Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 15:25, 16 lip 2025

Dzieki to jasne instrukcje. Tylko czy zasilac? Byly posadzone w tym roku i dostaly do dolka duzo dobrego a i ze szkolki przyszly z kulkami nawozowymi.
DariaB 16:12, 16 lip 2025

Zdjęcia jak zawsze zachwycające, róże masz przepięknie i bardzo mi się podoba idea wplatania róż na rabaty jako dodatku. Ja właśnie mam taką rabatę gdzie od początku rosną prawie same białe róże i będę ją na jesień przerabiać bo mnie wkurza. Współczuję plagi ślimaków, ja taką miałam w zeszłym roku, w tym jest zdecydowanie lepiej. Widziałam u nas w okolicy całkiem zbrązowiałe tuje, chyba je właśnie załatwił ten robal którym było w poście. Za brzozę trzymam kciuki. A i ogród odbijający się w oknach, no coś pięknego!
mrokasia 16:36, 16 lip 2025

Ja bym nie zasilała.
UrsaMaior 17:01, 16 lip 2025

Nie zasilać.
Ewa777 17:16, 16 lip 2025

W tym roku nie zasilaj już róż. Mamją dobrze przygotowana ziemię, do tego dołpżony długodziałający nawóz w donicach. To powinno im wystarczyć.

Zdjęcia z ogrodu kojące
Polon 19:31, 16 lip 2025

Tar, widzę że trafiłaś do drużyny z różyczką
Ogród nieustająco zachwyca, róże wkomponowane w rabaty bardzo u Ciebie pasują

Zazdro truskawek, moje coś nie chcą owocować. Napisz proszę tak dokładnie co z nimi robisz. Do jakiej ziemi sadzisz, czy nawozisz, jak podlewasz - no musi być jakiś ważny krok, który pomijam.

Za to pomidory u mnie dają radę, może u Ciebie po prostu za zimno na razie?
TAR 21:48, 16 lip 2025

Daria, dzieki. A brzoza odpukac kolejny dzien bez widocznych trocin.

Iza, Kasia, Ewa - tak tez myslalam, nie zasilam niczym

Małgo w sumie to nic nie robie z truskawkami. Posadzone w piacho glinie, wiecej piachu jak gliny. W dolek 3 lata temu dalam rozpuszczony konski obornik. Nie podlewam, tyle co deszcz spadnie. Jesienia mezaty kosi krzaki kosiarka, bo nie chce nam sie schylac i wąsów przycinac. Sadzonki truskawek kupuje zawsze w wersji frigo. Ten rok jest ostatnim plonujacym. Pod koniec juz małe groszki a nie truskawki byly. Nowe frigo kupie zima i bede sadzic kolejnej wiosny juz do skrzyń podwyzszonych.
Do pomidorow nie mam najwyrazniej reki. A z rozami dopiero raczkuje. Na razie nie ogladam, nie szukam. Zostaje z tym co mam kupione. Nie moge sadzic, bo leje od tygodnia. Zobaczymy jak bedzie za rok, liczac sie z tym ze moga wypasc
Kordina 22:04, 16 lip 2025

Pierwszy rok pewno, że nie zasilać, instrukcja zasilania do 2-3 rocznych
Polon 22:06, 16 lip 2025

No to już nie wiem co z tymi moimi truskawkami źle robię , chyba mu za bardzo zależy . Nic to, może za rok będą łaskawe się postarać, dzięki za opis
Margo2 00:59, 18 lip 2025

Tarciu, cóż mozna napisać po takich zdjęciach.
Same śliczności.
Zachwycam się różami wśród Twoich roslin.