Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 07:16, 18 paź 2013

Dzięki Anita za pocieszenie. Spore krzaki pokazujesz.
Pszczelarnia 09:52, 18 paź 2013

Agnieszka, Alina ma jakieś fajne okrywowe:
"Ewka to okrywowa róża Blühwunder 82 od Rosa Ćwik z Poznania . ma bardzo intensywny kolor ...".

Może takie? Zobacz u niej - śliczne.
agniecha973 10:01, 18 paź 2013

Dzięki. Już znalazłam i poczytałam - wychodzi na to, że wysoko rośnie, patrzy komentarz na dole tu http://rosacwik-sklep.pl/pl/p/Bluhwunder-82/95
Ciekawe czy u Alinki też wysoko rosną. Mi się marzą maksymalnie do kolan (u niskiej osoby ).
popcorn 10:05, 18 paź 2013

agniecha973 napisał(a)

Karolina, ale to są konkretne sadzonki, a nie kawałek korzonka. U innych są jeszcze droższe. Moje Early glow były po 40 zł, a America po 13 zł. Jeśli będą z tego takie krzaki jak sobie wyobrażam, to nie ma co żałować.

najpierw napisałam, potem obejrzałam - rzeczywiście ładne karpy Ci przysłał Trzymam kciuki żeby od razu kwitły
w ogrodniczym u nas takie ledwo ledwo korzonek średnicy 3 mm i 15 zł

pozdrawiam!
Mala_Mi 11:52, 18 paź 2013

Karpy piwonii ładne... oczka pędowe mają.. szansa, że zakwitną jest Na glinie piwonie u mnie radzą sobie dobrze
Ja też z tego źródła kupiłam wiosną piwonie, ale z niskich.. i trochę je z powodu zawirowań życiowych zaniedbałam.. ale o dziwo przeżyły wszytko.. i liczę że w przyszłym roku dadzą czadu.... po takich przejściach muszą
grupa_trzyma... 12:44, 18 paź 2013

Aga pooglądałam sobie piwonie, które wybrałaś. Bardzo ładne! Szczególnie ta America do mnie przemówiła. Inne też śliczne. Widzę, że pojedyncze kwiatki lubisz nie tylko u róż, co?
Mam u siebie trzy krzaki piwonii. Dwa czerwone i jeden biały. Kombinuję, gdzie by je dosadzić...
Mogłabym jeszcze dokupić kilka krzaków, bo bardzo lubię te kwiaty.
Bogdzia 14:41, 18 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
Dzięki Bogdziu.
Jak uda mi się znowu trafić na wiosnę (to chyba zimą jeszcze będzie - styczeń/luty) na jego ofertę to dam Ci znać. Karolina Ci zamówi na all, ona sprytna dziewczyna jest, a do niej masz blisko. Chyba, że sobie konto założysz, to nic trudnego.
Ciekawe czy zakwitną, ale oczka ładne widać, więc liczę, że choć po jednym kwiatku zobaczę. Na wiosnę też kupiłąm inną odm. i były dużo mniejsze i nie zakwitły. Ale o połowę tańsze były.

Bedę wdzieczna Agnieszko i pewnie faktycznie Karolę poprosze.Pozdrówka.
Madzenka 18:47, 18 paź 2013

Aga jeśli posadziłaś płytko podsyp je na zimę grubo korą
agniecha973 20:56, 18 paź 2013

popcarol napisał(a)

najpierw napisałam, potem obejrzałam - rzeczywiście ładne karpy Ci przysłał Trzymam kciuki żeby od razu kwitły
w ogrodniczym u nas takie ledwo ledwo korzonek średnicy 3 mm i 15 zł

pozdrawiam!

No właśnie, na takie "karpy" trafiałam do tej pory w ogrodniczych.
Pozdrówka.
agniecha973 20:59, 18 paź 2013

asc napisał(a)
Karpy piwonii ładne... oczka pędowe mają.. szansa, że zakwitną jest Na glinie piwonie u mnie radzą sobie dobrze
Ja też z tego źródła kupiłam wiosną piwonie, ale z niskich.. i trochę je z powodu zawirowań życiowych zaniedbałam.. ale o dziwo przeżyły wszytko.. i liczę że w przyszłym roku dadzą czadu.... po takich przejściach muszą

Ania, a jakie to są niskie piwonie? Skoro te mają ok. 1 m, to Twoje ile?
Glina podobno im służy