Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Patrycja_KG_Lu 11:07, 08 wrz 2025

LIDKA napisał(a)
Dajcie namiar na te zawilce...kusiciele.

Priv
Marcin89 11:36, 08 wrz 2025

Ale wzrośnie sprzedaż zawilców u tego szkółkarza
LIDKA 22:15, 08 wrz 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Priv

Dziękuje. Skorzystałam.
LIDKA 22:17, 08 wrz 2025

Whirlwind też zamówiłam na tą nową rabatkę 3-metrową co dopiero co pokazywałam. Honorine Jobert mam już 2 sztuki na zachodniej za domem z hortkami Skyfall Przez chwilę się wahałam czy nie zamówić jakiejś ciemoróżowej odmiany i nie pomieszać na jednej rabacie z Mont Rose, ale się rozmyśliłam.

Domówiłam jeszcze szałwie Adrian, bo potrzebuję na trójkąt biały więcej sztuk, a jakoś rozmnażanie mi nie wychodzi totalnie. Ostatnio 3 tygodnie trzymałam kawałek rozchodnika w szklance z wodą i ani jednego korzonka nie puścił.

Patrycja to rozmnażanie w wodzie dobrze idzie wiosną. Potem to już różnie bywa. Z lata połowa gaury tylko a z wiosny 100 proc mi się udało.
Marcin89 22:29, 08 wrz 2025

LIDKA napisał(a)

Patrycja to rozmnażanie w wodzie dobrze idzie wiosną. Potem to już różnie bywa. Z lata połowa gaury tylko a z wiosny 100 proc mi się udało.
Może to kwestia tego, czy gałązka jest zielna, czy zdrewniała? Zielna chyba szybciej puszcza korzonki niż zdrewniała. A jednocześnie szybciej może zwiędnąć. Takie mam obserwacje

Albo w ogóle to wszystko zależy od konkretnego gatunku. Bo patrzcie jaka różnica w ukorzenianiu Anabelle i bukietowych
nicol21 23:30, 08 wrz 2025

Marcin, planujesz jakoś ograniczyć korzenie zawilcom? bo kuszą mnie [tzn mam w przechowalniku już 3ci rok] ale się rozłażą no i to już mi się nie podoba.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Marcin89 09:52, 09 wrz 2025

nicol21 napisał(a)
Marcin, planujesz jakoś ograniczyć korzenie zawilcom? bo kuszą mnie [tzn mam w przechowalniku już 3ci rok] ale się rozłażą no i to już mi się nie podoba.
Jeszcze nigdy nie miałem zawilców, zobaczę dopiero, czy się rozłażą
Patrycja_KG_Lu 12:34, 09 wrz 2025

Ciekawe w którym roku to się dzieje. U mnie od jesieni rosną 2 sztuki i na razie nic niepokojącego nie widać.
Marcin89 13:08, 09 wrz 2025

Ciekawe w którym roku to się dzieje. U mnie od jesieni rosną 2 sztuki i na razie nic niepokojącego nie widać.
Moje zamówienie z zawilcami już jedzie Ja to też dobry, rośliny na jesień do przesadzenia, a kolejne 15 doniczek zamówione.
LIDKA 15:29, 09 wrz 2025

Marcin89 napisał(a)
Moje zamówienie z zawilcami już jedzie Ja to też dobry, rośliny na jesień do przesadzenia, a kolejne 15 doniczek zamówione.

Ja zamówilam 6 a 10 szałwi noszonych czeka 2 mc aż się zabiorę za robotę. Mam ogrodowego lenia. Zapaleniem nie robię nic.