Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

anuska2507 23:23, 26 wrz 2023

To dla porównania moje brzozy kupione wiosną za 70 zł. Na pewno muszą jeszcze nabrać masy, żeby był efekt. W innej szkółce widziałam bardziej rozrośnięte, ale w cenie 150 lub 190 - już dokładnie nie pamiętam.
Marcin89 08:38, 27 wrz 2023

Jednak słabo obejrzałem w szkółce. Na pewno były wyższe od Twoich, a już Twoje są wysokie. Były rozgałęzione, ale chyba mniej niż Twoje i miały długie te pędy boczne.
Patrycja_KG_Lu 15:20, 27 wrz 2023

Różnica spora. Można mieć dwie brzozy za cenę jednej wyższej. Ania, a Ty je stacjonarnie czy online kupowałaś? Ile sztuk potrzebujesz Marcin?
Marcin89 15:21, 27 wrz 2023

Taką sadzonkę wczoraj zakupiłem, proso rózgowate Northwind
Marcin89 15:21, 27 wrz 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Różnica spora. Można mieć dwie brzozy za cenę jednej wyższej. Ania, a Ty je stacjonarnie czy online kupowałaś? Ile sztuk potrzebujesz Marcin?
Zaledwie 3 sztuki.
Patrycja_KG_Lu 16:07, 27 wrz 2023

Przy małych ilościach można rozważać kupienie większych. U mnie w pierwszej wersji rabaty miało być ich aż 7 sztuk. Całe szczęście rady jakie otrzymałam wspomogły mnie w utworzeniu innych wersji i ochroniły tym samym portfel. Będę potrzebować tylko 4 szt.
Marcin89 16:10, 27 wrz 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Przy małych ilościach można rozważać kupienie większych. U mnie w pierwszej wersji rabaty miało być ich aż 7 sztuk. Całe szczęście rady jakie otrzymałam wspomogły mnie w utworzeniu innych wersji i ochroniły tym samym portfel. Będę potrzebować tylko 4 szt.
Ja z kolei nie chcę za gęsto posadzić i wprowadzić zbyt dużo cienia, dlatego ograniczę ilość. A w sumie przy mojej powierzchni ogrodu (mały i wąski) te brzozy nie są takie małe wcale. Jednak to drzewo o prawie normalnej sile wzrostu, a nie karłowe.
anuska2507 16:38, 27 wrz 2023

Swoje kupiłam stacjonarnie, koło Wrocławia. Też myślę że przy 3 szt. można rozważyć zakup większych i droższych. Kwestia tego, ile pieniędzy chcesz/możesz przeznaczyć, żeby szybciej uzyskać efekt. Jeśli te, które widziałeś są dość okazałe, to cena mimo wszystko nie wydaje mi się wygórowana. Widziałam też wielopniowe okazy za ponad 400 zł - marzenie
Marcin89 17:00, 27 wrz 2023

anuska2507 napisał(a)
Swoje kupiłam stacjonarnie, koło Wrocławia. Też myślę że przy 3 szt. można rozważyć zakup większych i droższych. Kwestia tego, ile pieniędzy chcesz/możesz przeznaczyć, żeby szybciej uzyskać efekt. Jeśli te, które widziałeś są dość okazałe, to cena mimo wszystko nie wydaje mi się wygórowana. Widziałam też wielopniowe okazy za ponad 400 zł - marzenie
Rozmawiałem ze sprzedawcą i mają te brzozy w stałej ofercie, może przy okazji zrobię foto. Raczej za parę dni pojadę po miskanta
Ja jestem z okolicy Wrocławia. Miłoszyce koło Jelcza-Laskowic.
anuska2507 17:34, 27 wrz 2023

To ja z przeciwnej strony okolice Miękini. Brzozy kupiłam w szkółce w Błoniu.