MartaCho, dziękuję, to druga wersja,bo pierwsza wyszła mi jakaś taka no 'buszmeńska' jak to ja mowię

tzn.chcę tam busz, nie będzie pod linijkę, bo ja sie do tego nie nadaję, ale coś mi nie pasowało i rysuje od nowa. Poszerzenie będzie tylko w tej środkowej części-żeby była głęboka na 3m,bo same hortki docelowo mają sporą średnicę.
Marcin, drzewa: 2-śś olcholistna, 4- mangolia Susan (do kupienia),3-tamaryszek francuski(do kupienia), no i 'choinka'to moja sosna czarna Oregon Green. Śś też już rośnie, ale jest mała dlatego żeby ją znależć musiałbyś powiekszyć mocno zdjęcie

no wlasnie w tej części tamaryszkowo-sosnowej jest głeboka ta rabata i tu nie umiem ogarnąć piętrowości..bo teoretycznie te puste miejsca ciagnące się az do frontu rabaty chcę wypelnic bylinami, ale to nie takie latwe. Mają byc plamy kolorów, bo ta rabatę widzę z okna kuchni,więc plamy konkret żeby byly widoczne.
Nie moge sie zdecydować czy chcę tu obwódkę choćby z seslerii czy lepiej zostawić te plamy bez widocznej 'granicy' z trawnikiem.