Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Miskantowo 21:03, 29 sie 2025

TAR napisał(a)

Na pocieszenie zrobilam nam lava cake na pierzynce z goracych malin z bita smietana i lodami mietowymi. Od razu mi lepiej

O rany…
Zła kobieto!
TAR 23:52, 29 sie 2025

mirkaka napisał(a)
Sama pierzesz dywany?? Nie dałabym rady,
Rudbekie są żelaznymi roślinami za rok będziesz miała piękne bukiety, pozwól im się trochę wysiać, albo sam im pomóż, u mnie chyba z kompostem się sieją, sama ich nie rozsiewam, ale bardzo się ciszę jak znajdują sobie same miejsce Odpoczywaj

Sama piore, mam swietny odkurzacz, kolezanka z Kanady mi przywiozla, pierze i od razu odpompowuje wode, dywan jest prawie suchy jak koncze a nie wymaga to wiele sily. No poza przeniesieniem dywanow na podjazd ale to luby robi. Odkurzacz pionowy, tylko nim jezdze po dywanie i sam pierze u nas takich nie widzialam niestety.
Rudbekie dzis pieknie juz posadzilam, ładnie sie wpasowały do floksow i hortek Dziekuje
TAR 23:53, 29 sie 2025

Miskantowo napisał(a)

O rany…
Zła kobieto!

nooo ale bylo pycha
Agatorek 10:30, 30 sie 2025

TAR napisał(a)

nooo ale bylo pycha

Juz na sam opis ślinka mi ciekła ….

Judith 20:11, 30 sie 2025

Nie znałam takiego deseru, musiałam wyguglac . Wygląda niesamowicie smakowicie, może przemogę swoje kulinarne lenistwo i podejmę wyzwanie .
TAR 20:29, 30 sie 2025

proscizna i szybko sie robi
LIDKA 21:19, 30 sie 2025

Też wyguglałam ten deser. Dobrze że u mnie Intermarche czynne w niedzielę bo rano pojadę po gorzką czekoladę.
Tarcia a miałam przez tydzień nie jeśc słodyczy. Nosz kusiciecko!
TAR 22:28, 30 sie 2025

Lidzia nie zapomnij o lodach, malinach i bitej smietanie maliny z odrobina cukru w rondelku az "do rozpadu" idealnie pasuja do czekolady plus lody moga byc smietankowe, ja wole jednak mietowe do tego zestawu.

tu z lodami smietankowymi

Wafel 22:31, 30 sie 2025

Te lody miętowe do tego... Mniaaaam! Też miałam nie jeść słodyczy
Judith 22:46, 30 sie 2025

Dziewczyny, z własnego doświadczenia: nie ma sensu tzw. „rzucanie” słodyczy. Sens ma wyłącznie ograniczenie - ja rzuciłam do zera i to nie było wcale dobre dla mojego zdrowia. Przeszłam na ograniczenie i to poważne - do ograniczenia organizm się przyzwyczaja i nie ma już potrzeby zjedzenia tabliczki czekolady. Wystarcza jedna kostka .