Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

UrsaMaior 19:15, 14 kwi 2025

Ale widoki
Siewki ciemierników żyją.
Judith 19:53, 14 kwi 2025

Ale masz kolorów! Jak pełnia lata
Gruszka_na_w... 20:20, 14 kwi 2025

Ależ piękne widoki.
A nie pisałam, że zasługujesz na omiatanie z pozycji leżącej? A tek się zapierałaś, że nie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Patrycja_KG_Lu 20:24, 14 kwi 2025

Kolejna z szafirkową rzeczką. Urzekające one są.
LIDKA 21:47, 14 kwi 2025

Kasia Twój ogród taki kwitnący. Dobrze sobie skomponowałaś rabaty.non stop coś kwitnie.

Baaaardzo daleko mi do tego stanu. Ale walcze. Drzewka kwitnące juz jakieś mam. Choc to kwitnienie jeszcze nie powala.

Dzis nasadziłam narcyzków na kortowej. Jesienią biore urlop na sadzenie cebul.

Czy miodunki przeżyją na słońcu cały dzień?
Basieksp 22:28, 14 kwi 2025

Poęknie magnolia gwiazdorzy na pierwszym zdjęciu ale ułudka też śliczna kiedyś ją miałam i mi zginęła.
Magara 22:38, 14 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Hmmmm… . W doniczkach to ja je napewno zamorduję. Zostawię jak są i zobaczę co będzie.

Mam podobną "rękę" do roślin w doniczkach
Ale na tych ciemiernikach akurat mi zależy - sześciopaczek stoi na stole na tarasie - no nie ma opcji, żebym zapomniała podlać, tak przynajmniej zakładam

Widoczki cudne, magnoliowe - najlepsze
April 07:46, 15 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Cudnie
Gdybym tak miała to też bym leżała i omiatała
Trzymam kciuki za thuje.
A co do ciemierników to zapraszam do siebie. Mam masę, ciut jednak większych, które możesz sadzić już w miejsce docelowe. Te maleństwa to raczej w większości niestety padną. Zauważyłam że ciemiernik woli być przesadzony w wieku ok 3 lat Inaczej zanika.
mrokasia 13:08, 15 kwi 2025

UrsaMaior napisał(a)
Ale widoki
Siewki ciemierników żyją.

Judith napisał(a)
Ale masz kolorów! Jak pełnia lata

Trochę niebieskiego jest . Teraz czekam na amanogawy, świdośliwy i kanzany .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ piękne widoki.
A nie pisałam, że zasługujesz na omiatanie z pozycji leżącej? A tek się zapierałaś, że nie.

Wczorajsze leżenie i omiatanie wynikało ze złego samopoczucia .

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Kolejna z szafirkową rzeczką. Urzekające one są.

Pati, ta rzeczka to nie rzeczka bo strasznie krótka jest . Mam w kilku miejscach takie półmetrowe szafirkowe pasy. Ale i tak fajnie wyglądają .

LIDKA napisał(a)
Kasia Twój ogród taki kwitnący. Dobrze sobie skomponowałaś rabaty.non stop coś kwitnie.

Baaaardzo daleko mi do tego stanu. Ale walcze. Drzewka kwitnące juz jakieś mam. Choc to kwitnienie jeszcze nie powala.

Dzis nasadziłam narcyzków na kortowej. Jesienią biore urlop na sadzenie cebul.

Czy miodunki przeżyją na słońcu cały dzień?

Lidka, na razie tych kwiatów mało jest, ale coś tam już trochę koloru daje . Ja mam mało cebul, głównie szafirki bo zasychające liście tulipanów mnie wkurzają strasznie. Narcyzów ma całe 3 sztuki . Muszę ich wsadzić więcej - Twój pomysł z kupowaniem teraz kwitnących jest fajny, chyba zgapię.
Na miodunkach się nie znam za bardzo, ale chyba będzie im ciężko na słońcu latem.

Basieksp napisał(a)
Poęknie magnolia gwiazdorzy na pierwszym zdjęciu ale ułudka też śliczna kiedyś ją miałam i mi zginęła.

Magnolię trochę mróz liznął ale z daleka nie widać . Ułudkę mam od Aprilki i bardzo lubię ten dywanik .

Magara napisał(a)

Mam podobną "rękę" do roślin w doniczkach
Ale na tych ciemiernikach akurat mi zależy - sześciopaczek stoi na stole na tarasie - no nie ma opcji, żebym zapomniała podlać, tak przynajmniej zakładam

Widoczki cudne, magnoliowe - najlepsze

No to nie wiem co robić... ale jakoś nie mogę zrozumieć czemu one w gruncie miałyby się zmarnować a w doniczce przeżyć?

April napisał(a)

Cudnie
Gdybym tak miała to też bym leżała i omiatała
Trzymam kciuki za thuje.
A co do ciemierników to zapraszam do siebie. Mam masę, ciut jednak większych, które możesz sadzić już w miejsce docelowe. Te maleństwa to raczej w większości niestety padną. Zauważyłam że ciemiernik woli być przesadzony w wieku ok 3 lat Inaczej zanika.

Ty nie leżysz i nie omiatasz nie z braku widoków tylko z braku sofy tarasowej
Tuje są wdzięczne za trzymanie kciuków. Może się odbudują...
Ciemierniki chętnie przyjmę jeśli masz nadmiary . Może w majówkę bym wpadła?
April 13:14, 15 kwi 2025

Majówka to dobry plan. Wstępnie Margo się też zapowiedziała, ale jeszcze nie ustaliłam dokładnie dnia nalotu. 2-ego maja mam taty imieniny ale wolałabym odwiedzić go 1 maja, bo Gosi lepiej pasuje 2-gi ze względu na wypad do Przemka Skomplikowane
A tobie co pasuje?

A sofa zbędna, nie miałby kto leżeć