Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 10:13, 26 kwi 2026

Marcin89 napisał(a)
Te tulipany koło różowych Van Eijk wyglądają jak moje zwykłe z tej serii o nazwie Van Eijk (czerwono-różowe)

Ale wiśnia Amanogawa obsypana kwiatami, super U wszystkich widzę same kwiaty na pędach. A u mnie mało kwiatów (już wcześniej widziałem mało pąków), a za to masa miedzianych liści. Czyżby znowu efekt nawożenia xd Albo po prostu szybsza wegetacja na zachodzie.

U mnie we wrześniu zeszłego roku liście wyglądały tragicznie. Na początku lekko brązowe, a potem się wykruszały. Zastosowałam oprysk przeciwgrzybowy i pomogło raczej, bo nowe listki wyglądają w porządku.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Marcin89 10:21, 26 kwi 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

U mnie we wrześniu zeszłego roku liście wyglądały tragicznie. Na początku lekko brązowe, a potem się wykruszały. Zastosowałam oprysk przeciwgrzybowy i pomogło raczej, bo nowe listki wyglądają w porządku.
To cieszę się, niech zdrowo rosną
Kasiapod 11:21, 26 kwi 2026

Mystic Van Eijk - uwielbiam wysokość, kolor, wielkość kwiatu. Te na zdjęciu pierwszym dwuletnie. Te na drugim sadzone tej zimy, a więc mają opóźnienie.

Gotowy trójkąt biały.

Bergenia.

U mnie gaury niestety się nie rozsiały, a i ciekawa jestem czy z ubiegłego roku wypuszczą bo jak na razie nic nie widać. Super niech się przyjmą
Patrycja_KG_Lu 12:07, 26 kwi 2026

Marcin89 napisał(a)
To cieszę się, niech zdrowo rosną

Ciekawe czemu Twoje brązowieją.

P.S. Zastosowałam Twoje rady co do sprawdzania ilości czubków i pni jak dziś rano kupowałam na giełdzie tuje. Trzy mam piękne z jednym pniem/czubkiem. Jeden bardziej puchaty trafiłam. Posadzę na przedpłociu zgodnie z planem.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Marcin89 12:40, 26 kwi 2026

Ciekawe czemu Twoje brązowieją.

P.S. Zastosowałam Twoje rady co do sprawdzania ilości czubków i pni jak dziś rano kupowałam na giełdzie tuje. Trzy mam piękne z jednym pniem/czubkiem. Jeden bardziej puchaty trafiłam. Posadzę na przedpłociu zgodnie z planem.
Ups, pomyłka. Chodziło mi o młode listki w kolorze miedzianym. Tak samo jest u śś

Dorodne te thuje. Moje mnie denerwują, bo mają mnóstwo połamanych gałązek. A nikt tam nawet nie chodzi. To kto lub co je uszkodził...
LIDKA 13:28, 26 kwi 2026

Tujki ładne. Patrycja ta jedna to wygląda na dwa pnie?