Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 13:49, 22 cze 2024

Z daleka rabata pod oknem jest kolorowa dzięki wysokiej szałwii Caradonna.

Hakonechloa Greenhills ledwo zipie…sadzona była jesienią, stanowisko dobrze przygotowane i rozluźnione. Jak w przyszłym roku nadal będzie taka to wyleci z tego miejsca.

Patrycja_KG_Lu 13:54, 22 cze 2024

Dziś dzień przetworów i jestem cała w kropkach. Dotarło do nas wyposażenie do drugiej spiżarni - zamrażarka szufladkowa. Zdecydowaliśmy się na urządzenie z firmy, która skupuje AGD z mankamentami estetycznymi (obtarcia, wgniecenia). Pozwoliło to na zakup nowego urządzenia w atrakcyjnej cenie, gdzie w miejscu w którym stanęła nie ma znaczenia jej wygląd wizualny. Będzie to okazja na umieszczenie tam kolekcji magnesów maskujących owe miejsca

Wiolka5_7 16:59, 22 cze 2024

Dziwne , że ta hakone taka jasna.
W pierwszym sezonie hakone nie rośnie zbytnio,bo się ukorzenią ,potem rusza w kolejnych latach.

Świetny pomysł z zakupem zamrażalki

Własne przetwory - najlepsze!
Gruszka_na_w... 22:01, 22 cze 2024

Dobry zakup. Bardzo ułatwi i przyspieszy prace przy zagospodarowywaniu owoców i warzyw.

Hakonki lubią sporo wilgoci. Pewnie z uwagi na szałwie nie podlewasz tej rabaty zbyt intensywnie. Może dlatego trawka zastrajkowała.
U mnie pierwsze liście hakonek skosił przymrozek. Wypuściły co prawda nowe, ale jest ich o połowę mniej niż zwykle było.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 13:27, 23 cze 2024

Patrycjo poproszę o link do tego sklepu z AGD na priv
Joann 14:08, 23 cze 2024

Też wydaje mi się za jasna na Greenhills. Daj jej szanse, ja też byłam na początku rozczarowana, przesadziłam do polcienia i przyznam, że tam wybujala. Teraz wrocila na taras (dziele sadzonki sukcesywnie), ale nie rośnie w pełnym słońcu, bo przysłania ja zagiel.
olciamanolcia 14:39, 23 cze 2024

Pati front prezentuje sie świetnie.
Ja to Cie Dzieciaku podziwiam za te ciągłe mieszanie w garach i zakręcanie słoików
szacun
LIDKA 15:41, 23 cze 2024

Patrycja jak Ty to ogarniasz?
Dom dziecko ogród i jeszcze przetwory?
Prawdziwa Pani Domu jesteś

Ogród frontowy bardzo ładny.
Wafel 18:20, 23 cze 2024

Mi też Greenhills lepiej rośnie w lekko wilgotnym ale nie stale mokrym półcieniu. Pysznie zielono i czerwono ciebie
Patrycja_KG_Lu 21:59, 23 cze 2024

Tak wyglądała zaraz po kupieniu, a sadzona była zeszłej jesieni.

Te nowe sadzonki kupione kilka tygodni temu z innego źródła wyglądają identycznie jak tamte wtedy.