Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

LIDKA 16:06, 24 lut 2026

Ola jak perzu nie wykopiesz i nie wybierzesz to zawsze wróci i najgrubsza agro nie pomoże. Widełki amerykańskie i do dzieła.
U mnie był ale się pozbyłam.
Na skrzyp nie ma mocnych.
Polon 17:57, 24 lut 2026

Tar, współczuję problemów ze śniegiem i strat w roślinkach. Ogród pokazujesz przepiękny, porównanie przed i po niewiarygodne. Oby jednak po stopieniu śniegu chociaż trochę pozytywnych niespodzianek Cię spotkało

Z tymi plotkami to może lepiej nie robić, bo wówczas śnieg partiami będzie się zsuwać, z tak, to cały dach zjeżdża na raz taka myśl mnie naszła
magewa 19:15, 24 lut 2026

Ania przepiękny masz ogród -lubię takie porównawcze fotki

współczuję tych zwałów śniegu -mam nadzieję ,że szybko to stopnieje i straty będą minimalne -tego mocno życzę

Buziaki
ewsyg 20:23, 24 lut 2026

Piękny ogród
Miskantowo 23:24, 24 lut 2026

Tarciu, ten Twój dach bardzo ucierpiał?
Na ile to poważne?

W marcu…ma do nas wrócić zima. Ostra, śnieżna zima.

Mozesz mi napisać skąd zamawiasz sadzonki truskawek?
TAR 07:39, 25 lut 2026

Wiola, u Niewczasa, sadzonki typu frigo. Ale spiesz sie, bo juz coraz mniejszy wybor.
Dach ucierpial 40 max 50 dachowek, plotki, nie wiem czy rynny rowniez. Mozliwe ze juz nie bede zakladac plotkow.
O tej zimie to mi nawet nie mow.
Agatorek 09:56, 25 lut 2026

Przed/po po prostu zachwyca. I gdybym nie widziała na własne oczy, to bym nie uwierzyła, że w tak krótkim czasie zrobiłaś taki ogród ❤️

mrokasia 10:30, 25 lut 2026

Jak popatrzę na te Twoje rabaty to znów mam ochotę trochę pozmieniać linie rabat na bardziej wyfikane... tak mi się te zakola podobają...
Judith 11:04, 25 lut 2026

mrokasia napisał(a)
Jak popatrzę na te Twoje rabaty to znów mam ochotę trochę pozmieniać linie rabat na bardziej wyfikane... tak mi się te zakola podobają...

No właśnie
Gdy patrzę na zdjęcia z zarysem rabat - nie widzi mi się to. Ale gdy zaraz wskakują te same zawijaski już obsadzone i zarośnięte, widzę, że wygląda to rewelacyjnie!
TAR 13:51, 25 lut 2026

Agatorek napisał(a)
Przed/po po prostu zachwyca. I gdybym nie widziała na własne oczy, to bym nie uwierzyła, że w tak krótkim czasie zrobiłaś taki ogród ❤️

Dlatego mnie teraz cos trafia na te straty

mrokasia napisał(a)

Lubie zakola, jakos tak mi pasuje z kręciołem. Nie robie tez prawidlowo nasadzen, bo wyzsze nie zawsze sa z tylu, nie mam stopniowania. Ale chcialam wrazenie wylewania sie roslinnosci na trawe, zeby nie bylo tak poprawnie i pod linijke.

Judith napisał(a)

No właśnie
Gdy patrzę na zdjęcia z zarysem rabat - nie widzi mi się to. Ale gdy zaraz wskakują te same zawijaski już obsadzone i zarośnięte, widzę, że wygląda to rewelacyjnie!

Dzieki. My patrzymy inaczej na obrazy, ja patrze przestrzennie, u ciebie chyba najpierw jest forma potem wypelnienie. Dla mnie ta przestrzen w glowie juz jest obsadzona a potem tylko dochodzi forma. Ty w zupelnie inny sposob podchodzisz do tematu. Stad masz tez wiekszy porzadek w nasadzeniach i caloksztalcie ogrodu. Nie mowie, ze jeden czy drugi sposob jest zly. Oba sa dobre. To chyba kwestia charakteru i jak pewne tematy odczuwamy indywidualnie.

magewa napisał(a)
Ania przepiękny masz ogród -lubię takie porównawcze fotki

współczuję tych zwałów śniegu -mam nadzieję ,że szybko to stopnieje i straty będą minimalne -tego mocno życzę

Buziaki

Polon napisał(a)
Tar, współczuję problemów ze śniegiem i strat w roślinkach. Ogród pokazujesz przepiękny, porównanie przed i po niewiarygodne. Oby jednak po stopieniu śniegu chociaż trochę pozytywnych niespodzianek Cię spotkało

Z tymi plotkami to może lepiej nie robić, bo wówczas śnieg partiami będzie się zsuwać, z tak, to cały dach zjeżdża na raz taka myśl mnie naszła

Madzia, Małgo, dzieki. Bedzie co bedzie. Nie nastawiam sie ze cos przezylo. Ja nie jestem w stanie odsniezyc tego mniejszego zwalu sprzed wejscia, bo to jedna wielka lodowa bryla. Wiec nie ma opcji by rosliny to przezyly. Zlozylam wczoraj zamowienie na nowe, bede odbudowywac jak kiedys stopnieje. Tymczasem w nocy troche popadalo i bylo na minusie