U Jagody jest berberys Erecta - z jego wybarwieniem różnie bywa. Polecam Ci posadzić berberys od razu czerwony np. Rocket Orange, albo ciemny fioletowy Red Pillar - oba przetestowałam są ok
Każdy ogród wiąże się z pracą - nic samo się nie zrobi. Pytanie - ile czasu jesteś w stanie temu ogrodowi poświęcić, albo ile czasu chcesz mu poświęcić? Oprócz ogrodu jest jeszcze masa życiowych spraw do ogarnięcia - każdy tak ma.
Ja jestem minimalistka zarówno w ogrodzie, w domu jak i w ubiorze
Cenię sobie prostotę, elegancję, ponadczasowość.
Stąd moje podejście do ogrodu.
Nie wiem czy doczytałaś u mnie jeden z ostatnich wpisów na wątku tzn. gdybym tworzyła nowy ogród to byłby zupełnie inny od obecnego
Kasia - Mrokasia zadała pytanie to jaki by był?
Serio - uważam, że w obecnym ogrodzie i tak mam za dużo różności
Obecny ogród jest moim piątym ogrodem - byliny hmmmmm przeszłam przez sporo bylin i mówię im zdecydowane nie.
Kiedyś uważałam, że ogród bez hortensji i królowych ogrodu róż to nie ogród, a teraz również mówię im nie.
Cebulowe wszelakie również mówię im nie.
Epizod ogrodu eko mam za sobą. Przez to eko bym straciła połowę roślin, a szkodniki tylko się śmiały i niszczyły moje piękne, ukochane rośliny

Dla tych eko dopiszę, że mimo niezbędnych oprysków (bo też z nimi nie szaleję zawsze i na wszystko - to tak dla jasności) w moim ogrodzie są biedronki, bzyczki i inne pożyteczne stworzenia
Czy tutaj ma ktoś takie podejście jak ja - pewnie nie