Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 11:43, 05 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Extra efekt. Kasia jak zawsze u Ciebie po rabatowych rewolucjach.

Lubię to nasze zdanie "jestem zadowolona"

Urobione, brudne, z bólem tu i tam,
Stoimy nad rabata po robocie , gęba się śmieje. I myślimy " jestem zadowolona"

Nie zrozumie tego fenomenu nikt kto nie ogrodniczy.

Judith napisał(a)

Racja
Kiedyś pisałam, że moja mama w ogóle nie czuje klimatu i nad świeżo wycacaną rabatą pyta "ale co się zmieniło?".

To prawda, to fenomen. Wiele osób nie rozumie po co "ja się tak męczę" . Mimo, że ja mam raczej luźne podejście do ogrodu i nie poprawiam tego co jest dobre tylko po to, by było lepsze. Raczej dążę do tego by było "wystarczająco dobrze" a ostatnio także mniej wymagająco.
Ale lubię to uczucie zadowolenia po takiej tyrce .
Aczkolwiek niech ktoś mnie mocno puknie w czoło jak wymyślę jeszcze jakieś karczowanie, szczególnie pod drzewami...

Judith napisał(a)
Przy biforafterze wyraźnie widać, że zrobiło się elegancko (a gdy mówię "elegancko" mam na myśli elegancko w tradycyjnym tego słowa znaczeniu ).

Baaardzo Ci dziękuję, to ostatecznie rabata frontowa więc "elegancko" bardzo mnie cieszy
Mam nadzieję, że jest również ładnie .
Judith 11:55, 05 maj 2026

mrokasia napisał(a)

Baaardzo Ci dziękuję, to ostatecznie rabata frontowa więc "elegancko" bardzo mnie cieszy
Mam nadzieję, że jest również ładnie .

To się zawiera w określeniu elegancko