Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

anika 21:16, 23 mar 2012

Ale krokusiasto, no po prostu bajecznie. I trawa jakaś taka zieleńsza niż u mnie
Mala_Mi 21:20, 23 mar 2012

Celina napisał(a)
Hmmmmm. co by tu powiedzieć . Bo wszyscy już powiedzieli,że kolorowo i wiosennie. To ja może tak

Widzę, że pełny sukces we wstawianiu emotkonek
Mala_Mi 21:31, 23 mar 2012

Weronika - z zarządzaniem czasem to u mnie gorzej niż kiepsko Muszę sobie zablokowac dostęp do internetu... i podziwiam za cierpliowść czytania moich opowieści..

Ela - u mnie rośnie to co chce.... jak nie chce to są inne roślinki które czekają na wolne miejsce Niestety dużo u mnie nie chce też rosnąć.....ale mam dobre łopaty Ale z Twego tekstu się uśmiałam....dobry

Andziula - mama mi wczoraj zadzwoniła, że u niej pierwsze krokusy zakwitły....

Agnieszko - - ja już dawno stwierdziłam, że podoba mi się wszystko Ale faktem jest, że ładniej jest wtedy jak są większe kępy..i dotyczy to nie tylko krokusów ale i innych bylin Tylko konsekwencji u mnie brak

Anika - trawa jest beznadziejna..... chcieliśmy podsypać nawozem na jesień, ale od sierpnia nie padało na tyle, by to zrobić..... i jest jaka jest..... tam gdzie krokusy nawet jej nie da sie wygrabić..... będzie tak sobie rosła do czerwca... pójdzie w kłosy, przez miesiac będzei sie wyrównywać i nastanie jesień.... krokusy w trawniku ładne ,ale trawnik do niczego.

Sorki, że nie każdej odpisałam....ale dziękuję za wizytę

Na pocieszenie napiszę tym co jeszce u nich nic nie ma, albo bardzo mało..u mnie już przekwitają... a Wy będziecie cieszyć sie jeszcze.....a mi pozostaną tylko fotki u Was
Mala_Mi 21:59, 23 mar 2012

Justynko - karteczki to mój ostatni wynalazek...nie pamiętam co posadziłąm...nie pamiętam gdzie..... to takei znaki drogowe I jak ktoś się o coś pyta to od razu mogę sie wykazać profesjonalizmem...aczkolwiek wygląda to okropnie
marzena 22:05, 23 mar 2012

asc napisał(a)
A ja rozkoszuję się moimi krokuskami Wiem, wszycy już je macie.... ale tego kwiecia nigdy dość
Zamiast gadania moejgo bedzei pismo obrazkowe..bo pora nastałą na prace ogrodowe, a nie ogrodowiskowe

naprawdę piękne to Twoje pismo obrazkowe słowami nie opisałabyś chyba tych krokusów ?
Krys 22:11, 23 mar 2012

Wow Aniu rewelacyjnie kwita krokusy u Ciebie
Mala_Mi 22:27, 23 mar 2012

Masz rację Marzenko..
Ale tak jak napisała Bogdzia.... zdjęcia i tak nie oddadzą widoku w naturze...... brakuje perspektywy...... a to takie malutkie kwiatuszki
mira 22:45, 23 mar 2012

cudne te małe kremowe - miałam je posadzić ale jakoś nie wyszło
ale trzeba zapamiętać aby jesienią kupić- ciekawa jestem jak długo będą kwitnąć

pozdrawiam
aldonaz 22:46, 23 mar 2012

asc napisał(a)
Aldonko przyjedziesz na kawusię to zaobaczysz że u mnie też jeszcze dużo pobojowiska... my robimy sami , po kawałeczku.... zrobimy i ja zmieniam.... bo coś znów wymyśliłam..M juz na moje pomysły nie reaguje... Trochę do trawniaka zatrudniałam moich chłopaków jak nie mieli innej roboty.... ale większośc to robimy sami....a juz rośliny i rabaty to tylko ja To moje królestwo.... I też ciągle kupuję..bez opamiętania.....

Aniu, jest gęsto, to widok rabaty w pierwszym roku po posadzeniu, w tym samy roku co posadzilam, cześć jest przesadzana z innych miejsc bo tam też było już za ciasno....wiesz co bedzie tu za rok lub 2???? A to żótłe to nachyłek wielkokwatowy HELIOT taki z czerwoną plamką w środku... rosnie niski, niższy od tych całych żółtych .....Lubię je bo długo kwitną :

Aniu, nie omieszkam jak będę w Rzeszowie. Duże kępy rzeczywiście wyglądają ładniej. Jesienią muszę kupić więcej cebulek krokusów.
Zauważyłam też te kartki, to dobry pomysł, bo ja już wiele roślin zmarnowałam. Po prostu zapomniałam, gdzie wsadziłam, a po przekwitnięciu je przekopałam, bo nie było widać.
A co do trawnika, to ręce mi opadają.
Bogdzia 08:42, 24 mar 2012

anika napisał(a)
Ale krokusiasto, no po prostu bajecznie. I trawa jakaś taka zieleńsza niż u mnie

Anika u mnie trawa też okropna ale jaka u nas może byc jak co noc sa przymrozki i ziemia twarda jak gruda.Niestety musimy poczekac żeby ziemia rozmarzła.

Aniu , miłego dnia.