Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Kontonaogrod 12:06, 14 cze 2024

Judaszowce, grujecznik japoński, klony palmowe? Derenie Koussa, jest tyle odmian? U mnie kwitną 6ty tydzień już (to krzewy, ale też je widzę u Ciebie)
Narsilia 16:02, 14 cze 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Nie pamiętam u kogo, ale Asia wrzucała linka do fajnego porównania kilku kocimiętek, zerknij sobie - https://youtu.be/iLJQFyxgx6k?si=2UublXn3vQCieQTr
Z tej samej serii jest też filmik o szałwiach (te mniej znane odmiany) - https://youtu.be/WHa3_PdJFTo?si=mk931hSkQ4YrQraP

Moje pierwsze myśli dawno temu rownież krążyły wokół kolumnowych z uwagi na brak miejsca. Jednak w mojej ulubionej książce Rosemary Aleksander jest taki fragment, który mnie wybił z tropu.

Dziękuję za linki do odmian szałwi i kocimiętek super sprawa zaraz przejdę od deski do deski bo chce ich sporo wprowadzić do ogrodu .
Hmmm no widzisz po to też dużo kupuje książek i inspiracji bo trzeba się radzić mądrzejszych od nas, a czasami pierwsza myśl jest mylna

No jestem ciekawa co będzie dalej u Ciebie ja cały czas zaglądam , kibicuje i inspiruje się.
mrokasia 11:13, 15 cze 2024

Patrycja, pokazałabyś te lampki solarne do donicy?
edi75 14:44, 16 cze 2024

Patrycja...ty tu jesteś ekspertem w dziedzinie owocowo warzywnej
Muszę przesadzić dorosły krzak czerwonej porzeczki
Czy mogę ją mocno przyciąć?
Patrycja_KG_Lu 14:44, 16 cze 2024

mrokasia napisał(a)
Patrycja, pokazałabyś te lampki solarne do donicy?

Moje takie najtańsze z Action na próbę za 4,50 zł. Pewnie jak poszukasz gdzieś na necie to znajdziesz bardziej nowoczesny kształt pasujący do Twoich nowych donic. Bardziej chodzi o sam pomysł Dodania ich do jednej z donic, bo wieczorem fajny klimacik tworzy. U mnie w największej jest trzmielina oskrzydlona, ale na razie bardzo malutka.

Patrycja_KG_Lu 14:59, 16 cze 2024

edi75 napisał(a)
Patrycja...ty tu jesteś ekspertem w dziedzinie owocowo warzywnej
Muszę przesadzić dorosły krzak czerwonej porzeczki
Czy mogę ją mocno przyciąć?

Ekspertem nie jestem, nie mam plantacji. A musisz to robić teraz? Lepiej by było zaczekać do jesieni. Przy odmładzaniu krzaków porzeczek raczej ich nie tną jak dzielą na kolejne sadzonki. My wczesną wiosną przesadziliśmy około 3-letni krzaczek borówki. Nie przycinaliśmy, zaowocował słabiej niż inne w tym roku.
edi75 16:01, 16 cze 2024

Ekspertem nie jestem, nie mam plantacji. A musisz to robić teraz? Lepiej by było zaczekać do jesieni. Przy odmładzaniu krzaków porzeczek raczej ich nie tną jak dzielą na kolejne sadzonki. My wczesną wiosną przesadziliśmy około 3-letni krzaczek borówki. Nie przycinaliśmy, zaowocował słabiej niż inne w tym roku.

Nie no poczekam do jesieni
Porzeczka rośnie centralne e przejściu gdzie zaplanowałam/przesunęłam/wejście do warzywnika
olciamanolcia 07:55, 17 cze 2024

Bardzo fajne Twoje dwie propozycje są. Widziałam foto Twoich ambrowców co ostatnio wstawiałaś u siebie lub u kogoś. Piękne przebarwienia. Kolorem by pasowały do przebarwień ŚŚ. Lipa zaplanowana jest na tyłach ogrodu - sentyment z dzieciństwa. Zapachowo-zabawowy, bo miałam na jej gałęzi huśtawkę jako dziecko.

Jak na razie mam brzozy wsadzone, ŚŚ oraz 3 sztuki wiśni piłkowanej na wschodzie. Muszę jeszcze je opalikować porządnie (P.S. pamiętam o tym Lidko, ale czasu ciągle brak).

Bierz ambrowce-nie pożałujesz

Wisnienki ładne juz lekko roztrzepane -uwielbiam takie drzewa- Mrokasia ma chyba śliwę Nigrę też ma cudowny pokrój
Patrycja_KG_Lu 13:13, 17 cze 2024

https://pin.it/5v806MHHj czy ktoś rozpoznaje te białe kwiatuszki między szałwią?
olciamanolcia 13:25, 17 cze 2024

https://pin.it/5v806MHHj czy ktoś rozpoznaje te białe kwiatuszki między szałwią?

To odętka wirginijska