Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

TAR 15:47, 16 lis 2025

tulucy napisał(a)

Kasiu, właśnie dojechalam i wyszłam sobie pierwszy raz z domu prosto na taras, mega uczucie.
Tarasik dziękuje

Pewnie, ze mega uczucie. Dom jedno ale jak juz taras jest to wyzszy level

Przy takim tempie sadzenia to zaraz bedziesz miec sporo cienistych
tulucy 20:42, 16 lis 2025

Ania, bez przesady . Muszę jakoś umiar zachować. I słońce dla róż.

Posadziłam wszystkie cebule przywiezione ze starego ogrodu.
Tulipanów mix wrzuciłam w jedno miejsce. Zrobiłam wąski pasek wzdłuż peonii, od strony warzywnika. Będą na cięte najwyżej. Poza nimi, czosnkami, hiacyntami i cesarskimi koronami reszta to drobnica taka, że nie bardzo wiem, co sadziłam. Jedno dobrze, że udało mi się rozpoznac czosnki główkowate w wyniosłam je za płot, pod róże multiflory od Izy i trzcinniki. Powinny tam dobrze wyglądać i mogą się mnożyć.

April 09:37, 17 lis 2025

tulucy napisał(a)

Opaska za domem
I "większa połowa" tarasu.

Taras fantastyczny, baaardzo mi się podoba.
Pytanko jak są mocowane płyty przy wejściu do kotłowni, te lewitujące? Mają jakieś mocowanie? na klej czy coś? Bo chyba, mimo ciężaru samej płyty, byłoby ryzyko przesuwania się przy stanięciu na samym obrzeżu? Jak ten problem jest rozwiązany?
tulucy 12:13, 17 lis 2025

Jolu panowie mówili, że lekko podklejają. Ale taka płyta waży bodaj 120 kg, wystaje mało poza krawędź, więc chyba trudno ją "przeważyć ".
April 12:53, 17 lis 2025

Bardzo ciekawie to wygląda
Konieczki 22:35, 18 lis 2025

Witam się, przeczytałam od deski do deski. Podziwiam i jeszcze raz podziwiam i mam wyrzuty sumienia że ja młodsza (ale wcale niewiele) ale nie mam już tyle sił.
Ale Twoje działanie daje mi kopa, jutro naprawdę przesadze ten bez... Proszę szanownego em już od zeszłej jesieni...
Wyskocze z roboty i dam radę (tylko wieczorem do teatru pójdę z ogrodowym manicure)
Taras przepiękny, serio
Pozdrawiam
(Jak się uśmiałam z Krzaka w lusterku i ataków w ogrodniczych )
Agatorek 21:27, 19 lis 2025

Świetnie wyglądają te płyty tarasowe i kostka .
Baaaardzo mi się podoba efekt końcowy. A te lewitujące stopnie, to już w ogóle. U mnie to temat dopiero na przyszły rok

Piwonie świetne przyszły! ❤️
tulucy 15:54, 21 lis 2025

No więc taaaak. Zabrakło nam płyt. Tzn były zamówione, ale fabryka jednej palety nie dala do transportu. Mieli dowieźć w tym tygodniu. Wczoraj się określili, że dopiero w poniedziałek. Na szczęście brukarze przechodzą na kolejną robotę do domu obok, więc po prostu podejdą i skończą u mnie, jak dojadą tw płyty. Efekt póki co jednak nie jest taki, jaki by był na koniec. Nie ma zejścia głównego z tarasu i brakuje 2 płyt w ścieżce od furtki.

Ale samochód dziś stoi na podjeździe już.

Agatorek 16:38, 21 lis 2025

Ale i tak, wygląda to super ❤️
LIDKA 17:31, 21 lis 2025

Super fajny taras i ta ścieżka pod murem domu. Aż zazdroszczę bo mam opaski kamienne i niewygodne do chodzenia są.