Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

MagdaLenka 10:56, 06 maj 2026

Ja też zostawiam zachwyt nad nową odsłoną rabaty.

Chciałabym już być na etapie takich drobnych tetrisów. Tymczasem jestem na etapie ciągłego urządzania niezagospodarowanych połaci (i wyścigu z chwastami, które dążą do zawłaszczenia tychże połaci)...
antracyt 11:08, 06 maj 2026

Odmłodzona rabata wygląda rzeczywiście elegancko i lekko. Idealnie na front

Zerkam u siebie na kilka rabat i widzę "potencjał" do poprawy, tylko mobilizacji brak
Wszystko zrzucam na brak opadów... (i czasu oczywiście).
mrokasia 13:35, 06 maj 2026

Dziewczyny i Chłopaki, cieszę się bardzo, że rabata po zmianach zyskała Waszą aprobatę. Ja jestem mega zadowolona, zobaczymy jak to wszystko będzie rosło i się zagęszczało. Faktycznie, zrobiło się lżej i przejrzyściej. W trakcie usuwania nadmiaru zawilca ku memu zdziwieniu okazało się, że na tej rabacie mam chyba 8 sztuk szałwii i 12 sztuk jeżówek .
mrokasia 19:06, 07 maj 2026

Czy ja coś mówiłam, że nie będę już niczego karczować??? Bo…jakby to ująć… wycięłam dziś starego tujopsisa rosnącego przy furtce. Zestarzał się, stracił formę. Jak zaczęłam przycinać to się okazało, że nie ma jak bo zostanie drapak. No to szybka decyzja i ciach . Był tu po lewej, zajmował cały ten kąt.

Nie będę raczej karczować samej karpy tylko same korzenie.
Posadzę tu derenia IH i tawuły brzozolistne, które muszę zabrać z wąskiej przygarażowej.

A propos wąskiej przygarażowej, która powstała w zeszłym roku. Pamiętacie? No to paczta

To była super decyzja .
Judith 19:40, 07 maj 2026

Piękna
U Ciebie Kasia każda nowa rabata rozrasta się w okamgnieniu
LIDKA 21:50, 07 maj 2026

Ja się muszę użerać żeby coś wyrzucić.
No ale nie umiem jak Ty Kasiu, szast prast i jest piękniej niż było, a było bardzo ładnie.

Podziwiam. Masz mega power tej wiosny.
Magara 22:47, 07 maj 2026

Kaśku,Twoje ostatnie rewolucje są dowodem na to, że grzebanie w ziemi jest świetną odskocznią od życiowych spraw i problemów
Ale życzę Ci, żebyś już niczego nie przerabiała
mrokasia 08:24, 08 maj 2026

Judith napisał(a)
Piękna
U Ciebie Kasia każda nowa rabata rozrasta się w okamgnieniu

To przede wszystkim brunnery od Aprila robią tu robotę . Ale obornik i kompost z pewnością pomogły .
mrokasia 08:30, 08 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Ja się muszę użerać żeby coś wyrzucić.
No ale nie umiem jak Ty Kasiu, szast prast i jest piękniej niż było, a było bardzo ładnie.

Podziwiam. Masz mega power tej wiosny.

Fakt, mam jakiś napęd by wreszcie uporządkować to co mnie wkurza. A eM chyba zrozumiał, że czasem trzeba coś wyciąć bo nie zawsze da się przesadzić gdzieś indziej. I widzi, że te zmiany są dobre.
Swoją drogą, jak zaczęłam przycinać tego tujopsisa to wyglądał coraz gorzej i już naprawdę nie było odwrotu.
Dziękuję Lidka za miłe słowa ❤️
April 08:30, 08 maj 2026

mrokasia napisał(a)
Czy ja coś mówiłam, że nie będę już niczego karczować??? Bo…jakby to ująć… wycięłam dziś starego tujopsisa rosnącego przy furtce. Zestarzał się, stracił formę. Jak zaczęłam przycinać to się okazało, że nie ma jak bo zostanie drapak. No to szybka decyzja i ciach . .

Kasieńko, czy ty przypadkiem nie cierpisz na jakąś nadprodukcję energii? Zabierz ją do wiaderka i pofatyguj się z nią do mnie Ja cierpię na ogromne braki energii

Przygarażowa super. Aż dziwne, że wcześniej tak tam nie było. Pasuje jak ulał