Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

mirkaka 15:19, 23 kwi 2016

Agatko, jak Twoja Rhapsody przezimowała? Moja bardzo ładnie
Agania 11:01, 25 kwi 2016

Moje koty już rozpoczęły łowy, nornice i karczowniki wyłapane, po zimie nie ma szkód, tulipanki śliczne, czytam, że dzielisz już trawki i to z powodzeniem, u mnie czekają na podział rozplenice.
Pozdrawiam
Agania 11:14, 25 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)

Twoja Alba jest cudowna, musiałam ją zobaczyć
Ślad wysiewów imponujący i brateczki ujmujące u każdego w innych kolorkach
Anda 17:30, 25 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)

Young Lycidas, wspaniały kolor i zapach, zwiesza główki ale jest bardzo widoczna na rabacie, na fotce powyżej jest w tle.

Fajnie, ze do mnie zajrzalas i napisalas, ze masz YL. Znalazlam fotke Jak mocno urosla u Ciebie? Zdrowa czy cos lapie?

Pulpecikow nie znalazlam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 09:17, 26 kwi 2016

już niedługo będą kwitły róże, ależ się cieszę
laurowisnia 09:22, 26 kwi 2016

Mirko, będziemy podziwiać, moja też dobrze ale po tym przesadzeniu dopiero w tym roku zacznie się naprawdę rozbudowywać, w tamtym miała słabe przyrosty.

Aganiu, te wcześnie startują więc podzieliłam, teraz czekam aż wystartuje Cabaret, chcę go wykopać i gdzieś przesadzić, a ciągle nie wiem gdzie.
Alba, tak cudna ale czekam aż bardziej zmężnieje, jak Twoje.

Ando, mało urosła i oglądałam ją wczoraj, że słabo przezimowała w stosunku do innych. Sadzonka nie była pierwszego gatunku. Wierzę w nią jednak, jak bym miała miejsce na nowe nasadzenia chętnie bym ją dokupiła. Nie chorowała.
A pulpeciki nie mają fotki, z paczki kwitną w tym roku tylko dwie sztuki. Postaram się to nadrobić.
laurowisnia 09:46, 26 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Piékne tulipany
A jakiego masz bodziszka himalajskiego? Ja myślałam o odmianie 'Gravetye'. Kiedyś widziałam go u Monty Dona (w jakimś ogrodzie wyjazdowym), całą skarpę zadarniał, pięknie wyglądał. Patrzyłam, że są też inne odmiany, ale nie wiem, które są warte uwagi.

Mam starego Plenum, raz zmarzł, ale się odbudował i nowego z tamtego roku Johnsons Blue, ładnie wystartował, jest chyba podobny do tego o którym piszesz. Ja mam tego bo akurat na niego trafiłam.
Wart uwagi jest na pewno Rozanne, udało mi się go na koniec sezonu kupić. Słabo wystartował, ale ma bardzo dobre opinie o kwitnieniu i wzroście.
Bodziszki są tak urocze i niekłopotliwe(niektóre trudno usunąć z miejsca w którym rosły np. czerwony, bardzo go lubię), że warto zbierać wszystkie. Popielaty wymarzł u mnie zupełnie. No, może ten korzenisty mi się już znudził ale żaden się tak nie rozrasta i wytrzymuje w trudnych miejscach.
laurowisnia 09:47, 26 kwi 2016

rozark napisał(a)
już niedługo będą kwitły róże, ależ się cieszę

Może czas szukać już pączki?
Anda 09:55, 26 kwi 2016

Agato, mam wrazenie, ze YL slabo sie daje hodowcom rozmnazac, bo malo jej w sklepach i przewaznie droga jest. Moja tez nie byla mocna. Szkoda, ze nie zamowilam jej u samego Austina...

Co do bodziszka Rozanne to mam go i potwierdzam, ze kwitnie na bogato Przez cale lato. Na patelni u mnie musze go czesto podlewac - to jedyny minus.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 10:05, 26 kwi 2016

Dziękuję za opinię o bodziszkach Mam trzy typy (pisałam u siebie). Koniecznie muszę półcień zostawić u siebie, żeby bodziszki wytrzymały

laurowisnia napisał(a)

Może czas szukać już pączki?

Już? Mam jeszcze takie, które nie wystartowały....
Austinka piękna.
Hm...Tyle jest nieoklepanych róż, wart uwagi.....