Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Marcin89 23:07, 11 cze 2024

Właśnie też przejrzałem, a kolacja czeka obok A niech czeka, zdjęcia ważniejsze.
LIDKA 23:12, 11 cze 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Zjęcie „Lidkowe” z kubkiem z Ogrodowiska. W wolnej chwili wybiorę ciekawe zdjęcia z tej wyprawy i wrzucę.
Na smaczek dodam trochę krawędzi u Danusi.

Zdjęcie z kubkiem super. Modne na insta.
Nie jestem autorką pomysłu ale co rano piję kawkę na tarasie i znad kubka lookam sobie na ogród.
Taką krawędź jak na 1 foto wyciełam przy obrzeżu z granitu i super szybko teraz obcina się tam wąsy po koszeniu.
sylwia_slomc... 23:19, 11 cze 2024

Wrzuciłam już trochę więcej u Danusi. Strasznie dużo tych rabat, a ta długa przy płocie, wąska to już w ogóle sporo zdjęć potrzeba by ją uwiecznić. Na dziś tyle wrzuciłam, reszta może jutro. Chętnych zapraszam na oglądanie —-> https://www.ogrodowisko.pl/watek/8495-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-nasza-anglia?page=1255

Już obejrzałam, dzięki za inne spojrzenie
Patrycja_KG_Lu 08:16, 12 cze 2024

LIDKA napisał(a)

Zdjęcie z kubkiem super. Modne na insta.
Nie jestem autorką pomysłu ale co rano piję kawkę na tarasie i znad kubka lookam sobie na ogród.
Taką krawędź jak na 1 foto wyciełam przy obrzeżu z granitu i super szybko teraz obcina się tam wąsy po koszeniu.

Mi to kubkowe i tak kojarzy się z Tobą muszę wreszcie zaopatrzyć się w nóż/szpadelek do darni, bo od założenia trawnika w tamtym roku nic nie robiliśmy przy krawędziach obrzeży wokół domu.
Patrycja_KG_Lu 09:34, 12 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Właśnie też przejrzałem, a kolacja czeka obok A niech czeka, zdjęcia ważniejsze.

Do porannej kawy zapraszam na część kolejną. Wrzuciłam kilka następnych rabat.
Patrycja_KG_Lu 09:43, 12 cze 2024

Trawnik po opadach deszczu odżył.

P.S. Maty są tymczasowo. Po skończeniu nasadzeń na danej rabacie będą usunięte. Dzięki nim mam wyznaczone miejsca rabat, chwasty są ograniczone i nie musze zrywać darni. W tym roku skończę już dwa trójkąty z przodu i wysypię korą.
Wiaan 10:20, 12 cze 2024

Trawnik po opadach deszczu odżył.

P.S. Maty są tymczasowo. Po skończeniu nasadzeń na danej rabacie będą usunięte. Dzięki nim mam wyznaczone miejsca rabat, chwasty są ograniczone i nie musze zrywać darni. W tym roku skończę już dwa trójkąty z przodu i wysypię korą.

Ładny widok, trawka jednak robi świetne tło. Do twojej bryły domu pasują mi wyższe drzewa
Wiem, że są w planach i dopiero rosną Czy tutaj od frontu planujesz też jakieś wyższe drzewo?
Patrycja_KG_Lu 12:14, 12 cze 2024

Wiaan napisał(a)

Ładny widok, trawka jednak robi świetne tło. Do twojej bryły domu pasują mi wyższe drzewa
Wiem, że są w planach i dopiero rosną Czy tutaj od frontu planujesz też jakieś wyższe drzewo?

Rosną już 4 świdośliwy. Jedna przy oknie kuchennym. Dwie w dużym trojkącie i jedna w małym. Tutaj na planie to te dwa okręgi z kropką w środku.

Stare zdjęcie, ale widać, że na przedpłociu mam dużo miejsca jeszcze, bo media idą po skosie. Płot będzie szedł w lini kończącej się ścieżki do domu. Jedynie po prawej na przedpłociu jest zbiornik na nieczystości co ma wpływ na głęboko korzeniące się drzewa i krzewy.

Na stronie 168 były wstępne dyskusje dotyczące drzewa na przedpłociu. Takiego bordowwgo. Zdania były podzielone.
Wiaan 12:59, 12 cze 2024

Ooo super właśnie o takie coś mi chodziło
Joann 20:50, 12 cze 2024

Pięknie się prezentuje front