Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

popcorn 13:15, 20 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Ok wyślę, ale pod koniec sierpnia, dobrze?
Co do moich życzeń, to na razie nie mam

ok, super!!

hehe, ćwiartowanie Nic tylko szczelny żywopłot od drogi by się przydał
grupa_trzyma... 13:40, 20 sie 2012

Aguś, ładnie. Bardzo ładnie! Płot wzmocnij, jak nic runie pod naporem gapiów. Sama kiedyś na nim zawisnę.
Mam pytanie. czy Pan Żurawka jest może z Wilczego Lasu, czy jakoś tak?
Do nas przyjeżdża pan właśnie stamtąd i ma wiosną dużo żurawek ale jakieś takie zabidzone. A te Twoje piękne, to chyba raczej nie ten sam. Dzisiaj nawiedziłam ogrodniczy i mają żurawki, ale pan się ze mną sprzeczał, że są tylko trzy odmiany: szara, żólta i czerwona. On ma u siebie dwie z nich. Czerwoną i żóltą z takimi ciemnymi żyłkami. Kurczę, nie zrobiłam zdjęć. Postaram się jutro. Mam już kilka klombów i myślałam, że obsadzę sobie póki co żurawką czerwoną i wrzosem. Tylko, czy to zagra razem? I czy przezimuje w tym klombie, czy raczej wykopać? Jeśli nie, to chyba dam sobie na wstrzymanie z nasadzeniami w tym roku.
agniecha973 13:41, 20 sie 2012

To zestawienie uważam za bardzo udane

Próbuję suszyć pomidory w dolnośląskim słońcu (powinno być sycylijskim )

A gorąco jak na Sycylii, nawet psy z leżaków korzystają. Suszenie powinno się udać.

agniecha973 13:44, 20 sie 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aguś, ładnie. Bardzo ładnie! Płot wzmocnij, jak nic runie pod naporem gapiów. Sama kiedyś na nim zawisnę.
Mam pytanie. czy Pan Żurawka jest może z Wilczego Lasu, czy jakoś tak?
Do nas przyjeżdża pan właśnie stamtąd i ma wiosną dużo żurawek ale jakieś takie zabidzone. A te Twoje piękne, to chyba raczej nie ten sam. Dzisiaj nawiedziłam ogrodniczy i mają żurawki, ale pan się ze mną sprzeczał, że są tylko trzy odmiany: szara, żólta i czerwona. On ma u siebie dwie z nich. Czerwoną i żóltą z takimi ciemnymi żyłkami. Kurczę, nie zrobiłam zdjęć. Postaram się jutro. Mam już kilka klombów i myślałam, że obsadzę sobie póki co żurawką czerwoną i wrzosem. Tylko, czy to zagra razem? I czy przezimuje w tym klombie, czy raczej wykopać? Jeśli nie, to chyba dam sobie na wstrzymanie z nasadzeniami w tym roku.

Aga, wysyłałam Ci jakiś czas temu jego adres na pw. Zaglądnij. Na pewno nie Wilczy Las. Ten pan się dość dobrze orientuje i jest bardzo miły, wyjątkowo. Spróbuj do niego, myślę, że warto. Jak nie znajdziesz na pw to napisz, poszukami i jeszcze raz Ci napiszę adres i telefon.
grupa_trzyma... 13:50, 20 sie 2012

Mam, Aga. Sprawdziłam. Będę do niego dzwonić. Dzięki, zapomniałam, że już raz się dopytywałam o Pana Żurawkę.
sylllwia 14:14, 20 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
To zestawienie uważam za bardzo udane

Rzeczywiście zestawienie bardzo udane, może skopiuje w przyszłym sezonie, bardzo romantyczne
popcorn 14:23, 20 sie 2012

Kolory piękne! Bardzo lubię szarość z kroplą różu
Psy pod leżakiem - miodzio A pomidorki suszone- super pomysł! Ciekawe jak wyjdą?
KasiaWB 14:37, 20 sie 2012

Agnieszka, super nasadzenia zrobiłaś gratuluję! wielka pochwała się należy ależ będziesz miała wejście
butterfly 15:43, 20 sie 2012

A mnie sie podoba balkon z surfiniami białymi. Masz te najzwyklejsze? Dają rade cały dzień na słońcu?

ja w tym roku kupiłam 2 białe Million Bells i na pewno w przyszłym roku pelargoniom powiem "papa" na rzecz tych.
agniecha973 15:51, 20 sie 2012

Surfinie uwielbiają słońce. Jak było dwa tygodnie pory deszczowej tego lata to trochę zdziczały, ale doszły do siebie. Kupiłam w Brico po 3,99 za szt. Jedna była dokupiona w innym sklepie, bo mi brakło i ta jest jakaś inna, szlachetniejsza. Pelargonie mają jedną przewagę, jeśli będą szybkie przymrozki, to pelargoniom nie szkodzi do -5, a surfinie trzeba wyrzucić.