Takie gotowe zestawy mają też ten plus, że - o ile są dobrze skomponowane - harmonizują czasem kwitnienia i wysokością.
Chociaż z drugiej strony mam u siebie taki własny miks - tulipan botaniczny, dwie odmiany narcyzów i hiacyntowiec. Kwitną kolejno po sobie i mam przedłużony cebulkowy spektakl, co też ma swoje plusy Czyli i tak jest dobrze, i tak.
Tyle że widzę, że w drugim roku marniejsze są, zwłaszcza te tulipanki. Ale też muszę przyznać, że ich nie nawoziłam w ubiegłym roku (w ogóle nigdy nie nawoziłam cebulowych nawet nie wiem, co się im daje). Z trzeciej strony - dostały sporą warstwę kompostu w zeszłym sezonie, to chyba nie mogą narzekać?
Gosia, tulipanom i innym cebulowymi wystarczy nawóz NPK z mikroskładnikami, czyli zwykły nawóz ogrodniczy lub uniwersalny. Albo obornik granulowany, który też ma wszechstronne zastosowanie w ogrodzie i zbilansowany skład.
Gosiu, żurawki leżą w wodzie a ja nie mogę dojść gdzie na priv jest Twój adres. Kiedyś było w prawym rogu na wątku "wiadomości" ale od pewnego czasu ja tego nie mam. Napisałam już w wątku technicznym dotyczącym wiadomości prywatnych ale nie wiem czy ktoś przeczyta to w najbliższym czasie.
Kochani - telefonie jak jesteście to trzeba kliknąć te trzy kreseczki w górnym lewym rogu. Rozwija się wtedy menu, a w nim m.in. wiadomości. Na komputerze to nie pamiętam, ale chyba prawy górny róg wtedy.
Basiu, tu przykład z widoku z telefonu
Jak kliknę na te paski poziome - zaznaczone kółkiem, to pojawia mi się takie pole - kwadrat, gdzie mogę kliknąć wiadomości. Jeśli są jakieś nowe, to przy słowie “wiadomości” jest czerwona kropka
NPK nic mi nie mówi. Marcin proszę tak konkretniej proszę. Firma i nazwa.
Też myślalam żeby moje cebulki podsypać. Narcyzki już niektóre kończą akurat kwitnienie.
Azot, fosfor i potas.
Adofoska chyba ma wszystkie składniki, yara mila, polifoska i chyba każdy nawóz, tylko w różnym procencie poszczególnych składników.