Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

LIDKA 23:06, 14 kwi 2026

Spać nie mogę. Pływałam dziś stateczkiem po Sekwanie, byłam w katedrze Sacred Ceur i zrobiłam sporo km a jutro od rana wersal w planie.
Polon 08:34, 15 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Spać nie mogę. Pływałam dziś stateczkiem po Sekwanie, byłam w katedrze Sacred Ceur i zrobiłam sporo km a jutro od rana wersal w planie.

No bo w Paryżu się nie śpi, śpi się w domu

Miłego na resztę pobytu
Patrycja_KG_Lu 09:44, 15 kwi 2026

Fajne te ciemne jednoroczne, z limonką kontrast super wygląda. To ciemne bataty?
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Polon 17:33, 15 kwi 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Fajne te ciemne jednoroczne, z limonką kontrast super wygląda. To ciemne bataty?

Wszystkie to u mnie debiut, nic z tego wcześniej nie miałam, więc kupowałam na zasadzie totalnego szaleństwa.
Bataty są trzy odmiany, dwa ciemne - z liśćmi powycinanymi i takimi okrągłymi i ten limonkowy mocno powycinany. Podobno liście mocno się rozrastają, zobaczymy jaki będzie efekt.
Polon 17:38, 15 kwi 2026

Tak u mnie dzisiaj - zaczyna się tulipanowo. Nie wszystkie kolory mi pasują, ale dobrze, że kwitną

I kalina - nie dość, że ślicznie kwitnie, to jeszcze pachnie cudownie

ajka 22:00, 15 kwi 2026

Gosia przepiękne te twoje tulipany i jak wcześnie ! U mnie w tym roku jakaś bida tulipanowa chyba będzie.

A jaką masz odmianę kaliny?
Kontonaogrod 12:48, 16 kwi 2026

Pięknie kwitnąco u Ciebie tulipany u mnie smakują nornicom, więc nie mam (ech)

też mam tę kalinę ale jeszcze w pączkach więc może u mnie nie jest jednak cieplej?

pozdrawiam
Polon 12:56, 16 kwi 2026

ajka napisał(a)
Gosia przepiękne te twoje tulipany i jak wcześnie ! U mnie w tym roku jakaś bida tulipanowa chyba będzie.

A jaką masz odmianę kaliny?

Tulipany mnie bardzo cieszą. Widzę, że dobrze, że nie mieszałam po swojemu, tylko ten sam zestaw sklepowy x 20 paczek i … jestem zadowolona

Kalina koreańska - tak mam na liście, to chyba nic więcej o niej nie wiem
Polon 13:01, 16 kwi 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Pięknie kwitnąco u Ciebie tulipany u mnie smakują nornicom, więc nie mam (ech)

też mam tę kalinę ale jeszcze w pączkach więc może u mnie nie jest jednak cieplej?

pozdrawiam

U mnie też sporo cebul “zniknęła”, ale że wsadziłam ich w sumie pewnie blisko półtora tysiąca, to nawet po zeżarciu coś tam zostaje
Tylko w kolory nie mogę trafić, ale już się z tym pogodziłam

Kalina i magnolia rosną 2 metry od siebie, więc tym bardziej nie rozumiem, dlaczego jedna roślina kwitnie a druga - czarne pąki
mrokasia 13:22, 16 kwi 2026

Polon napisał(a)

Kalina i magnolia rosną 2 metry od siebie, więc tym bardziej nie rozumiem, dlaczego jedna roślina kwitnie a druga - czarne pąki

Te przymrozki lubią chodzić takimi wąskimi "jęzorami". Też tak czasem miałam. Albo liźnięte pół krzaka a drugie pół ok.