Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

ewsyg 15:30, 15 maj 2023

Ostatnio, też mój wzrok przyciągnęła obiela. Niestety mam za mały ogród. u Ciebie będzie się pięknie prezentowała.
Ewa777 15:38, 16 maj 2023

Czekamy na meldunki - co tam słychać na polu walki?
TAR 16:19, 16 maj 2023

Na razie nic nie slychac, zła jestem, bo ciagle nie mamy wytyczonych rabat z tylu. A to warunkuje mi trawnik. Wszystko przez delegacje i autentyczny brak czasu w weekendy i po pracy. W tym co zrobilam wsadzilam na poczatek kilka drzewek ale na razie bryndza. Musze sie jakos zebrac.

Mija ponad tydzien a nasiona trawy od tej jednej strony domu nie wschodza, nawet nie ma sladu ze cokolwiek urosnie. Nie umiemy siac trawy albo ona nas nie lubi
ElzbietaFranka 18:23, 16 maj 2023

Tarcia wejdź na stronę szkółki Ciepłucha tam się wszystkiego dowiesz jakie są Rodki.
Ja bym się nie podjęła doradztwa. Rodki to specyficzny krzew trzeba go dobrze i w dobrej ziemi posadzić.
Ciepłuchy mają opisy.
Magara 23:27, 16 maj 2023

TAR napisał(a)

Mija ponad tydzien a nasiona trawy od tej jednej strony domu nie wschodza, nawet nie ma sladu ze cokolwiek urosnie. Nie umiemy siac trawy albo ona nas nie lubi

Moje zdanie jest takie, że tegoroczna wiosna jest szalona, nieobliczalna i wszystko powariowało
Małżonek się zabrał za sianie trawy na takim placu, który u nas zawsze był roboczy - a to drewno przywieźli, a to góra piachu leżała, miejsce po stokroć wydeptane. Trawę siał z jednego wora, tą samą technologię stosował, tyle, że w odstępie kilku dni. I każdy kawałek inny - na jednym rośnie jak u Królowej, na drugim wcale nie wzeszła, a na trzecim plackami. I bądź tu mądry
TAR 09:51, 17 maj 2023

Nas chyba trawa na "B" nie lubi, zakupie jak ostatnio trawe na "G" i moze pojdzie. Poprzednio wlasnie tak bylo. Głupia jestem, ze znowu zamiast doswiadczen zaufalam marce. Front i strone wypoczynkowa pewnie jednak zarolkujemy. Nie mam cierpliwosci czekac i tracic pieniadze na nasiona.
Muszelka 10:01, 17 maj 2023

25 kwietnia zrobiłam sporą dosiewkę nasion trawy "na Be"
Aktualnie jest już zielono. Więc ten tego... może wszystko zależy od terminu wysiewu, temperatury, stopnia wilgotności gleby... Przez kilka majowych dni podlewałam nawet dwa, trzy razy dziennie (lampa na niebie plus silne, wysuszające glebę wiatry).
Może Twoje nasiona ruszą po ostatnich deszczach...
April 11:01, 17 maj 2023

Kiepsko z tą trawą. Teraz popadało, weekend ma być ciepły, może cię zaskoczy pozytywnie?
mrokasia 11:06, 17 maj 2023

Też trzymam kciuki za trawę, mokro i ciepło to może ruszy?
Muszelka 11:21, 17 maj 2023

April napisał(a)
Kiepsko z tą trawą. Teraz popadało, weekend ma być ciepły, może cię zaskoczy pozytywnie?

Tak, trawa lubi robić niespodzianki. Rano prawie z lupą patrzysz - nie ma...
Parę godzin później - jest!
Tego Ci życzę!