Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Gruszka_na_w... 10:04, 12 lis 2024

Dobrze, że udało Ci się podłubać w ogrodzie. Głowa choć na trochę odpoczęła od trosk. Życzę przyjaznej aury w kolejny weekend.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 14:53, 12 lis 2024

PrawieBory napisał(a)
Aniu, bardzo współczuję odejścia seniorka. Wiem jaką pustkę pozostawia odchodzący zwierzak, który przecież był domownikiem. Przytulam Cię mocno.

Kasiu, cóż poczac. Smutac pewnie bedziemy jeszcze dlugo za nim. On byl z tych wymagajacych wiekszej opieki i troski ale najukochańszy. Przypomnialam sobie historie kiedy byl młodym psiakiem, rozpierala go energia i moc.
Taka scenka: mam urodziny, czekamy na gosci, ja wystrojona na bialo a meżuś szykowal grila (wtedy mielismy weglowy) psiuniek latal sobie po podworku jak to psiuniek. Nagły rzut oka na ogrod podczas przechodzenia z lazienki do salonu a psiuniek lata z torba na glowie po weglu drzewnym. Mąż zostawil niebacznie. I taki radosny piesio biegnie do mnie by oczywiscie sie pomiziac. Ja na bialo, goscie w progu a pies czarny. Skonczylo sie kąpielą i praniem mojego bialego plociennego stroju O seniorze za mlodu moznaby cale Psie Sucharki napisac i to 1 tom bylby mało
TAR 14:58, 12 lis 2024

Wafel napisał(a)
Tarcia, zgnilizna u nas okropna, dawno nie padało a wszystko mokre, wilgoć wisi w powietrzu, aura dość pesymistyczna. Za to sadzenie cebulek brzmi już jakoś bardziej optymistycznie - będzie piękna wiosna u ciebie Tylko uważaj na siebie, ja po godzinnej pracy w tej zgniliźnie złapałam katar niestety.
Pozdrawiam cieplutko!

Pogoda beznadziejna, snuja sie mgły i plucha. W ogrodzie juz od tego weekendu karmimy ptaki i wiewiorki, w tym towarzystwie przyjemnie sie cos robi. Ptaki sie nie boja a juz od jakiegos czasu zagladaly do pustych karmideł.
Wczoraj tez przylapalam ruda kitke jak kradla grzybka. A zastanawialo mnie wlasnie kto sie tak z tymi trujakami u mnie rozprawia. To wiewiorka.
Posadziłam tez 5 bergenii, kosaćce żółte, 3 białe zawilce, kilka kepek runianek wyhodowanych z koncowek, kokorycz i jakies drobiazgi.
TAR 15:03, 12 lis 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dobrze, że udało Ci się podłubać w ogrodzie. Głowa choć na trochę odpoczęła od trosk. Życzę przyjaznej aury w kolejny weekend.

Gdyby nie pogoda i jednak tąpniecie sezonowe to pewnie bym zrobila wszystko co sobie zaplanowalam. To nic, od czwartku zapowiadaja ladniejsza aure i moze uda sie w nastepny weekend pokonczyc wszystko. Zaczełam 3 sezon Yellowstone odkładany przez cala wiosne i lato. Znalazlam schowana jeszcze jedna balie ocynkowana z fiołkami i jakimis drobiazgami. Chyba to wszystko zadołuje w jednym miejscu. Kluczowe jest sprzatniecie mebli, donic, obczyszczenie narzedzi itp. Lubie jednak porzadkiem konczyc i wchodzic tak w nowy sezon.
Wafel 15:16, 12 lis 2024

W tej balii metalowej możesz się kąpać jak bohaterka filmu Yellowstone latem
Basieksp 15:35, 12 lis 2024

U nas dziś rano poprószyło na biało na szczęście bez mrozu, tak na zero było, to szybko się roztopiło. No zimy to ja jeszcze nie chcę. Ale ma być jeszcze trochę cieplej Co do wspomnień psiaków, to u nas na parapecie cały czas leży Diany kółko do zabawy, Aza nigdy nie dostała go do zabawy, ma swoje. Ktoś z nas je tam położył i tak leży już kilka lat, taka pamiątka
TAR 15:49, 12 lis 2024

Wafel napisał(a)

W mojej co najwyzej moge nogi pomoczyc Ale w ogrodzie sa swietne w uzytkowaniu.

Basieksp napisał(a)
U nas dziś rano poprószyło na biało na szczęście bez mrozu, tak na zero było, to szybko się roztopiło. No zimy to ja jeszcze nie chcę. Ale ma być jeszcze trochę cieplej Co do wspomnień psiaków, to u nas na parapecie cały czas leży Diany kółko do zabawy, Aza nigdy nie dostała go do zabawy, ma swoje. Ktoś z nas je tam położył i tak leży już kilka lat, taka pamiątka

U nas stoi cały pojemnik z zabawkami i 15 szt. żółtego pieska piszczacego z ogonkiem, bo senior tylko nim sie bawil.Nie mogl byc biały, pomaranczowy czy zielony. Te lezały ale żółtym sie bawil do skichania i wszystkich nim męczył.Wiec ściagałam zapasy po calej Polsce by mial. A on zachorowal i juz sie nie bawil
Po Witusiu Pierwszym mam tak samo, ubranka, zabawki i inne graty. Powinnam to oddac do schroniska ale jakos nie potrafie sie przemoc. Witus Pierwszy odszedl rowno 2 lata temu. Ale niektore ubranka po Witulinku pasuja na Karolka wiec je przejął. Teraz piesunie sa ogolone wiec nie pogardza cieplym wdziankiem i nawet przykryciem w nocy.

Tez jeszcze nie jestem gotowa na zime. A opony musze wymienic, termin za 1,5 tygodnia wyznaczony
PrawieBory 17:27, 13 lis 2024

Tych dobrych wspomnień związanych z naszymi zwierzakami nie zabierze nam nikt, i to jest najważniejsze. My mamy takie zdjęcie z wakacji z naszymi psiakami które wisi na ścianie wśród innych zdjęć. I choć starszy odszedł 3 lata temu a młodszy w marcu tego roku to myślę, że to zdjęcie będzie tam wisieć zawsze bo dzieciaki wychowały się z nimi i są dużą częścią historii naszej rodziny.
A wracając do tematów ogrodniczych: ja cebulki posadziłam w niedzielę. Została mi tylko do wysadzenia sosenka Golden Candels której nie mogę znaleźć miejsca. Ten weekend ma być słoneczny to może uda mi się ją usadowić w odpowiednie miejsce.
Tess 21:44, 20 lis 2024

Aniu, dopiero teraz doczytałam, że seniorek odszedł za Tęczowy Most. Współczuję.
Znam to uczucie straty, w kwietniu tego roku odszedł mój młodszy kocur Bursztyn.

Metasekwoja ma jakieś imię (odmianę)? (tylko skąd ja słoneczne miejsce znajdę?
Agatorek 09:06, 21 lis 2024

Wafel napisał(a)

Uwielbiam ten serial ❤️