Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

olciamanolcia 13:14, 26 lut 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dokupiłam średnie i małe donice do tych poprzednio kupionych. Tak wygląda obecnie zestaw.

Super, Kupie jeszcze te najmniejsze.
w moich beda tawułki Arendsa w kolorze puder-róż
Patrycja_KG_Lu 20:29, 26 lut 2024

anabuko1 napisał(a)

Dokładnie to samo pomyślałam.
Może i ja skuszę się na taki eksperyment.
A jaki jest czas takiego ukorzeniania?
A zdradźcie jeszcze gdzie takie kule się kupuje ?

Można kupić na Allegro, AliExpress, Temu i w podobnych aplikacjach/sklepach internetowych. Taniej jest zrobić samemu z zamykanego pojemniczka po ciastkach lub poprzez owinięcie kuli ziemi folią czarną, taką co czasami przesyłki są zapakowane (taki recykling i tanio wychodzi).
Patrycja_KG_Lu 20:30, 26 lut 2024

anabuko1 napisał(a)
spory areał na warzywnik już jest.
Fajnie. Najważniejsze swoje warzywka już będą
Od czego zaczniesz wysiewy ?

Pietruszka pójdzie jako pierwsza do gruntu plus rozsady sałat i szpinaku mam już wysiane w domu.
anuska2507 22:23, 26 lut 2024

Jakoś zawsze wydawało mi się, że szpinak sieje się wprost do gruntu. Ale może dzięki rozsadzie nie padnie łupem mszyc (u mnie zawsze go atakują). Zawsze tak wysiewałaś, czy to jakiś eksperyment?
Patrycja_KG_Lu 08:23, 27 lut 2024

Tacy sąsiedzi odwiedzili wczoraj moją miejscowość.

Byli też tacy odwiedzający na szybko, przelotem.

Wiosna zawitała u sąsiadki.

U mnie rownież, ale w mniejszej skali.
Patrycja_KG_Lu 08:26, 27 lut 2024

anuska2507 napisał(a)
Jakoś zawsze wydawało mi się, że szpinak sieje się wprost do gruntu. Ale może dzięki rozsadzie nie padnie łupem mszyc (u mnie zawsze go atakują). Zawsze tak wysiewałaś, czy to jakiś eksperyment?

U mnie to eksperyment. Za jakiś czas posieje też bezpośrednio do gruntu. Oglądałam filmiki Naturalnie o ogrodach i tam Jacek wysiewał na rozsadę. Było to też u niego w rozpiskach warzywniczych jako przedplon na niektórych grządkach. Dodatkowo podpatrzyłam jak robi to Charles Dowding. Wideo niżej:
https://youtu.be/fE59HrNodZY?si=h3IPIiZGxyfCDm9l
Angelika95 08:33, 27 lut 2024

Wow, wspaniali goście też już spotkałam się z wysiewem szpinaku na rozsadę, ale malabarskiego, bo on długo wschodzi. Przez szaleństwo z ogrodem ozdobnym już zapomniałam, że to od warzywnika zaczęło się moje zamiłowanie do grzebania w ziemi

Patrycja, czy planujecie dla córci jakiś kącik? Widziałam, że z domku zrezygnowałaś i że masz kuchnię błotną. Oprócz tego coś planujesz? Nie wiem ile miejsca zostawić dla mojej żabki
anuska2507 09:05, 27 lut 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

U mnie to eksperyment. Za jakiś czas posieje też bezpośrednio do gruntu. Oglądałam filmiki Naturalnie o ogrodach i tam Jacek wysiewał na rozsadę. Było to też u niego w rozpiskach warzywniczych jako przedplon na niektórych grządkach. Dodatkowo podpatrzyłam jak robi to Charles Dowding. Wideo niżej:
https://youtu.be/fE59HrNodZY?si=h3IPIiZGxyfCDm9l

Ciekawy sposób, może też wysieję teraz, a jak podrośnie, to wsadzę do szklarni.
MartaCho 09:09, 27 lut 2024

Jacy uroczy sąsiedzi! U nas też ostatnio była taka trójka łosi w okolicy- cieszyłam się, że nie spotkałam ich na spacerze w psem, bo nie wiadomo, jaka byłaby reakcja jednej i drugiej strony.
Kordina 10:53, 27 lut 2024

Aż trzy łoszaki! Niesamowite, w moich okolicach zawsze widziałam jednego.