Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Muszelka 21:45, 19 maj 2023

A pamiętasz datę siewu?
sylwia_slomc... 23:26, 19 maj 2023

U nas tak było jak sialiśmy na tym mule popowodziowym , wcale trawa nie chciała wschodzić, siałam chyba pięć razy nim się pojawiła w końcu, a i to najpierw taka rachityczna była.
Dopiero potem jak podsypałam jej ciut nawozu to się rozkręciła. Jest zimno, mało światła, bo pamiętałaś by jej niczym nie przysypywać?
Patrycja_KG_Lu 23:28, 19 maj 2023

U mnie na wątku (lubelskie, ciepło i sucho, teraz zimno i mokro) wstawiłam niedawno zdjęcie sianej trawy 5 maja. Zerknij. Jeszcze nie wszystkie odmiany wzeszły. Długo się zbierały ziarna.
TAR 13:23, 20 maj 2023

trawa siana 10-12 dni temu
Makao 15:34, 20 maj 2023

Nie pamiętam ile nasza trawa wschodziła ale jakoś szybko. Ponad tydzień na bank. Ziemię cały czas mieliśmy wilgotną.
Nasiona braliśmy z Kalnasu. W żółtych papierowych workach. Jedna z tańszych traw.
Bardzo ładnie się zagęszczała.
Wiolka5_7 17:54, 20 maj 2023

Trawa musi mieć ciepłą glebę do wschodu,a ostatnio noce były zimne. Spokojnie czekaj ,teraz ocieplenie od dziś to ruszy
TAR 18:35, 20 maj 2023

no wiec dzis pokazal sie meszek w niektorych miejscach, bedzie na stowe dziurawo, mezaty chce dosypke zrobic. i tak nam pol worka zostalo

a ja wrocilam z ogrodu, posadzilam kika drzewek i krzakow. i padl mi kregoslup. rano bylismy na targach ogrodniczy wiec dzien calkiem udany. i poznalam nowego sasiada
Anda 18:39, 20 maj 2023

Niektóre rodzaje traw wschodzą dość późno, później od innych. Zależy od mieszanki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 18:41, 20 maj 2023

A gdzie foty zakupów się pytam ?

Czytałam u Dorii, że byłaś w całkiem fajnym miejscu i trochę bagażnik zapełniłaś
TAR 18:59, 20 maj 2023

moja droga dzis ledwo czlapie, moge napisac co kupilam: buk Luteovariegata, klon Carnival dla siebie i drugi dla Wusi, kilka host, kuklikow, 3 krwiściagi z ciemnymi kwiatami, modrzewia Kórnik z długim wlosem, kilka hakonek żółtych i zielonych, surfinie i pelargonie dla tesciowej na dzien matki, swojska drożdżówke i chlebek żytni. a tu pare fotek, te judaszowce okazja po 300 zł.gdybym nie miala juz Foresta, Merlota i Risinga to na stowe bym sie polakomila.

Carnival dla Wusi:

Carnival dla mnie:

Buczek Luteus

Jestem monotematyczna jesli chodzi o kolory ale mam w tej chwili eksplozje zieleni i zaczyna byc ciemno, musze kąty rozjasnic. Mam wrazenie, ze wszechobena zielen wchodzi mi do domu. Uwielbiam ten okres w roku. Jest bosko. Tylko mam z lekka problem gdzie posadzic klony potrzebujace slonca i czerwone buki.

Mam chyba za duzo drzew kupionych. Kto by pomyslal, ze to napisze. Nie, cytujcie bo i tak sie wypre