Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Polon 17:23, 13 paź 2025

Patrycja, jeśli ta lady in red to niemowlak, to można się spodziewać spektakularnych doznań w wieku nieco bardziej zaawansowanym, już przyciąga wzrok.

W sprawie rozchodników - bardzo dziękuję ♥️odezwę się wiosną. Bardzo chętnie przygarnę do mojej kolekcji . Robi się z tego kolekcja Ogrodowiskowa, bo pierwsze od Anuski już rozmnożone i rosną, od Lidki i Ajki jeszcze w rozmnażalniku, ale musi się udać .
Patrycja_KG_Lu 09:29, 17 paź 2025

Wąskie na gęsto o tej porze roku.

Takie widoki przed wyjazdem do pracy.
vita 10:31, 18 paź 2025

Zauważyły Cię Do mnie rzadziej docierają.
Dzięki za relację z ogrodów, z przyjemnością obejrzałam
Kupomat świetna inicjatywa, w naszej najbliższej okolicy są co najmniej cztery stajnie, czasami korzystam.
anabuko1 11:37, 18 paź 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Finalnie zdecydowałam się zakupić klona tatarskiego Ginnala. Obdzwoniłam wczoraj koło 7 szkółek z okolicy, znalazłam w jednej w trakcie ukorzeniania niskie (100-120 cm) i w kolejnej takie w trzech rożnych wielkościach.

Oprócz klona (na gotce związany do transportu) wrócił do domu ze mną buk Dawyck Purple oraz perukowiec Golden Spirit ‚Ancot’ PBR. Z Rohan Obelisk zrezygnowałam na poczet Dawcyka.

Dodatkowo po drodze minęłam szkółkę otwartą ostatnie 10 minut i kupiłam RH dla sąsiadki na jutrzejsze imieniny.

Ok ładny i duży ten klon. A gdzie go kupiłaś ? I ile dałaś ? Ładny ten buk. Podoba mi się. Ile zapłaciłaś za niego ? To kolumnowy ?
Patrycja_KG_Lu 16:04, 18 paź 2025

anabuko1 napisał(a)

Ok ładny i duży ten klon. A gdzie go kupiłaś ? I ile dałaś ? Ładny ten buk. Podoba mi się. Ile zapłaciłaś za niego ? To kolumnowy ?

Te trzy zakupy ze zdjęcia były ze Szkółki Wójcik w Spiczynie. Klon tatarski za 90 zł, mieli też wyższy egzemplarz za 120 zł. Tak, to kolumnowy buk. Szukałam Rohan Obelisk, a nigdzie go nie było. Mieli dopiero jesienią kopać z gruntu w Nałęczowie, ale nie chciałam czekać i się skusiłam razem z klonem na tego w odmianie Dawyck Purple. Ceny nie pamiętam niestety. Muszę gdzieś w notatki zajrzeć. Jak znajdę to dam znać.
Narsilia 02:49, 19 paź 2025

Pati widziałam Twoje wizualizacje na innym wątku w ogrodzie z okregiem powiedz mi.jakuego programu AI używasz?
Patrycja_KG_Lu 09:25, 19 paź 2025

vita napisał(a)
Zauważyły Cię Do mnie rzadziej docierają.
Dzięki za relację z ogrodów, z przyjemnością obejrzałam
Kupomat świetna inicjatywa, w naszej najbliższej okolicy są co najmniej cztery stajnie, czasami korzystam.

Która z tych czterech najchętniej oddaje/sprzedaje?
Patrycja_KG_Lu 09:34, 19 paź 2025

Narsilia napisał(a)
Pati widziałam Twoje wizualizacje na innym wątku w ogrodzie z okregiem powiedz mi.jakuego programu AI używasz?

Wcześniej dla siebie robiłam w chat GTP, ale długo się czekało na wynik i często był niezgodny z promptem. Te na wątku z okręgiem generowały się na modelu Nano Banana, korzysta z niego już sporo AI, jest dokładniejszy, chociaż i on błędy robi, bo mimo wpisania 3 sztuk dębów to dawał wizualizacje dwóch, był zapis, że brzoza jest po prawej stronie, a na niektórych dał po lewej. Jednak to i tak lepsze wyniki niż te które kiedyś otrzymywałam w chat GTP. Użyłam przypadkowej strony z tym modelem, która daje 5 darmowych wizek - artlist.io

Patrycja_KG_Lu 09:43, 19 paź 2025

Wczoraj poszłam uciąć sadzonek truskawek dla mojej babci i spotkał mnie taki smakowity widok. Dziękuję społeczności ogrodowiskowej za polecajkę odmian powtarzających. Truskawki kojarzyłam wcześniej tylko z takich wiosenno/letnich owców.

Ogród opuściło 6 odmian truskawek w około 120 sztukach.
Patrycja_KG_Lu 09:48, 19 paź 2025

Rabata z elementem wodnym jeszcze nieskończona, ale już trochę rzeczy na niej rośnie. Koloru nabierają miłorzęby i nowe pęcherznice.