Zdjęcie z kubkiem super. Modne na insta.
Nie jestem autorką pomysłu ale co rano piję kawkę na tarasie i znad kubka lookam sobie na ogród.
Taką krawędź jak na 1 foto wyciełam przy obrzeżu z granitu i super szybko teraz obcina się tam wąsy po koszeniu.
Mi to kubkowe i tak kojarzy się z Tobą muszę wreszcie zaopatrzyć się w nóż/szpadelek do darni, bo od założenia trawnika w tamtym roku nic nie robiliśmy przy krawędziach obrzeży wokół domu.
Trawnik po opadach deszczu odżył.
P.S. Maty są tymczasowo. Po skończeniu nasadzeń na danej rabacie będą usunięte. Dzięki nim mam wyznaczone miejsca rabat, chwasty są ograniczone i nie musze zrywać darni. W tym roku skończę już dwa trójkąty z przodu i wysypię korą.
Ładny widok, trawka jednak robi świetne tło. Do twojej bryły domu pasują mi wyższe drzewa
Wiem, że są w planach i dopiero rosną Czy tutaj od frontu planujesz też jakieś wyższe drzewo?
Rosną już 4 świdośliwy. Jedna przy oknie kuchennym. Dwie w dużym trojkącie i jedna w małym. Tutaj na planie to te dwa okręgi z kropką w środku.
Stare zdjęcie, ale widać, że na przedpłociu mam dużo miejsca jeszcze, bo media idą po skosie. Płot będzie szedł w lini kończącej się ścieżki do domu. Jedynie po prawej na przedpłociu jest zbiornik na nieczystości co ma wpływ na głęboko korzeniące się drzewa i krzewy.
Na stronie 168 były wstępne dyskusje dotyczące drzewa na przedpłociu. Takiego bordowwgo. Zdania były podzielone.