Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 21:38, 22 mar 2012

mira napisał(a)
śliczny ten kociaczek
a kocimiętki podobno są 2 rodzaje
jedne łagodne i wersja mocna = żaden kot się nie oprze

aby koty nie wylegiwały się na tulipanach tyle co wyrośniętych ja kładę kilka gałązek - trudno
ale to skuteczne

A tam......ogród mam duży, wiec jak trochę koty poleżą, a pies podepcze to nie jest od razu pusto....tylko to na froncie mnie denerwuje, bo to przy mojej ulubionej ławeczce......jednak to chyba nie koty...bo koty nie roznoszą butów i kapci po ogrodzie

Mój pies to taki pies, że kotów nie gania..chyba że ucieka..to wtedy..... z psami może sie pokłocić, ale to walka o terytorium..a do suczek jest jak rasowy mężczyzna Najpierw sprawdza atrakcyjnosć..... a potem to gentelemen..oprowadza po ogrodzie... itd... A listonosz to kolega

Mala_Mi 21:57, 22 mar 2012

Szukałam zdjęc kota i znalazłam zdjęcia z ogrodu z ostaniego lata
A to moje kolorowe rabaty.....za skalaniakiem.... jeszcze nie prezentowane, bo zakładałam je wiodną w zeszłym roku i to rabatki pierwszy sezon..... znów posadzone za gęsto
Widać agrowłóknine, bo posialismy w środku lata trawkę na przejsciu i by jej słońce tak nie wypalało to przykryliśmy

mira 21:57, 22 mar 2012

pogubiłam się - myślałam że masz jednego pieska

sma bym poleżała tak na trwaie łał
aldonaz 22:06, 22 mar 2012

Rabatki śliczniutkie. Lubię takie kolorowe klimaty.
zbigniew_gazda 22:06, 22 mar 2012

asc napisał(a)

Melduję się kumeczko. Wszystko zobaczyłem. Krokuski i irysy cudo. Zaraz znikam bo raniutko znowu arbait.

Kumie, a do Rzeszowa to się gdzieś nie wybierasz??????
Mam jałoce do strzyęnia ipotrzebuję rzutu oka fachowca czy to można wrzucić do fryzjera......
Dziś padł ostatni kawałek keksiu Mam zrobiła go mi na zapas..... i przepis pojechał w Polskę..... Zabrała go ze sobą

No to się cieszymy że keksiu smakuje . Chwilowo się nie wybieram ale jak się dowiem że mają żurawki w szkółce (tam przy warszawskiej ) to pojadę i na pewno wpadnę na kawkę.
Mala_Mi 22:09, 22 mar 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

Melduję się kumeczko. Wszystko zobaczyłem. Krokuski i irysy cudo. Zaraz znikam bo raniutko znowu arbait.

Kumie, a do Rzeszowa to się gdzieś nie wybierasz??????
Mam jałoce do strzyęnia ipotrzebuję rzutu oka fachowca czy to można wrzucić do fryzjera......
Dziś padł ostatni kawałek keksiu Mam zrobiła go mi na zapas..... i przepis pojechał w Polskę..... Zabrała go ze sobą

No to się cieszymy że keksiu smakuje . Chwilowo się nie wybieram ale jak się dowiem że mają żurawki w szkółce (tam przy warszawskiej ) to pojadę i na pewno wpadnę na kawkę.

W sobotę będę w szkółce w Trzebownisku...... popatrzę co tam maja z żurawek i dam ci znać A na Warszawską też mogę zajrzeć
Mala_Mi 22:13, 22 mar 2012

mira napisał(a)
pogubiłam się - myślałam że masz jednego pieska

sma bym poleżała tak na trwaie łał

Pieska mam jednego...a ta druga to koleżanka Pani koleżanki właśnie się przyczyniła , że mam mojego pieska. To ona szukała domu dla dorosłego psa..bo nikt go już nie chciał ...tylko pijaczki za butelkę wódki chciały rozwiązac problem..... Rozwiązałam go mniej drastycznie, czyli zapakowałam psa do auta i przywiozłam do bloku na moje kilka metrów kwadratwoych.... I tak już razem jesteśmy 10 lat.....
Mala_Mi 22:15, 22 mar 2012

aldonaz napisał(a)
Rabatki śliczniutkie. Lubię takie kolorowe klimaty.

Podobają mi się ogrody uporządkowane, ale jakoś wolę mieć kolorowe Tak zaskakująco, róznie i wesoło I nie widać tak bardzo jak coś jest niedopracowane..... a tak mam często z braku czasu
Supcio, ze Ci się pdobają
Następnym razem spotkanie u mnie
aldonaz 22:42, 22 mar 2012

Ania, jak patrzę na trawę u Ciebie i grządki, trudno je nazwać niedopracowanymi. U mnie najgorzej ze wszystkich. Zamiast zamówić jakąś ekipę do wyrównania kupuję tylko rośliny.
monteverde 22:44, 22 mar 2012

Aniu co ty pleciesz jakie gęsto , one są śliczne to żółte to?