Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » 30 arów wietrznej pustyni

30 arów wietrznej pustyni

Narsilia 09:35, 12 lis 2024

Hej sporo udało ci się porobić jesienią przed tym zimnem jeszcze na wiosnę wszystko się bujnie to będziesz dumna i szczęśliwa
JoanNa 21:18, 18 lis 2024

Dzięki Klaudia Ty mówisz że sporo, a ja mam w głowie myśli co jeszcze miało być zrobione przed zimą...moja szklarnia wciąż nieuprzątnięta po sezonie i jeszcze nawet nie wystartowałam z sadzeniem cebulowych...a tu wczoraj gdzieś wyczytałam, że krokusy powinno się w październiku zakonczyć sadzenie..?no tak mi ten krótszy dzień nie służy bo po pracy już ciężko coś zrobić po 16 bo szarówka.
Patrycja_KG_Lu 08:33, 19 lis 2024

JoanNa napisał(a)
Dzięki Klaudia Ty mówisz że sporo, a ja mam w głowie myśli co jeszcze miało być zrobione przed zimą...moja szklarnia wciąż nieuprzątnięta po sezonie i jeszcze nawet nie wystartowałam z sadzeniem cebulowych...a tu wczoraj gdzieś wyczytałam, że krokusy powinno się w październiku zakonczyć sadzenie..?no tak mi ten krótszy dzień nie służy bo po pracy już ciężko coś zrobić po 16 bo szarówka.

W zeszłym roku posadziłam krokusy i czosnki ozdobne w Sylwestra. Wszystkie pokazały się wiosną
MartaCho 08:51, 19 lis 2024

Ja kiedyś sadziłam cebule tulipanów w wigilię rano, zgodnie ze starym powiedzeniem, co w wigilię to przez cały rok Planując prace ogrodowe na cały rok, stwierdziłam, że i w wigilię trochę w ziemi pogrzebię. I też pięknie kwitły następnego roku
JoanNa 16:44, 19 lis 2024

Marta, Patrycja, pocieszyłyście mnie trochę, dziękujęja w listopadzie to tylko lazanie cebulowe robiłam do tej pory i jak teraz znalazłam to info o krokusach i październiku i pomyślałam o moich 20paczuszkach, że to ma iść na marnację bo nie zdąży zakwitnąć... czyli jest dla mnie nadzieja,że będzie kolor wiosną
LIDKA 18:52, 19 lis 2024

Tulipany sadzone w stycczniu tez kwitły mi o czasie.
Nie martw się tylko sadź.
JoanNa 22:24, 07 gru 2024

Tulipany jeszcze czekają, i 70 krokusów botanicznych mix. Dzisiaj udało mi sie wsadzić: -czosnki główkowate w doniczkach między stipami, które finalnie wróciły na zachodnią rabatę wokół tarasu (a planowałam je przesiedlić na wschodnią częśc domu, tam gdzie wsadziłam 3 roze Angela). Nie chciałam rządków, ale i tak wyszedł rządek,więc muszę w środkowej części dorzucić ze 3 stipy jeszcze żeby nie było tak pod linijkę.

- irysy holenderskie Carmen, w okolicach tych róż Angela (wsadzilam je na razie w doniczkach, żeby wiosną ewentualnie sprawnie je przesadzić jeśli koncepcja wyjdzie inna).
-czosnki Summer Drummer na rabatce pod kotłownią
- szafirki armeńskie wzdłuż ścieżki od furtki->niech rosną tam jako 'witacze' wiosną

Tydzień temu obsypałam rabatę rondową krokusami Giant Ruby-jestem ciekawa jak to będzie wygladać, bo sypałam je tak swobodnie i tam gdzie spadly, to tam dołek zrobiłam.
I wiecie co? Ja już nie mogę doczekać sie wiosny-żeby te cebulki juz ruszały!
Marcin89 23:48, 07 gru 2024

JoanNa
I wiecie co? Ja już nie mogę doczekać sie wiosny-żeby te cebulki juz ruszały!
Wiemy, bo mamy tak samo
LIDKA 06:10, 08 gru 2024

Fajnie że sadzisz cebulowe. Ja mam tylko tulipany , szafirki i ptzebiśniegi.

W przyszłym roku zapoluje na czosnki.

Asia ładnie poplotłaś trawy.
JoanNa 07:57, 08 gru 2024

LIDKA napisał(a)
Fajnie że sadzisz cebulowe. Ja mam tylko tulipany , szafirki i ptzebiśniegi.

W przyszłym roku zapoluje na czosnki.

Asia ładnie poplotłaś trawy.

Dziękuję wreszcie mogłam przetestować to zaplatanie, bo rozplenice się rozrosły i było z czego robić te warkocze.
Ja tulipany i krokusy sadzę drugi raz- jeśli znowu tak kiepsko mi urosną, to nie wiem czy zdecyduję się na trzecie podejście. Może nie mam do nich ręki, nie wiem, zobaczymy wiosną.