Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 19:29, 20 maj 2023

Hahaha, ale fajne zakupy . Dlatego unikam szkółek i targów, chociaż taki judaszowiec za 3 stówy to naprawdę okazja. Kupiłabym

U Ciebie też by pasował judaszowiec Alley cat. Ma biało-zielone listki.

A myślałaś może (chyba ze już masz) o dereniu pagodowym variegata? Bardzo ładne drzewko.
Albo podobne listki mają też derenie- krzewy np elegantssima.
TAR 19:58, 20 maj 2023

kochana ze 20 dereni czeka na posadzenie, jak zobaczylam przechowalnik to troche wymieklam, zachomikowalam drzewa a kompletnie bez krzakow i bylin. No ale szybko musialam pewne decyzje podejmowac przed wyprowadzka

tu mam posadzona juz perelke:
Dereń kousa Gold Star

włąsnie zaczyna sie przebarwiac, jutro porobie kilka fotek po robocie, bo od rana planuje znowu sadzic a mezaty bedzie konczyl obrzeza

TAR 20:02, 20 maj 2023

Derenie controwersa variegata niestey mi popadaly tej zimy, byc moze jest jeden z ktorego cos bedzie. mam tez skretolistnego variegata i takiego dziwaka jak Marginata Nord podobny do variegaty. Widze ze Beni Fuji ladnie przezimowal, Norman Hadden i Radiant Rose. Padl prawdopodobnie Satomi - nie mam cos do nich szczescia i 2 kousa chinensis ale one slabizny byly od poczatku wiec sie nie dziwie.

Na judaszowce juz nie mam miejsca gdyby bylo wzielabym na stowe.
mrokasia 22:38, 20 maj 2023

He he he, miejsca nie masz na drzewa? Biedulka .
Magara 22:49, 20 maj 2023

mrokasia napisał(a)

Też współczuję Jak nie wiem co
Zakupy zacne zrobiłaś, tym bardziej się cieszę, że jednak mnie na Renka dziś nie poniosło
Agatorek 01:27, 21 maj 2023

No to trochę masz tego towaru zachomikowanego
Kasya 05:39, 21 maj 2023

Agatorek napisał(a)

No dokładnie
Chomik drzewny
A duzo juz zasobów zastanych było
Ciekawa jestem ostatecznej kompozycji
sylwia_slomc... 10:31, 21 maj 2023

Ja sobie tłumaczę, że drzew nigdy za dużo bo to nasze płuca i czyste powietrze, a do tego dom dla ptaków i piękna muzyka, gdy te co zamieszkają zaśpiewają
TAR 22:31, 21 maj 2023

mrokasia napisał(a)

no, kto by pomyslal

Magara napisał(a)

Też współczuję Jak nie wiem co
Zakupy zacne zrobiłaś, tym bardziej się cieszę, że jednak mnie na Renka dziś nie poniosło

a czemu? warto bylo sie bujnac

Agatorek napisał(a)

no mam, wstyd sie przyznac ale zabralam to co i tak poszloby do likwidacji albo dla mnie o szczegolnym znaczeniu.
przez okres budowy tez dokupilam kilka drzewek i krzaczkow. Orszeliny mi troche podmarzly

Kasya napisał(a)

No dokładnie
Chomik drzewny
A duzo juz zasobów zastanych było
Ciekawa jestem ostatecznej kompozycji

czyli wiewiorka
sama tez jestem ciekawa

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja sobie tłumaczę, że drzew nigdy za dużo bo to nasze płuca i czyste powietrze, a do tego dom dla ptaków i piękna muzyka, gdy te co zamieszkają zaśpiewają

u mnie jakis tryb zdroworozsadkowy sie wlaczyl to chyba przez to co mam za plotem, przeogromne dęby i jak sobie pomysle, ze te zadolowane buki, klony i inne tez tak urosna to zaczyna mi byc slabo.

Ptakow nigdy dosc ale sciagam je na ogrod innymi sposobami.
W szczycie dachu pliszki maja gniazdo i mlode.
A w szuwarkach bajora żabusie dzis daja taki koncert, ze slyszymy to przez zamkniete okno. Odjazd. Jak na bagnach. Deszcz i cieplo i żaby szaleja.

Zielony meszek trawowy raczyl wzejsc mam nadzieje, ze sie rozbuja ale dosiewka bedzie konieczna. Jutro sypne nasion.

Kupilismy wczoraj w LM 3 worki kory, masakra co za shit. Nie dosc, ze brudna, to zasmorodzona jakby obornikiem. Nie byloby az tak zle gdyby ta won nie wabila bialasow, ktore dzis smierdza podobnie do tej kory. Polalismy sporo wody zeby wyplukac ten smrod. A bialasy musialam wykapac.

Harowalismy dzis od rana, prawie wszystkie obrzeza zrobione, moze zostalo na jakies 3-4 godziny roboty. Posadzilam troche roslinek, wytyczylam 2 wyspy, zalozylismy szmate i padlam. Zdjec nie robilam, jestem zbyt zmeczona robota.
Kordina 10:03, 22 maj 2023

Nie wierzę na słowo, rób zdjęcia pliss