Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Roocika 14:30, 13 sie 2025

Tar ależ masz pięknie i różnorodnie w każdym zakątku coś się dzieje.
Trzymam kciuki za powrót weny.
UrsaMaior 15:10, 13 sie 2025

Ale busz! Deszcze zrobiły swoje Brakiem weny się nie przejmuj, każdy tak ma prędzej czy później.
mrokasia 15:21, 13 sie 2025

Powera może nie masz ale za to jakie foty!!! Jak zwykle szczęka opada.
Wrzuć na luz. Nie ma co się zmuszać, widocznie potrzebujesz przerwy.
Judith 15:30, 13 sie 2025

Piękne zdjęcia .
Nachorowałaś się, antybiotyków się nałykałaś, to i sił mniej, i weny brak.
Odpoczywaj!
Basieksp 15:45, 13 sie 2025

Zdjęcia super Dobrze, że wcześniej padało, bo te upały trochę wszystko wysuszą. Nie lubię, aż tak dużych upałów. Tym bardziej odpoczywaj, zrobi się chłodniej to i wena ogrodowa wróci
TAR 15:56, 13 sie 2025

Bożena, dzieki
Asia, wena wroci...... wiosna

Iza, busz jest i nie wiem skad taki, z dnia na dzien sie zrobil. Stwierdzam ze poprzedni ogrod mial lat wiecej i az tak wszystko w nim nie poroslo jak tutaj. Przez Was bo sie za bardzo bawilam z ziemia, oborniki, maczki, komposciki i efekt jest a raczej dzungla Trzeba bedzie od wiosny zaczynac rozsadzanie

Kasia
potrzebuje przerwy, choc ta ogrodowa trwa juz kilka tygodni przez nedzna pogode, odechcialo mi sie. A zostały mi juz niedobitki, potrzebuje 2 dni na posadzenie resztek i kopciuszkowanie cebulek

Judith
, sil bylo wiecej ale pogoda mnie rozleniwila i troche praca zaorala. A jeszcze Karaluszek zachorowal i bujamy sie po wetach od 4 tygodni.

Basiu, u mnie mokro. Te kilka slonecznych dni nie spowoduje wiekszego odparowania. Choc w kilku miejscach słonecznych roslinki w sloncu troche mdleja, wieczorem odzyskuja forme.

Na lesnej czesci wyszly grzyby, wszystkie slimaki porzucily rosliny i rzucily sie na maslaki i kozlaki ale tez trujaki. I dobrze. Tam je latwiej wyzbierac i rzucic sojkom na pożarcie jak kotłuja sie przy grzybach
Nad bajoro wrocil jastrzab, w zeszlym roku go nie bylo ale w pierwszym roku nad bajorem tez go słyszalam.
Eupraksja 22:29, 13 sie 2025

TAR napisał(a)

Tar, Twoje zdjęcia jak zawsze zachwycające i mnóstwo roślin ciekawych i nieznanych, aż nie nadążam dopytywać co to, ale tej jednej nie mogę sobie odpuścić, jest przepiękna! To jakaś hortensja? Prześliczne te kwiatki jak miniaturowe lilie wodne <3
Basieksp 22:45, 13 sie 2025

Fajnie macie z tymi ptakami Tylko ja chyba, nie mogła bym mieć tyle różnych żyjątek, ptaków, wiewiórek, bo bym nic nie robiła, tylko się na nie gapiła Teraz większość czasu sedzę nad tym naszym małym oczkiem i gapię się na żaby, ślimaki a od niedawna na rybki. Małe karasie, złote i kolorowe Te drugie są bardziej śmiałe
TAR 08:49, 14 sie 2025

Ewa, tak to hortensja Hayes Starburst

Basiu no tak to juz jest , ptaki towarzysza mi wszedzie w ogrodzie, czasem przy robocie sie zagapie. A wiewiorki ostatnio ganiaja sie z bialasami. Przyzwyczaily sie, wiedza ze nikt krzywdy nie zrobi, przychodza do nas na szyszki, orzechy i zołedzie.
LIDKA 20:44, 14 sie 2025

Tarcia
Odbiło mi i judaszka kupiłam.
Eternal. Taki że 70 cm. Idę grzebać po Twoim wątku co ja mam mu zapewnić. Mam maluszka a i tak to mój najbardziej szalony i drogi zakup jak dotąd.