Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

Joku 16:30, 28 sty 2026

Moja ogrodówka zimę spędza w garażu. Już nabrzmiały jej pączki. Jak mam jej wytłumaczyć żeby się nie śpieszyła bo do wiosny daleko?
Zaglądaj na forum, oglądaj zdjęcia ogrodowe, myśl o roślinkach. Może w ten sposób choć trochę złagodzisz to co przytłacza. Mnie moje hobby trzymało w pionie w najtrudniejszych momentach i chroniło przed obłędem.
mimik333 17:34, 28 sty 2026

vita napisał(a)

Dzięki, trochę to potrwa Czasami, jak potrzeba, to fotki jakiejkolwiek jakości? Poza tym warto się chyba starać

Jasne, że warto. Zawsze psioczę na wszechobecną bylejakość. Merytoryczne będą lepsze
Nie okryłam ogrodówek.
ajka 17:41, 04 lut 2026

vita mam nadzieję, że forum pozwoli ci trzymać się w dobrej formie i pokonać złe chmury wiszące nad tobą. Wszystkie czekamy na wiosnę. Przesyłam dobre fluidy
vita 22:56, 04 lut 2026

Joku napisał(a)
Moja ogrodówka zimę spędza w garażu. Już nabrzmiały jej pączki. Jak mam jej wytłumaczyć żeby się nie śpieszyła bo do wiosny daleko?
Zaglądaj na forum, oglądaj zdjęcia ogrodowe, myśl o roślinkach. Może w ten sposób choć trochę złagodzisz to co przytłacza. Mnie moje hobby trzymało w pionie w najtrudniejszych momentach i chroniło przed obłędem.

Może powiedz ogrodówce, że chwilowo mamy zawirowania pogodowe? Da radę, za dwa tygodnie wystawisz ją na taras, a przy znacznym spadku temperatury na noc, wciągniesz do salonu, do ciepła? Robiłam tak milion razy Zaglądam, oglądam, myślę o roślinkach i tak się cieszę, że jesteś
vita 23:02, 04 lut 2026

mimik333 napisał(a)

Jasne, że warto. Zawsze psioczę na wszechobecną bylejakość. Merytoryczne będą lepsze
Nie okryłam ogrodówek.

Nic a nic? Ja swoje powiązałam, dałam zwoje włókniny i worki jutowe na wierzch. Nie liczę na wiele, bo przed akcją okrywania przymroziło znacznie, a mnie nie było. Ale jak to w ogrodzie
Może za rok aura będzie bardziej sprzyjała?
vita 23:14, 04 lut 2026

ajka napisał(a)
vita mam nadzieję, że forum pozwoli ci trzymać się w dobrej formie i pokonać złe chmury wiszące nad tobą. Wszystkie czekamy na wiosnę. Przesyłam dobre fluidy

Fluidy dotarły Cieszę się, dziękuję, staram się trzymać Wiosna przyjdzie niebawem, tego się trzymajmy. To już tylko za ile dni?
mimik333 23:20, 04 lut 2026

vita napisał(a)

Nic a nic? Ja swoje powiązałam, dałam zwoje włókniny i worki jutowe na wierzch. Nie liczę na wiele, bo przed akcją okrywania przymroziło znacznie, a mnie nie było. Ale jak to w ogrodzie
Może za rok aura będzie bardziej sprzyjała?
Jeśli można nazwać okryciem obrzucenie śniegiem podstawy krzewu od strony wschodu, czyli najbardziej otwartej przestrzeni. Skupiłam się na odkryciu dwóch wrażliwych drzewek, które wytrzymują rzekomo - 18 . Co mnie podkusiło?
Rzecz jasna -żeby kupić, nie okrywać
Zazwyczaj ogrodówki się hartowały do stycznia, potem okrywałam. Teraz jest inaczej
Patrycja_KG_Lu 08:41, 05 lut 2026

vita napisał(a)

Fluidy dotarły Cieszę się, dziękuję, staram się trzymać Wiosna przyjdzie niebawem, tego się trzymajmy. To już tylko za ile dni?

Do astronomicznej już tylko 45 dni P.S.: Sprawdź priv.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
mirkaka 17:49, 15 mar 2026

Hej, co u Ciebie, działasz na pewno ogrodowo, napisz cokolwiek, jakieś zdjęcia, przecież u Ciebie pewnie już przylaszczki kwitną, u mnie zaczynają, nawet zauważyłam pączki transylwańskiej Tylko teraz się ochłodziło, dziś popadało, jak wyjdzie słońce to zrobię jej zdjęcie
Joku 18:55, 15 mar 2026

No właśnie, jak wiosna w twoich rejonach? Melduję że ranniki pięknie kwitną, na różowej przylaszczce wypatrzyłam pączek. Muszę dokładniej obadać transylwańską, tej zimy zachowała liście.