Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

tulucy 00:09, 16 lis 2025

Livia, zapraszam. Dużo o różach nie wiem, ale to, co wiem, to powiem.

Basiu, no właśnie te ceny kusząco niebezpieczne

A przy okazji, potrzebuję na gwałt czegoś zimozielonego, bo sąsiedzi vis a vis w szarym betonowym płocie (który postawili dopiero, jak nasze osiedle się wybudowało, chyba im się nie spodobałam) zrobili sobie zarąbiście żółtą skrzynkę gazową. Ja rozumiem, że gaz, że żółte. Ale nasze osiedle ma antracyt, w starym domu mieliśmy brązową. Wcale gazownia nie wymaga żółtych skrzynek. A ta ich jest akurat równiutko centralnie w widoku z okna kuchennego. No zęby mnie bolą, jak na nią patrzę. Trzy baccaty pójdą na przesłonę. Dwie są nieco mniejsze i chyba będę je ciąć na stożki.
LIDKA 10:19, 16 lis 2025

Chałupka z tarasem i kostką to już wyższy level. Też podziwiam Twoje tempo robót ogrodowych.
Lucy jesteś niesamowita!♥️
TAR 12:26, 16 lis 2025

Bardzo ladne ciski. A w ogole to planujesz jakis zywoplot wzdluz plotu? Taki cisowy bylby mega. Do tego mniej by sie kurzylo od drogi.
mrokasia 12:35, 16 lis 2025

Tarasik miodzio, bardzo mi się podoba .
Z cisków będziesz zadowolona.
tulucy 12:37, 16 lis 2025

anabuko1 napisał(a)

Mój ambrowiec jeszcze mały.
Ale małe przebarwienia są .

Aniu, moje też małe. Ale każdy kolor cieszy

vita napisał(a)
Hej Kibicuję nowym robotom ogrodowym
Posadziłaś Lemon Chiffon, to jedna z piękniejszych piwonii, mam i zachwycam się nią każdego roku.
Piszesz o piwoniach tak ciepło, podzielam miłość do tych wspaniałych roślin

Dzięki Vito gdzieś ją zobaczyłam na zdjęciach, być może u Ciebie właśnie, i zachorowałam na nią bardzo. W końcu dopadłam w cenie, która mnie nie zabiła. Do tego jeszcze te sadzonki naprawdę piękne. Na pewno nie skończę na tym, co mam. Będę dosadzać.

TAR napisał(a)

O mamo ile bedziesz miec zamiatania
A wiesz, że wybroniłam się przed brukowaniem całego pasa za garażem aż do piwniczki? Tata proponował, żeby nie łamać linii kostki. Ale na szczęście jeden z sąsiadów tak ma i, po obejrzeniu tamtego podjazdu, tata zgodził się że mną, że to byłby pas startowy . Poza tym dzięki temu uskokowi mam moja prawdziwą cienistą. Mała, bo mała, ale jest. Jak to Izie napisałam, lepszy rydz, niż nic

LIDKA napisał(a)
Chałupka z tarasem i kostką to już wyższy level. Też podziwiam Twoje tempo robót ogrodowych.
Lucy jesteś niesamowita!♥️

Lidka, ja po prostu nie umiem nauczyć się cierpliwości. To nie dla mnie .

TAR napisał(a)
Bardzo ladne ciski. A w ogole to planujesz jakis zywoplot wzdluz plotu? Tami cisowy bylby mega. Do tego mniej by sie kurzylo od drogi.

Tak, cisowy będzie na tym najbardziej frontowym kawałku. Między bramą a furtka już są posadzone hicksii, a od furtki dopiero zacznę sadzić, jak skończą kostkę. Możliwe, że podjadę za tydzień do ogrodniczego i dokupię jeszcze żeby szpaler był z baccaty.
tulucy 12:38, 16 lis 2025

mrokasia napisał(a)
Tarasik miodzio, bardzo mi się podoba .
Z cisków będziesz zadowolona.

Kasiu, właśnie dojechalam i wyszłam sobie pierwszy raz z domu prosto na taras, mega uczucie.
Tarasik dziękuje
mrokasia 12:40, 16 lis 2025

Czyli będzie działane . Ja nie mam weny.
tulucy 12:43, 16 lis 2025

Kasiu, będzie, nie mam wyjścia. Zwłaszcza że właśnie znalazłam karton z zapomnianymi klączami irysów. Ugghh mam nadzieję, że przeżyją.

Póki co pada, wiec przebiorę cebulki ze starego, które leżą w spiżarni.
UlaB 13:25, 16 lis 2025

Ekstra opaska, taras i wejscie do kotłowni. Bardzo ładnie to wygląda. Te wejscie do kotłowni szczegolnie mi sie podoba - mamy juz do przerobki wiec chyba zgapie - czy tam byly krawężniki powyzej poziomu kostki, zasypane wewnątrz i na to płyty?

Cisów nie komentuję życie za taką cene tez bym wzięła
tulucy 13:45, 16 lis 2025

Ula, tak, najpierw wyżej krawężnik. Jeszcze nie jest to dokończone, brakuje paska przy samym progu, ale i tak jest już super.
Znalazłam zdjęcie.

Przed samym położenie płyt uzupełnili suchym betonem.