Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

sylwia_slomc... 18:48, 29 gru 2025

Mnie ciekawi czy te ogrody botaniczne maja asortyment z roślinami na sprzedaż? Pytam bo w Krakowskim Botaniku pojawiają się sezonowo rośliny z nadmiarów ogrodowych.
vita 13:35, 30 gru 2025

Sylwia, nawet o tym nie pomyślałam, przyznam się, miałam bardzo mało czasu na obejrzenie ogrodu.
W tym samym czasie był na głównym placu wielki targ na rośliny, z pobieżnych obserwacji, to dla mnie nie było nic ciekawego. Handlują roślinami zimozielonymi, laurowiśniami, roślinami doniczkowymi, z cebulowych minimalny wybór. Ciekawsze oferty w internetowych szkółkach, róże, wielki wybór irysów TB, ale jak trafi się na jakiś rarytas- chwilowo brak. Stacjonarne szkółki w Toskanii odwiedziłam- rozczarowanie, tak liczyłam na gatunki mięt np. Wybrałam to i owo, zgodnie z tabliczkami- a tu tego brak, tego nie było nigdy. To dlaczego tabliczki z opisami tkwią w doniczkach, pytałam
Jak będę ponownie w Padwie dopytam o możliwość kupienia nadwyżek rośli, albo chociaż nasion

Wafel 19:45, 30 gru 2025

Vita, życzę Roku pełnego pięknych podróży, małych i dużych, bogatych w botaniczne odkrycia. Wszystkiego dobrego, zielonego
Joku 21:00, 30 gru 2025

Ciekawa jestem czy zdobyczna tubalgia da radę rosnąć w Polsce. Może uda się w ogrodzie zimowym?
Czytam o problemach z lustrzanką. Swoją idiot - kamerę oddawałam kilka lat temu do naprawy w Gdyni. Nie wiem czy jeszcze istnieje zakład, mogę sprawdzić.
vita 10:56, 31 gru 2025

Wafel napisał(a)
Vita, życzę Roku pełnego pięknych podróży, małych i dużych, bogatych w botaniczne odkrycia. Wszystkiego dobrego, zielonego

Dziękuję Asia za te piękne życzenia Wzajemnie, wszystkiego najlepszego na Nowy Rok i wszelkiego zielonego
vita 11:03, 31 gru 2025

Joku napisał(a)
Ciekawa jestem czy zdobyczna tubalgia da radę rosnąć w Polsce. Może uda się w ogrodzie zimowym?
Czytam o problemach z lustrzanką. Swoją idiot - kamerę oddawałam kilka lat temu do naprawy w Gdyni. Nie wiem czy jeszcze istnieje zakład, mogę sprawdzić.

Tubalgia podzielona i w ogrodzie zimowym, doglądam I zbieram nasiona, bo dojrzewają W planie uprawa donicowa, zwykle mam problem z obsadzaniem donic, to będzie jak znalazł

Gdynia to dla mnie dobry adres, pomyślę, na razie oczekuję na zwrot aparatu i pieniędzy
mirkaka 13:25, 31 gru 2025

vita napisał(a)

Tubalgia podzielona i w ogrodzie zimowym, doglądam I zbieram nasiona, bo dojrzewają W planie uprawa donicowa, zwykle mam problem z obsadzaniem donic, to będzie jak znalazł

Gdynia to dla mnie dobry adres, pomyślę, na razie oczekuję na zwrot aparatu i pieniędzy

Chyba już wiem gdzie powędrują nadwyżki jeśli będą haha
Vita, najszersze życzenia ślę dla Ciebie, ogrodniczko z powołania Obyś mogła zawsze zwiedzać ciekawe ogrody i sprowadzać dla siebie rarytasy
Joku 16:20, 31 gru 2025

Trochę znam Vitę, moim skromnym zdaniem to najbardziej oryginalna i skłonna do wszelkich roślinnych eksperymentów ogrodniczka na forum . Udanych wysiewów, polowań na rośliny, ciekawych wyjazdów i ogólnie wszystkiego naj, naj.
sierika 17:36, 04 sty 2026

Jola ma rację, często podziwiam Vitę w Jej nieustającej euforii do zgłębiania tajników ogrodnictwa w szerokim zakresie.
Alija 21:40, 18 sty 2026

Też tak myślę, niezmiennie podziwiam Vitę za ogrom wiedzy ogrodniczej i ciągłe chęci do jej pogłębiania i eksperymentowania.
Vito, wszystkiego dobrego w nowym roku