Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

Karol99 15:28, 19 kwi 2016

Biała magnolia prezentuje się świetnie. Zastanawiam się nad kupnem o takim kolorze kwiatów.
07_Rene 15:46, 19 kwi 2016

Trucizna truciźnie nierówna, zobaczysz czy będą efekty. U mnie cały czas bestie kopią po rabatach, widzę norki niedaleko pod roślinami, ale na razie wszystko rośnie. Z mojej powierzchni to walka z wiatrakami, wypłoszę jedne to z pól przyjdą nowe
Po Twoim incydencie z czosnkami, przyjrzałam się moim i faktycznie niektóre mają liście zwieszone, jakby obwiędłe, ale będą kwitły. Nie wiem czy też nie podgryzione...

Dorodne pierwiosnki
renatamama3 16:10, 19 kwi 2016

Agatko ,śliczna zieleń u Ciebie ,też musze tego żółtego pierwiosnka podzielić ,bardzo go lubię ,u mnie chyba też zamieszkają szachownice ,z tulipanowymi zakupami się pożegnam ,bo właśnie nornice je mi zjadają .
Jakie trawy dzieliłaś ?
ewsyg 17:20, 19 kwi 2016

Witaj Agatko. Przybył posłaniec z dobrymi wiadomościami. Piwonia od Ciebie już wystartowała i ma paki kwiatowe. Może je wykarmi, ale się cieszę. Agatko nornice miałam na tamtej działce i dlatego miałam las cesarskich koron. W tym roku tak jest zryte pod nimi, że sama nie mogłam uwierzyć w to co widzę. Na te cholery chyba nie ma sposobu. Ale, żeby nie było tak różowo, na obecnej działce mam turkucie. Jak nie urok to .....Biedny jest los ogrodnika. Ślicznie pokazujesz swój ogród.

Pozdrawiam cieplutko bo u nas dzisiaj bardzo zimno
laurowisnia 11:54, 20 kwi 2016

Karol, jeśli masz tylko miejsce to kupuj, myślę, że warto, budząca się zieleń wkoło i ta biel.

Rene, mam nadzieję, że twoje nie posmakują w czosnkach, może odwiedził mnie karczownik i to on się do nich dobrał, one w tym miejscu dość głęboko były wsadzone, tzn. ziemię dosypywałam później, nornice chyba płytko buszują. I nie wiem czy ta trutka da mu radę, mam poleconą przez sadownika. Tyle dobra teraz wkoło, więc żadna to atrakcja dla nich w tym czasie. Jesienią chyba jest to skuteczniejsze.

Renato, sadzę szachownice, właśnie dlatego, że są trujące i ich nie jedzą. Tulipany można trochę ale do donic. Podzieliłam carex elata, mam nadzieję, że przeżyje.

Ewo, sadziłam te cesarskie ale buszowały w ich pobliżu. Nawet teraz mam koło nich dziurę, ale tam jeszcze strat żadnych nie zanotowałam. Z tymi turkuciami to czytałam, że jeszcze gorzej. Oby się wyniosły.
Chyba Cię ściągnęłam myślami do siebie, dziś ja przesyłam ciepłe fluidy bo zimno nadal.
Izoldka 11:57, 20 kwi 2016

Witam krajankę i pozdrawiam!

Sama mam straszliwy problem z nornicami i kretami! Masakra, skąd one się biorą. Nawet obecność psa nic nie pomogła w ich wypłoszeniu
margaretka3 11:59, 20 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)
Gosia, myślałam, że graba sadziłaś. U mnie w pobliżu nich grasują, nie ruszają ich jednak ale róże im smakują, mogą je częściowo podgryzać i wtedy słabiej się krzewią.
Aha, takie dziwnie sterczące drzewka też wyciągałam.

Chyba masz w planach zakup magnolii, pewnie wolisz jakiś mocniejszy kolor?

Grab jest wokół działki, przez środek dałam buka, bo sadzonki same do mnie przyszły, wiec nie wzgardziłam.
Zła wiadomość dla róż, oj zła.
A chorobcia kotka obok się wyleguje! Jeść jej nie dam chyba...

No mam w planach, ale sama nie wiem jeszcze co kupię i kiedy. A co zobaczę, to mi się podoba Oglądam, zastanawiam się i stwierdzam na koniec... jeszcze sie zastanowię
anka_ 12:10, 20 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)
Podzieliłam carex elata, mam nadzieję, że przeżyje.
Ja dzieliłam dwa tygodnie temu i juz puszcza piękne seledynkowe liście.

margaretka3 napisał(a)
...A chorobcia kotka obok się wyleguje! Jeść jej nie dam chyba...
Ha, ha, ha... jakbym słyszała siebie. Ja tak swojemu kocurowi się odgrażałam w tamtym roku. I nawet wcieliłam w życie... jeden dzień... Owszem zaczął polować- przynosił jaszczurki, żaby i ptaki,,, nornicy czy myszy ani jednej. Poddałam się...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
margaretka3 12:16, 20 kwi 2016

Aniu, kotka w tamtym roku polowała, pod drzwi przynosiła w darze kilka razy w tygodniu, teraz się leniuch zrobił.
sylwia_slomc... 13:29, 20 kwi 2016

Współczuję podgryzaczy, moja znajoma drzewkom przed sadzeniem korzonki owija w wełnę z włuknem szklanym i to skutecznie je powstrzymuje, sama nie próbowałam , ale cebulowe sadzę w ziemię w doniczkach