Patrycja_KG_Lu
18:35, 03 cze 2023

Brzozowej byłoby chyba tak ok. 14 metrów długości i 3 szerokości (jest możliwość poszerzenia do 4, obecnie jest tam świeża trawa i poplon tam gdzie ma być rabata).
Mamy chyba to samo źródło, bo też tak czytałam stąd początek tej dyskusji. Jesienią byłby odpowiedni czas na posadzenie chociaż części drzew, a jak zrobią płot to też żywopłotu tu i ówdzie. Na razie zaczęłam od plam kolorami po rysunku, żeby wiedzieć gdzie jaki gatunek. Ilości, rozmieszczenia, średnice, odmiany będą pózniej.
Przyznam Ci, że w wyobraźni część rabat widzę już ubrane nie tylko w drzewa. Jednak nie zapędzam się tak daleko, bo np. te wąskie frontowe w wyobraźni były rozplenicowo-czosnkowo-kulkowe, a wymiary, warunki glebowe/słoneczne i rozmowy na O. zweryfikowały moje zapędy. Z resztą rabat może być podobnie.