Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

tulucy 19:24, 28 kwi 2026

Taaak, więc po pierwsze primo. Kto jak kto, ale Kasia to ma u mnie wstęp wolny zawsze. Nawet jak mi każe przesadzać. Anula ofkors takoż. A graby już przesadziłam.

Po drugie primo, ogród świeży, wiem, ale tylko w tym miejscu. Było nie było, ale większość bylin jest przeniesiona ze starego, który może nie był bardzo dojrzałym ogrodem, ale powiedziałabym dojrzewającym. Więc te rośliny miały trochę czasu na nabranie masy. Trochę niektóre odchorowują przesadzanie, ale wychodzimy na prostą. Ten ogród jest większy. Więc coś tam dokupuję, wiadomo. Zresztą, nawet gdyby nie był, to i tak człowieka to przez zakupami nie powstrzyma przecież.
Na ten przykład, pojechawszy dziś po jedna jedyna wiśnię owocową, wróciłam z 3, jedną owocową Łutówką, jednym Kanzanem i jedną Pink Perfection. Więc ten teges, rozumiecie siostry.

A w domu przy furtce czekała paczka zamówionych ze 2 tygodnie temu krzewow i drzewek. Gdzieś to poupycham. Nawet udało mi się większość porozstawiać. Brzoza Spider alley jest superancka. Na szczęście mała rośnie. Zimnica straszna, jutro też tak ma być, średnio fajnie do pracy. Ale co zrobić.
Judith 19:34, 28 kwi 2026

Pewka, że rozumiemy
LIDKA 20:59, 28 kwi 2026

....coś tam dokupie....
Hmmmmm wszystkie to chyba znamy.

Ale tempo robót to masz jak mało kto!!!
mrokasia 21:05, 28 kwi 2026

Miałam się nie odzywać…
Nie wiem gdzie Ty to wszystko poupychasz ale… dasz radę! I będzie odlotowo!
TAR 21:25, 28 kwi 2026

Musialas z ta brzoza no nie ?!?! Musialas ????

Ale i tak nie kupie. Nie byloby gdzie upchac. Na razie mam nadmiar bukow,klonow i dereni, ktore musze gdzies umiejscowic. A rekami sie zapieram przy nowej rabacie przy ognichu

A btw brzoza czarna Siloh Splash nie przetrwala. Slabiaczka

Chyba bede miec do oddania dwa klony Elegantulum.
tulucy 21:39, 28 kwi 2026

Tempo dziś sklęsło. Za zimno i za późno dojechałam.
Jedyne co, to rzeczone graby przesadziłam i jeszcze jednego cisa, co mi umknął. Aaa no i łutówkę.

Rozstawiłam zakupy, zobaczyłam, że dochodzi 19 i uznałam, że czas się ogrzać w domku.

Kasia no nie odzywała się pd rana, to już chyba wystarczy? Zwłaszcza że graby przesadzone.

Aniu, a co ta brzoza Ci zrobiwszy? Fajna jest, taka pogięta. Co do klonów to nie wiem, czy mam jakąś aluzję wyczuwać?
Magara 22:58, 28 kwi 2026

mrokasia napisał(a)
Miałam się nie odzywać…
Nie wiem gdzie Ty to wszystko poupychasz ale… dasz radę! I będzie odlotowo!

Kaśku, Lucy to Lucy, poupycha Słonia by tam jeszcze zmieściła i szkielet humbaka
Najwyżej, później, Ty, "cała w bieli", wpadniesz i powiesz co ma poprzesadzać
Chyba na tym ta zabawa polega, co nie?
MI to by się Twoja wizyta mocno przydała
Monia81 07:26, 29 kwi 2026

Ale się uśmiałam
Mój motorek to na oparach jedzie, ale Twój Lucy to jakiegoś dobrego paliwa dostał
TAR 09:00, 29 kwi 2026

tulucy napisał(a)
Tempo dziś sklęsło. Za zimno i za późno dojechałam.
Jedyne co, to rzeczone graby przesadziłam i jeszcze jednego cisa, co mi umknął. Aaa no i łutówkę.

Rozstawiłam zakupy, zobaczyłam, że dochodzi 19 i uznałam, że czas się ogrzać w domku.

Kasia no nie odzywała się pd rana, to już chyba wystarczy? Zwłaszcza że graby przesadzone.

Aniu, a co ta brzoza Ci zrobiwszy? Fajna jest, taka pogięta. Co do klonów to nie wiem, czy mam jakąś aluzję wyczuwać?

Nic mi nie zrobiwszy, po prostu fajna jest a ja juz miejsca na brzoze nie mam, a je bardzo lubie. Ilez musze sie teraz powstrzymywac. Klony nie wejda Ci do auta. Raczej je machne w miejsce cedrow. Wczoraj obeszlam ogrod i patrze, ze cedry kaput. 3 zimy wytrzymaly bez szwanku a tej nie przezyly Mialam je praktycznie od nasionka, malenstwa 10 cm, urosly do ponad metra i kurde padly. Tak zadzialala chyba wycinka calego polnocnego pasa lasu na pustej dzialce, i z drugiej strony poluniowego pasa. Wiec wiatr teraz hula i wszystko u mnie dostaje w palnik. Mocno warunki mi sie zmienily od ubieglej wiosny. Dlatego obsadzam sie drzewami po bokach.
tulucy 09:42, 29 kwi 2026

TAR napisał(a)

Nic mi nie zrobiwszy, po prostu fajna jest a ja juz miejsca na brzoze nie mam, a je bardzo lubie. Ilez musze sie teraz powstrzymywac. Klony nie wejda Ci do auta. Raczej je machne w miejsce cedrow. Wczoraj obeszlam ogrod i patrze, ze cedry kaput. 3 zimy wytrzymaly bez szwanku a tej nie przezyly Mialam je praktycznie od nasionka, malenstwa 10 cm, urosly do ponad metra i kurde padly. Tak zadzialala chyba wycinka calego polnocnego pasa lasu na pustej dzialce, i z drugiej strony poluniowego pasa. Wiec wiatr teraz hula i wszystko u mnie dostaje w palnik. Mocno warunki mi sie zmienily od ubieglej wiosny. Dlatego obsadzam sie drzewami po bokach.

No i bardzo dobrze, że masz miejsce na nie. Na brzozę też znajdziesz, ona szczuplutka i malutka rośnie .
Chociaż cedrów żal .