Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

butterfly 19:37, 08 lut 2015

Aga, mnie ogród mój tez bardziej sie podoba "gołym okiem" niz tym szklanym

ale twoje makro sa mega ! tylko oprawić i na scianę
Dasia 00:24, 12 lut 2015

Na widoczek z okna się nie załapałam, ale te makra są super.
Ja mam okna tarasowe z widokiem na kawałek ogrodu, pole i las. I dlatego nie mam firanek. Mniej prania, za to więcej mycia - brudna szyba sie nie schowa za firanką i drażni
ewalm 10:47, 12 lut 2015

agniecha973 napisał(a)

.

Fajnie ujęte I kolorystyka bardzo ładna.

pzdr, Aga
Pszczelarnia 10:54, 12 lut 2015

Tess napisał(a)
(...) A z fotografowaniem ogrodu niestety tak jest, że w szerszej perspektywie gorzej wychodzi (najczęściej).
(...)

A u mnie z daleka wszystko jakoś wygląda. Tylko czy owo "z daleka" oznacza "w szerszej perspektywie"?

Aga, paw czy paź królowej tam był?

agniecha973 11:11, 12 lut 2015

Oj ile dobrego Dziękuję dziewczynki.

U mnie na ścianach właściwie nie ma obrazków, więc muszę pomyśleć. Może rzeczywiście coś swojego powiesić...

Co do firanek. Ja też nie lubię całkiem zakrytych okien, więc nie mam typowych firan, tylko po bokach zawieszone. Ale jak przez jakiś czas nie wieszam tych szmatek i w końcu zawieszę, to jednak ładniej się robi, przytulniej, tak jakby bardziej miękko Z tym myciem to prawda, jak firana nie zasłania, to drażni za chwilę brud, a teraz zimą szczególnie dokucza, bo okna łatwiej się brudzą a i słońce okrutnie wszystko podkreśla, bo nisko jest i prosto w okna świeci.\

Ewalm, dopóki nie zrobiłam tego zdjęcia, nie wiedziałam, że osa tak potrafi garniturek podnieść.

Z daleka pewne ujęcia też dobrze wychodzą, ale tej perspektywy z okien tarasowych nie umiem oddać.
A był tam i paw (pawik) i paź, oba gat. w postaci gąsienicy. A ten najgrubszy okaz gąsienicy to zmrocznik gładysz.
agniecha973 11:36, 12 lut 2015

W sobotę podejrzeliśmy kto nam kradnie słoninę z drzew. Tu zdjęcia z soboty. Zdjęcia nie są dobre, bo z daleka robione i przybliżane w komputerze. Na dzień dzisiejszy słoniny już nie ma. Przyuważyliśmy go wczoraj i przedwczoraj, a dziś dopiero zauważyliśmy, że słoniny nie ma.

Nie było mu łatwo, bo po ostatnich zniknięciach słoniny zamocowaliśmy lepiej do drzewa. Próbował wyrwać pazurami, ale po kilku próbach zdecydował się zjeść na miejscu. M cieszył się, że może go poobserwować i dopingował swoje mocowanie mówiąc, że nie ma na wynos Ostateczny wynik - wygrana dla myszołowa
Pszczelarnia 11:59, 12 lut 2015

Jak ubogi musi być mój ogród, że nie mam takich okazów w ogrodzie. Moja wina. Prawdziwie zazdroszczę.
agniecha973 12:01, 12 lut 2015

Ewa, no co ty piszesz??? Masz za to jelenie, jeszcze większe niż myszołowy
Bogdzia 20:41, 12 lut 2015

Agus bardzo ciekawe zdjecia , faktycznie dzieki temu że słonina była mocno umocowana mieliście możliwosc dłuzej go obserwowac. U mnie nigdy drapieżnik na słonine sie nie skusił a szkoda bo nie atakował by wtedy ptaków.
Ewa na pewno i u Ciebie bywaja drapiezne ale to trzeba byc skupionym bardzo na tym by ich szukac i obserwowac , zobacz na pierwszym zdjęciu wcale nie jest łatwo go wypatrzec.Agnieszka też pisze ze słonina ginęła a jego nie widzieli az w końcu go wypatrzyła ale jak wiem ona za ptakami stale patrzy. Super Aga , gratuluję.
Mala_Mi 20:46, 12 lut 2015

Agnieszka... nieczasowa jestem ale widzę duzo ciekawego... wrócę.