Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Madzenka 20:56, 12 lut 2015

myszołów na dietę musi przejść
agniecha973 20:59, 12 lut 2015

Już chyba przeszedł, Marzena Wolałabym, żeby mi nornice wyłapał, a nie na słoninę się łakomił. Łobuz jeden.
agniecha973 21:05, 12 lut 2015

Bogdzia napisał(a)
Agus bardzo ciekawe zdjecia , faktycznie dzieki temu że słonina była mocno umocowana mieliście możliwosc dłuzej go obserwowac. U mnie nigdy drapieżnik na słonine sie nie skusił a szkoda bo nie atakował by wtedy ptaków.
Ewa na pewno i u Ciebie bywaja drapiezne ale to trzeba byc skupionym bardzo na tym by ich szukac i obserwowac , zobacz na pierwszym zdjęciu wcale nie jest łatwo go wypatrzec.Agnieszka też pisze ze słonina ginęła a jego nie widzieli az w końcu go wypatrzyła ale jak wiem ona za ptakami stale patrzy. Super Aga , gratuluję.

Bogdziu, zauważ, że ptaki się go nie bały tak do końca. Najpierw jak przyleciał, zrobiło się pusto wokół karmników, ale po chwili sikorki zaczęły latać i podjadac z karmników, nie tak odważnie jak normalnie, ale jednak. Na drugim zdjęciu widać, że siedzą na gałęziach. Zdjęcia nie są chronologicznie wstawione.
On się tak mocował z tą słoniną, że raz spadł. No wiadomo, że nie na plecy, bo machnął w pewnym momencie skrzydłami i wylądował normalnie, ale pociągnęła go ta słonina, bo była dość sztywno zamocowana, a on nie umiał jeść inaczej jak tylko wtedy, gdy trzymał w pazurach. Nawet chwilami jednym skrzydłem rozłożonym o pobliską gałąź się wspierał, żeby być bardziej stabilnym
agniecha973 21:06, 12 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Agnieszka... nieczasowa jestem ale widzę duzo ciekawego... wrócę.

Ania, szału nie ma, niewiele cię ominęło.
Bogdzia 18:57, 19 lut 2015

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, zauważ, że ptaki się go nie bały tak do końca. Najpierw jak przyleciał, zrobiło się pusto wokół karmników, ale po chwili sikorki zaczęły latać i podjadac z karmników, nie tak odważnie jak normalnie, ale jednak. Na drugim zdjęciu widać, że siedzą na gałęziach. Zdjęcia nie są chronologicznie wstawione.
On się tak mocował z tą słoniną, że raz spadł. No wiadomo, że nie na plecy, bo machnął w pewnym momencie skrzydłami i wylądował normalnie, ale pociągnęła go ta słonina, bo była dość sztywno zamocowana, a on nie umiał jeść inaczej jak tylko wtedy, gdy trzymał w pazurach. Nawet chwilami jednym skrzydłem rozłożonym o pobliską gałąź się wspierał, żeby być bardziej stabilnym

Masz racje ptaki nie zawsze wpadaja w panikę , jakby wiedziały na ile moga sobie pozwolic.Widoki były wspaniałe no i lepiej ze wolał słoninę od ptaków.
Mala_Mi 00:04, 20 lut 2015

Myszalowa obejrzalam. Fajne focie wyszły.
Pszczelarnia 11:02, 20 lut 2015

Dlaczego myszołowy nie łapią nornic? Też im się biologia pomięszała?

Robię 4 raz podchody do jarmużu: w tym roku sieję do gruntu w 2. połowie maja a potem przerywam. Obok posieję aksamitki wysokie (na te pchełki).
Wieloszka 11:16, 20 lut 2015

agniecha973 napisał(a)
Ale już same zbliżenia wybrałam i powtarzają się "tematy"

Dawno się tym nie bawiłam. Muszę spróbować śnieg pstryknąć.

Wow! Jakie zdjęcia!
To drugie co nieco obrzydliwe Rzecz gustu
Sfotografuj w weekend wiosnę w ogrodzie - na pewno już ją widać
agniecha973 11:53, 20 lut 2015

Dziewczyny, dzięki za odwiedziny i miłe słowa.

Nie stwierdzono, że myszołów nie zjada nornic, tylko wolałabym, żeby się kolejnym żywym gryzoniem pożywił niż słoniną On często siedzi w okolicach kompostownika wpatrując się w ziemię, więc myślę, że poluje tam.

Ja chyba sobie jarmużem nie będę już głowy zawracać. Mam nie ruszony do tej pory. Może zupę spróbuję zrobić w przyszłym tygodniu. Zobaczymy. Przypomniało mi się, że brukselka jeszcze obok jarmużu się ostała. Tą bardzo lubię.

Wiosna... Konkretnie nic nie widać, wszystko w blokach startowych, ale trzeba ciepłych nocek, bo mrozi. Dni przepiękne, słoneczne. Ach!
agniecha973 18:28, 20 lut 2015

Namawiam do wyglądnięcia przez okno (kto nie ma wokół siebie latarni) - bardzo ładnie wygląda dziś księżyc, cieniutki jak niteczka a obok niego Wenus. Dla mnie bajkowy widok Nie wiem tylko czy u wszystkich w Polsce widać to tak samo.