Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

Dorota123 20:58, 20 kwi 2015

Piękna wiosna, a te łany niebieskie to jakaś odmiana zawilców?
laurowisnia 10:36, 22 kwi 2015

Doroto, to zawilce greckie, usiłuję białe również zaprosić ale w tym roku to już żadna bulwka się nie pokazała.

Ewo
, tylko się cieszyć, pewnie ich populacja się zmniejszyła. Wiesz, że ja tak z 5 lat temu dokopałam się do ich spiżarni przy przekopywaniu warzywnika. Było tam pełno takich jakby obierków warzyw i korzonków.

Przemku, ja trawki już hartuję, wystawiaj je do głebokiego cienia, na początku przystopują ale później ładnie ruszą.
Na szałwię nie narzekałam tylko stwierdziłam, że rośnie wysoko w porównaniu do tych sadzonek które można kupić i trzeba to wziąść pod uwagę. Mam jeszcze jakieś jej nasiona to mogę Ci wysłać, ja nie sieję, liczę na siewki.
Z żeniszka nie powinieneś rezygnować, ja już go wcześniej wysiewałam, niebieskiego, bardzo ładne sadzonki uzyskałam, zupełnie jak kupne, wsadziłam wtedy do gruntu i bardzo dobrze rosły. Teraz mam jakiś różowy, trochę siewek ucierpiało i gorzej rośnie od tego niebieskiego jak pamiętam. Zrobię fotkę.
A z tunelem foliowym masz rację, chciałabym go mieć.
Mirella 11:33, 23 kwi 2015

Agatko, te zawilce greckie są cudne.

Podziwiam Twoje fotki.
laurowisnia 11:35, 23 kwi 2015

A ja Twoje Mirelko.
Lamaze 11:45, 23 kwi 2015

ależ cudowne kwiaty, jak kolorowo!!
Koniecznie musze dosadzić coś kwitnącego u siebie
Psiamama 11:47, 23 kwi 2015

O tu mnie jeszcze nie było a też ładnie Witaj Agato. Dziękuję Ci za radę dla mnie u Przemka. Idę czytać o klonie polnym
Gardener27 12:08, 23 kwi 2015

U mnie już tyle tego wszystkiego że chyba w tym roku podziękuję za nasionka Jak oferta będzie wciąż aktualna uśmiechnę się po nie za rok

Jak idą prace w ogrodzie, wszystko już ogarnięte czy stopniowo skreślasz punkty na liście zadań ?
laurowisnia 12:13, 23 kwi 2015

A witam, poczytaj, są różne odmiany ale ten zwykły kulisty szczepiony na wybranej wysokosci jest jednak najładniejszy.
laurowisnia 12:37, 23 kwi 2015

Przemku, no nie ogarnięte, kompostownik zapełniony, następny jeszcze nie zwolniony, jeszcze zostały kupki suchego do uprzątnięcia. Poprzestawiałam też trochę roślinek, brzegi rabat nie zakończone, powolutku byle do przodu. I czekam na te piękności.
Gardener27 12:59, 23 kwi 2015

Najważniejszy jest spokój ducha Na wszystko przyjdzie czas Te piękności U Ciebie są zjawiskowe ... też na nie czekam

Masz kłopot z kretami ? ja u siebie siatki nie posiadam więc za wiele nie pomogę Wiem tylko tyle że to najbardziej humanitarny sposób walki z tymi ślepymi istotami i podobno najskuteczniejszy