Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Patrycja_KG_Lu 12:04, 29 kwi 2026

Wyglądają te pomyłki trochę jak moje Mystic Van Eijk. Z całego tego pomyłkowego ambarasu to chyba dobry kolor się trafił? Chyba lepiej niż żółte czy pomarańcze?
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Polon 12:26, 29 kwi 2026

Juśka, Patrycja - dziękuję , w tym roku, to ja się cieszę, że kwitną i że byłam o tyle mądrzejsza, że sadziłam te same x 10 czy 15 paczek. Dzięki temu, nawet jak inne, to przynajmniej między sobą się nie gryzą

Pati - no i Tu Cię zaskoczę, bo ja bardzo chciałam pomarańczowe , mam w jednym miejscu, ale chciałam taką mieszankę pastelowe pomarańczowe - niestety, tam też mam różowe
Patrycja_KG_Lu 13:10, 29 kwi 2026

To zaskoczyłaś, przyznam szczerze.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
ajka 15:31, 29 kwi 2026

Ale się u ciebie tulipanowo zrobiło, te pomarańczowe naprawdę fajne, niespotykane. Ładnie się komponują z resztą. A u mnie w tym roku z tulipanów to chyba liście będą
Polon 15:31, 29 kwi 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
To zaskoczyłaś, przyznam szczerze.

Taką mieszankę kupiłam x naście sztuk, wyszły same różowe - smuteczek

Polon 15:34, 29 kwi 2026

ajka napisał(a)
Ale się u ciebie tulipanowo zrobiło, te pomarańczowe naprawdę fajne, niespotykane. Ładnie się komponują z resztą. A u mnie w tym roku z tulipanów to chyba liście będą

Ooo, dzięki za pomarańczowe wsparcie
Dla mnie one są takie inne, a poza tym ja lubię pomarańczowy kolor, chociaż chyba głównie patrzeć na niego , bo w ubiorze chyba nie mam nic

U mnie z zeszłorocznych bardzo mało zakwitło, nawet nie chcę tego analizować, bo posadziłam kilkaset sztuk.
Te co są to głównie nowe nasadzenia, kolejne chyba z 600. Więc przy takich ilościach MUSI coś kwitnąć
Polon 15:43, 29 kwi 2026

Pomyliło mi się coś, to może po prostu - miłego popołudnia