Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

Agania 14:34, 03 lut 2015

Nacieszyłam oczy i muszę napisać, że piękny masz ogród, co dają róże na pergolach, niesamowity efekt, sama się dowiedziałam po kwitnieniu New Down na pergoli i naszej wspólnej róży u mnie się spindra po wiązie, pieknie

Jarzmianki, mozna nabyć w szkółce Bergenia
Agnieszka_B 19:54, 03 lut 2015

Pięknie masz w ogrodzie. I śliczne zdjęcia.
Rapsody mam dzięki tobie. Czemu chcesz ją przesadzać? A hortensja kosmata - no cóż chciałabym tylko się boję czy dam radę- jest śliczna

I tak jak inni- uprasza się o zdjęcia - więcej i częściej
AgnieszkaW 20:01, 03 lut 2015

Agatko, piękne te Twoje wspomnienia i ogrodowe perspektywy, oj piękne
Tess 20:16, 03 lut 2015

Aga, dziękuję Klimatycznie, bardzo.
Joku 20:44, 03 lut 2015

Załapałam się na sesję zdjęciową jednego z moich ulubionych ogrodów. Masz pięknie. Bardzo podoba mi się zestaw z białymi jarzmiankami, różową różą i ostrogowcem. Plus tawuła o żółtych liściach.
laurowisnia 10:07, 04 lut 2015

Aganiu, sama się sobie dziwię skąd u mnie się wzięło tyle tych pnących róż, właśnie w tamtym roku doszłam do wniosku, że mam mało tych rabatowych, będę nadrabiać na wiosnę.
Moja Parade już tak rozrośnięta, a mało ma miejsca i zaczyna się kłaniać.

Agnieszko, i jak Rhapsody u Ciebie? Moja zasłania tył rabaty, jak starczy czasu to przesadzę. Kosmatkę kupuj, nie sprawia kłopotu, łatwiejsza w uprawie niż ogrodowe. Dla Ciebie bukiet róży Mariatheresia.

Agnieszko, Tess, dziękuję, tak przedstawiam swój ogród jak sama chciałabym go widzieć, ulepszam go co rok, po trochu.

Jolu, ściągłam Cię, wczoraj zaglądałam do Ciebie, choć nie zdążyłam zostawić śladu, ta tawuła to hortensja Silver Dollar. Myślisz coś o kwiatach do donic?
renatamama3 10:17, 04 lut 2015

Agatko,piękne obrazki pokazujesz,wiesz ,że Hajdrowscy mają kilka nowości różanych np.róże Tuscany.pozdrawiam w ten słoneczny dzień
laurowisnia 10:23, 04 lut 2015

Piszesz, że nowości mają, muszę zaglądnąć.
Mala_Mi 10:52, 04 lut 2015

Tu masz moją instrukcję jak rozmnożyć werbenę z sadzonek zielnych https://www.ogrodowisko.pl/watek/160-verbena-bonariensis-werbena-patagonska?page=21

Ja wczoraj swoje przywlokłam z garażu do mieszkania, niech zaczną rosnąć. Takie podpędzone kwitną dużo wcześniej i jest czas jeszcze zagęścić nowe sadzonki przez uszczykiwanie pędów.

Masz tak pięknie skomponowane rabaty, że najchętniej bym siedziała z nosem w twoich rabatach, a nie w pracy

Nie jestem fanką róż u siebie, ale u innych mi się podobają. Muszę swoją różankę przerobić bo ma za mało bylin na niej i przed różami i pomiędzy tłoczeniami jest na niej pusto Będę tu szukać inspiracji

Pozwolisz, że do Ciebie zaproszę Renię.. niech podpatrzy jak można skomponować rabatę różaną ... ja jej nieudolnie próbuję pomóc, ale ja nie różana, chociaż koło 55 szt tych kłujoków posiadam Sama nie wiem jakim cudem tyle tego uzbierałam.

I też mam róże potfffora do przesadzenia.. też liczyłam, że ja mróz ograniczy w wielkości i będzie łatwiej i nie będzie żal.. też chyba zamknę oczy i zrobię rach ciach... to Graham Thomas, który z braku ostatnich zim osiągnął 3 metry wysokości
laurowisnia 11:46, 04 lut 2015

Dziękuję, poczytałam, to tak podobnie robiłam kiedyś z fuksją, ja swoich werben nie będę podpędzać bo brak miejsca, pelargoniom tylko dogadzam, widziałam, że moje dwie sztuki w garażu mają raptem dwie zielone gałązki, spróbuję z nimi tak z ciekawości, choć doczytałam, że to gorszy materiał.
Graham Thomas, to jedna z nielicznych róż, która przemarzła u mnie w ogrodzie, to piękna róża i do Rhapsody by pasowała.
Nie wiem o jakiej Reni piszesz ale może zawita do mnie.
55 róż to dla jednych mało i a innych dużo, Aniu jesteś kwiatkowa to i różana też. Ja z bylinami sama ciągle kombinuję, każdy coś u kogoś podpatruje i tak się mieszją te nasze inspiracje, a my ciągle mamy co robić, gorzej jak róże trzeba przesadzić.