Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 20:03, 22 mar 2012

irena_milek napisał(a)
tylko na chwile zajęłam sie pracą, a tu już tyle stron!! intruzi, szkodnicy, biedny pies burę za kogoś dostał i do tego zięba w gości przyleciała

dobre masz życie jesli tylko na chwilę zajmujesz się pracą
Madzenka 20:20, 22 mar 2012

Ania z tym intruzem to jest problem. Jeśli pies to może na noc blokuj przejście pod furtką. W ciągu dnia nie wejdzie bo go misiek przegoni.
Martek 20:23, 22 mar 2012

irena_milek napisał(a)
tylko na chwile zajęłam sie pracą, a tu już tyle stron!! intruzi, szkodnicy, biedny pies burę za kogoś dostał i do tego zięba w gości przyleciała
Pracą ? Zajadałaś się ciastem Bogdzi !Pierniczone chyba dobre nie ?To czekoladowe przypadło mi do gustu )))))))))
Martek 20:24, 22 mar 2012

asc napisał(a)
Wiosna nie tylko astronomiczna i kalendarzowa ale faktyczna..przyleciały zięby.... tym sposobem do kolekcji dokładam kolejny upolowany gatunek ptaka w ogrodzie

Zięba ja u siebie nie widziałam jeszcze takiego ptaka ...?
mira 20:37, 22 mar 2012

cześć!
masz coś do kotów???
co zrobić że nie słuchają żeby nie łazić po ogródkach sąsiadkowych jak tam pieknie

a tak serio u nas też są różne zagadki - my zdiagnozawilismy kuny - po odchodach jakoś to było rozpoznane i trzeba uważać bo pod maską auta lubiś siedzieć
jest taki płyn o zapachu dla zwierząt przykrym i psika się po elewacji i ogrodzeniach żeby tym np. nie sikały
i skuteczny jest

pozdrawiam

Mala_Mi 20:56, 22 mar 2012

Bogdziu....pogubiłam sie w ilości ptaków w naszym ogrodzie, ale to jest chyba 17 lub 18 gatunek A to dopiero zaczyna się sezon na gatunki letnie

Co do Irenki, to my ostatnio obydwie pracujemy pełną parą.....szkoda tylko, że na Ogrodowisku. Co prawda skoro świt Irenka pracuje w ogrodzie, a ja skoro zmierzch....ale całą reszta to ucieka między palcami.....

Do ciastek ja sie nie pcham i nawet się nie poczęstowałam, bo po pierwsze nie były dla mnie..a po drugie łasuchem na słodkie nie jestem.... zdecydowanie wolę tort ze śledziem w wykonaiu mojej mamy...i wszelkiej maści sałatki i surówki...... owocki...... mniam. mniam.... co prawda raz na jakiś czas mnie najdzie na słodkie i zjem...ale to okazjonalnie. Za to jak wtedy smakuje

Martek ja do niedawan nie miałam pojęcia o 70% ptaków prezentowanych na Ogrodowisku Ziębę u siebie widziałam po raz pierwszy..i gatunek ustalałam z pomocą pana gooogla.... i fotek Bogdzi

Mira do kotków nic nie mam pod warunkiem, ze nie poluja namiętnie na ptaki...... ale cóż zrobić taka jest ich natura.... dlatego ja kota nie mam... kota jako zwierzę Kotów sąsiadów też nie przepedzam... i u mnie lepiej im niż u siebie.... Koty niestety maja instynkt mordercy...i to mi sie w nich niepodoba..... ale mama, babcia...w rodzinie zawsze były koty.... napewno dla kota krzywdy bym nie zrobiła, bo to nei cih wina, ze majataki instynkt...Ale poza tym futrzaki są bardzo ładne i charakterne I za to je podziwiam.... Sama osobiście już kilka domków dla porzuconych kociaków załatwiłam ..
Kun jest ci u nas dostatek.... u nas chyba tylko daltego ich nie ma na strychu, bo podbitka jest zrobiona z blachy Natomiast na polu odchody kun znajdujęcodizennie, wszyscy sąsiedzi z nimi walcza... sąsiadka naprawiała już samochód... a ja jak neidawno naczaiłam, ze mi siękręci przy aucie..to szybko powkładałam kostki toaletowe do silników ...mam teraz taki odżywczy aromat....
Mala_Mi 21:07, 22 mar 2012

A to futrzak sąsiadów na moim parapecie Jeden z futrzaków

Foto sprzed 3 lat..... ale kot mieszka u nas nadal.... z psem dizlą miskę z wodą..i wyleguje sie na parapetach albo w grządkach...turla sie w kocimiętce
Jak znajdę nowsze to wstawię..ale nie wiem gdzie mam te lepsze...
mira 21:17, 22 mar 2012

śliczny ten kociaczek
a kocimiętki podobno są 2 rodzaje
jedne łagodne i wersja mocna = żaden kot się nie oprze

aby koty nie wylegiwały się na tulipanach tyle co wyrośniętych ja kładę kilka gałązek - trudno
ale to skuteczne
zbigniew_gazda 21:26, 22 mar 2012

Melduję się kumeczko. Wszystko zobaczyłem. Krokuski i irysy cudo. Zaraz znikam bo raniutko znowu arbait.
Mala_Mi 21:28, 22 mar 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Melduję się kumeczko. Wszystko zobaczyłem. Krokuski i irysy cudo. Zaraz znikam bo raniutko znowu arbait.

Kumie, a do Rzeszowa to się gdzieś nie wybierasz??????
Mam jałoce do strzyęnia ipotrzebuję rzutu oka fachowca czy to można wrzucić do fryzjera......
Dziś padł ostatni kawałek keksiu Mam zrobiła go mi na zapas..... i przepis pojechał w Polskę..... Zabrała go ze sobą