Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

LIDKA 15:17, 26 kwi 2026

Jakby te dechy natłuścić olejem najtańszym nawet spożywczym to znacznie dłużej wytrzymają jako obrzeże. Kora robi robotę i zawsze podbija urodę roślin.

Łucja dobra robota.♥️♥️♥️
tulucy 17:00, 26 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Jakby te dechy natłuścić olejem najtańszym nawet spożywczym to znacznie dłużej wytrzymają jako obrzeże. Kora robi robotę i zawsze podbija urodę roślin.

Łucja dobra robota.♥️♥️♥️

Dzięki bardzo .

Dechy mogę pokostem przelecieć.

tulucy 19:23, 26 kwi 2026

Nowy lilaczek, Josee, już tuż tuż.

A kukliki już, taka niespodzianka.
Gruszka_na_w... 20:56, 26 kwi 2026

Ależ TY masz energii! Podziwiam.
U mnie odmianowe kukliki jeszcze śpią. Budzą się jedynie te zwyklaki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Polon 22:11, 26 kwi 2026

Ooo, widzę, że nie tylko worki z korą mamy “wspólne”, ale obrzeża z desek też

Dechy, tak jak radzi Lidka, koniecznie zabezpiecz. Ja wkopywałam takie surowe i bardzo szybko się rozpadają. Do tego idealnie się w takich surowych perz czuje.
Magara 22:50, 26 kwi 2026

Lucy, zaglądam, nic nie piszę bo ciężko za Twoimi działaniami nadążyć
Ale bardzo, bardzo mnie ten Twój nowy ogród cieszy
tulucy 03:13, 27 kwi 2026

Wiecie, dziś tak sobie pomyślałam, czy to jest aby normalne, że nie cisnę tak z wykończeniem domu, jak z ogrodem. Powinnam wybierać drzwi itd, a ja siedzę i pielę.

Perz i bez desek czuje się u mnie wyśmienicie niestety. Na szczęście z tych wyczyszczonych rabat z korą dużo łatwiej się daje usunąć.

Odwiedziły mnie dziś MroKasia i Anula. I niestety potwierdziły moje wrażenie, że za blisko ogrodzenia posadziłam ten mój żywopłot. Chyba jutro będzie małe przesadzanko.
April 08:24, 27 kwi 2026

tulucy napisał(a)

Odwiedziły mnie dziś MroKasia i Anula. I niestety potwierdziły moje wrażenie, że za blisko ogrodzenia posadziłam ten mój żywopłot. Chyba jutro będzie małe przesadzanko.

MAŁE? przesadzanki? Masa roboty. Współczuję.
mrokasia 08:46, 27 kwi 2026

Te przesadzanki wcale nie takie małe.

Lu, ile pracy Cię kosztowało osiągnięcie stanu obecnego w ogrodzie to sama wiesz najlepiej, ja mogę tylko przypuszczać. Szacunek. Bo ogród wygląda już jak ogród .
Polon 08:47, 27 kwi 2026

To jak perz bez desek ma się świetnie, to z deskami będzie miał po królewsku. Nie wiem jak z olejowanymi, bo miałam i mam tylko surowe.