Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Makao 06:51, 28 cze 2025

Gosia u Ciebie jak zwykle tyyyyle kwiecia o tej porze. Pięknie o sielsko. Nie dziwię się że kochasz poranki na tarasie.
U mnie już przewaga zieleni.
Brakuje mi tych kwitnących teraz. Może te maki od Ciebie i orlaja z czasem wypełnią tą pustkę.
mrokasia 08:29, 28 cze 2025

Ja uwielbiam tę Twoją słoneczną, angielską rabatę. Jest niezwykle malownicza i taka nostalgiczna, marzycielska . Po prostu cudo. Siedząc na tarasie patrzy się na przepiękny obraz.
Cienistą z oczkami też lubię. I ścieżkę. I całą resztę .

Co do ogarnięcia domu i zagrody. Zdecydowanie wolę ogarniać ogród. Dom często sprząta eM. Lubię mieć czysto ale nie jestem niewolnikiem ani domu ani ogrodu. I wychodzę z założenia, że goście przychodzą spotkać się ze mną a nie sprawdzać czy mam odkurzone w każdym kącie. Najważniejsze by łazienka była czysta bo z niej korzystają.
Agatorek 00:56, 01 lip 2025

No i jest pięknie ❤️
Uwielbiam taki naturalny i kolorowy busz w ogrodzie.

Jak większość z Was wolę iść np pielić niż myć okna
Margo2 22:41, 04 lip 2025

Dawno mnie nie było.Aż się boję kiedy ja te wszystkie wątki ogarnę. Szczególnie, że lubię czytać co piszecie.
Ale chyba tym razem będe musiała trochę odpuścić.
U mnie jak zwykle dzieje się dużo. Szczególnie towarzysko. W zeszłą sobotę byłam na weselu. Cały weekend zajęty. W tym też spotkania i w sobote i w niedzielę.
Całe szczęście od poniedziałku urlop. Musze koniecznie nadrobić prace w ogrodzie, bo przekwitło większość roślin i teraz jest bałagan. Trzeba powycinać, powyrywać. Już nie moge się doczekać.
No i w końcu może uda mi się zrobić tę małą rabatkę z przodu domu?

Magara napisał(a)
Gosia, masz wspaniały ogród, taki naturalny, niewymuszony. Zrównoważony i chyba zrównany z trybem "mam też inne obowiązki"

P.S. Czy to białe to orlaya?

Magarku, masz całkowitą rację. Mój ogród nie jest wymuskany, nie jest wysprzątany, jest bałaganiarski, bo nie mam czasu na to. Oprócz pracy w pracy mam jeszcze obowiązki rodzinne, czyli opieke nad rodzicami i teściową, a nawet bardziej nad teściową.
Wracam więc codziennie bardzo późno. Starczy czasu tylko na podlanie wszystkiego.
To białe to orlaya

Makao napisał(a)
Gosia u Ciebie jak zwykle tyyyyle kwiecia o tej porze. Pięknie o sielsko. Nie dziwię się że kochasz poranki na tarasie.
U mnie już przewaga zieleni.
Brakuje mi tych kwitnących teraz. Może te maki od Ciebie i orlaja z czasem wypełnią tą pustkę.

Aniu, to są zdjęcia z czerwca.
Teraz też jest dużo mnie kwiatów. Wyjątkiem są róże. Orlaya i maki już przekwitły. Teraz trzeba czekać aż się zawiążą nasiona.
Powoli zaczynają liliowce i jeżówki.
Także musiz coś posadzić, żeby kwitło o tej porze. Proponuje róże

mrokasia napisał(a)
Ja uwielbiam tę Twoją słoneczną, angielską rabatę. Jest niezwykle malownicza i taka nostalgiczna, marzycielska . Po prostu cudo. Siedząc na tarasie patrzy się na przepiękny obraz.
Cienistą z oczkami też lubię. I ścieżkę. I całą resztę .

Co do ogarnięcia domu i zagrody. Zdecydowanie wolę ogarniać ogród. Dom często sprząta eM. Lubię mieć czysto ale nie jestem niewolnikiem ani domu ani ogrodu. I wychodzę z założenia, że goście przychodzą spotkać się ze mną a nie sprawdzać czy mam odkurzone w każdym kącie. Najważniejsze by łazienka była czysta bo z niej korzystają.

Kasiu, cmok
Mam nadzieje, że przyjedziesz w innym terminie i zobaczysz jak to wygląda.
Mam podobne podejście do porządków jak Ty.
Tez dla mnie najważniejsza jest łazienka no i kuchnia. Reszty nie daję rady sprzątnąć. Niestety źle wychowałam swoich chłopaków. Teraz to ciężko zmienić.
Także ogród i dom jest na mojej głowie.
Nie mam zamiaru zaharować się na śmieć, więc jest jak jest.
Ja się w tym odnajduję

Agatorek napisał(a)
No i jest pięknie ❤️
Uwielbiam taki naturalny i kolorowy busz w ogrodzie.

Jak większość z Was wolę iść np pielić niż myć okna

Aga, super, że wpadłaś.
Ja bardzo chcę zobaczyć co Ty stworzysz u siebie. Uwielbiam jak powstają nowe ogrody.

Kilka zdjęć na dobranoc i lecę zobaczyć choć kilka wątków

Oczywiście zdjęcia z czerwca

Margo2 22:42, 04 lip 2025

Margo2 22:43, 04 lip 2025

Margo2 22:44, 04 lip 2025

Margo2 22:44, 04 lip 2025

Margo2 22:45, 04 lip 2025

Judith 22:46, 04 lip 2025

Margo2 napisał(a)

Ale śliczna ta biała rutewka
Gosia, jak u Ciebie zachowują się liście rutewki? U mnie już przekwitły i dolne liście zrobiły się żółte... To mój pierwszy sezon z nimi i nie wiem - czy to normalne czy wyschły...?