupiłam za Waszą radą jeżynę bezkolcową Thornfree (już posadzona) oraz 3 szt. żółtych malin NN (posadzone zaraz po powrocie).
Patrycja_KG_Lu 20:02, 23 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mam nadzieję, że wypoczynek był udany.
Zdjęcie z kurami urocze.
Bardzo ładnie wybarwiły Ci się seslerie. W duecie z kocimiętkami bardzo fajnie się prezentują.

Pogodę trafiliśmy idealną, bez mgły, deszczu, słoneczko. Wybieraliśmy miejsca, gdzie da radę poruszać się wózkiem. Nie sądziłam, że aż takie wykluczenia mają osoby z niepełnosprawnościami. Większość knajpek na głównej ulicy ma 2-3 schodki prowadzące do środka. O ile my we dwoje sobie radziliśmy podnieść wózek w całości z zawartością to w innych przypadkach może być trudno lub niewykonalne pokonanie tych stopni. Nawet kolejka na Gubałówkę niby ma podjazdy i rampy, ale ten wagonik gdzie jest miejsce na wózek wymaga pokonania 1-2 bardzo niskich schodków, aby do niego wjechać (przynajmniej nam się tak kolejka zatrzymała).

Patrycja_KG_Lu 20:37, 29 paź 2023

Jesień w części użytkowej. Udało mi się wsadzić pigwowce i rozsadzić truskawki w nowe miejsca. Dokupiłam też w ogrodniczym po drodze 2 szt. jagody kamczackiej Zojka.
Marcin89 19:30, 02 lis 2023

Cześć Działasz jeszcze w tym sezonie, czy już tylko prace porządkowe?

Moje borówki albo przebarwione albo już bez liści. Ja na ten moment odpuszczam rośliny sadownicze (póki co są borowki i truskawki), skupię się na części ozdobnej. A na rozplanowanie ostateczne warzywnika i jagodowych przyjdzie czas
Kontonaogrod 08:38, 03 lis 2023

Super wycieczka Lista zakupów zacna! Sprawdź sklep drzewka-faworytka, zamówiłam jedyne 23 szt owocowych, czekam na dostawę
Patrycja_KG_Lu 22:44, 05 lis 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Super wycieczka Lista zakupów zacna! Sprawdź sklep drzewka-faworytka, zamówiłam jedyne 23 szt owocowych, czekam na dostawę

Hej. Cóż za zbieg okoliczności. Właśnie posadzone mam od nich leszczyny, śliwy, brzoskwinie, jabłoń w tym tygodniu. Było rodzinne sadzenie:
Patrycja_KG_Lu 22:49, 05 lis 2023

Marcin89 napisał(a)
Cześć Działasz jeszcze w tym sezonie, czy już tylko prace porządkowe?

Moje borówki albo przebarwione albo już bez liści. Ja na ten moment odpuszczam rośliny sadownicze (póki co są borowki i truskawki), skupię się na części ozdobnej. A na rozplanowanie ostateczne warzywnika i jagodowych przyjdzie czas

U mnie kilka truskawek zwariowało i ma owoce. Poziomki nadal się zdarzają. W tunelu jest jeszcze kilka papryk ostrych. W tym tygodniu będę sadzić jagody kamczackie i borówki. Z części ozdobnej może będziemy mieć wenę na żywopłot, a jak nie to wiosną wsadzimy. W rozmnażalniku wylądował trzcinnik, kocimiętka, tuja na podrośnięcie. Wsadziłam też 2 kaliny roseum na miejsca docelowe. Kosiarka raczej umyta już na zimę.