Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

Wiolka5_7 12:42, 06 lut 2024

Angelika95 napisał(a)
Wiola, u nas ciąża była niespodzianką, wtedy kiedy się nie spodziewałam, że w ogóle może się udać śpiworek naszą małą niestety parzy spacery po wertepach to u nas też przepis na super drzemkę.

Co do zdjęć to też mamy mało wspólnych, muszę nadrobić póki czas

MagdaLenka, ja myślałam, że Ty sama masz niewiele więcej niż te 22

Dla Nas też
Odpuściliśmy starania, ja zajęłam się tym co kocham ,czyli ogrodem i pyk udało się!

Wiolka5_7 12:45, 06 lut 2024

LIDKA napisał(a)
Dziewczyny,
Ja wam zazdroszczę tego zakochania ale tylko troszkę. Czekam na wnuki kiedyś będą, jedna całkiem poważna kandydatka na synową już jest.

Mam ciągły kontakt z kobietami w ciąży bowem od 15 lat sprzedaje wózki i foteliki i inne sprzęty dla dzieci. Rozmawiam z rodzicami i faktycznie sporo jest par co latami czekają na malucha. Ale obsługuję też rodziny zastępcze i porzuconych maluszków te nie brakuje.

Możecie mnie like-nąć na insta baby.boom.zg. będzie mi miło.

Fajnie, że czekasz na wnuki
Bycie babcią to też cudowny czas

Niestety

Na pewno liknę
Angelika95 14:29, 06 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Dla Nas też
Odpuściliśmy starania, ja zajęłam się tym co kocham ,czyli ogrodem i pyk udało się!

U nas identycznie, zaczęliśmy wykańczać dom, ja planować ogrod. W dzień testu kupiliśmy tuje jednak głowa ma ogromne znaczenie, to niesamowite
Wiolka5_7 15:25, 06 lut 2024

Angelika95 napisał(a)

U nas identycznie, zaczęliśmy wykańczać dom, ja planować ogrod. W dzień testu kupiliśmy tuje jednak głowa ma ogromne znaczenie, to niesamowite

W naszym na pewno miała
Angelika95 05:58, 07 lut 2024

Czy akacja szczepiona na pniu daje odrosty z ziemi? Czy bardzo brudzi? Czy wcześnie startuje na wiosnę? szukam może alternatywy dla platanów, bo jeden kosztuje 450zl, a potrzebuję 6 sztuk.. 450zl ze szkółki, przed internet dużo tańsze, ale boję się takiego zakupu. Czy ktoś z Was kupował drzewa przez internet?
Patrycja_KG_Lu 08:39, 07 lut 2024

Angelika95 napisał(a)
Czy akacja szczepiona na pniu daje odrosty z ziemi? Czy bardzo brudzi? Czy wcześnie startuje na wiosnę? szukam może alternatywy dla platanów, bo jeden kosztuje 450zl, a potrzebuję 6 sztuk.. 450zl ze szkółki, przed internet dużo tańsze, ale boję się takiego zakupu. Czy ktoś z Was kupował drzewa przez internet?

Ja kupiłam na jesieni drzewa owocowe przez Internet. Przypadkiem wyszło, że z tego samego miejsca Ania też kupiła na swoją hektarową działkę. Pisała, że będzie od nich zamawiać więcej. Kilka lat temu brzozy Doorenbos zamawiałam u losowego sprzedawcy na Allegro - trzy sztuki, wysokość zgodna z opisem, przyjęły się, miały proste pnie. Tej jesieni co prawda krzew, ale zamawiałam 2 sztuki kaliny Roseum i byly minimalnie niższe niż w opisie. Kupiłam też 4 sztuki świdośliwy z jakiejś szkółki owocowej. Też wszystko było z nimi okey. Podsumowując - były to rośliny tańsze, więc w razie co nie byłoby aż tak szkoda nieudanego zakupu.
Angelika95 08:57, 07 lut 2024

Możesz polecić mi strony z jakich zamawiałaś?
LIDKA 09:49, 07 lut 2024

Angelika95 napisał(a)

Andrzelika rozważ tulipanowce. Tylko one nie okrągłe.

I szukaj po lokalnych szkółkach.
Ja kupuje drzewa nieduże. Za buki 1 m dawałam 100 teraz u tej samej babki sa po 120.

Tulipanowca zeszłego roku sadziłam tez za 100 . Miał ok 2.20 wysokości.

Kup młodziutkie, dobrze opalikuj. Wiąż gumami krawieckimi. Urosną szybko.

Skad jesteś? Jaki rejon ?

Też mi się akacje szczepione podobają. Nie posadziłam bo się bałam. I nie lubie sprzątać takich drobniutkich liści.
Anda 10:13, 07 lut 2024

Angelika95 napisał(a)

Tak, daje odrosty. Mam taką i walczę. Poza tym bardzo późno startuje, gałęzie są kruche, szypułki na których rosną listki są utrapieniem, bo długo zostają na ziemi. Nie polecam, odradzam.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MagdaLenka 11:02, 07 lut 2024

Ja wyrzuciłam robinie z projektu po tym, jak zobaczyłam u znajomych, że dają odrosty (pomimo, że są to egzemplarze szczepione).