Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 21:31, 30 maj 2012

noemi napisał(a)
Aniu dzięki za wyczerpującą odpowiedź ... ciekawe jak owocują te zwisające ??? pomyślę o truskawkach , na razie mam poziomki w doniczkach i sobie radzą bardzo dobrze

Truskawki też poradzą sobie bardzo dobrze..koleżanka moja ode mnei wziła trochę sadzonek i część wrzuciła do doniczek i rosły.... Z doniczki mogą zwisać..a na grządce pełzaja ...... nawet po trawnikui i w żywopłocie.... pod agro..w kwiatkach i wszędzie...
jotka 21:34, 30 maj 2012

Ja w zeszłym roku miałam je w skrzynce balkonowej - wisiały sobie i owocowały
Madzenka 21:42, 30 maj 2012

asc napisał(a)
I trochę z wczoraj.... jest cudny...tylko foto mi się zapomniało obrócić....przechylamy głowę w lewo....trochę gimnastyki z rana nie zaszkodzi

I zbliżenie..

Zgodnie z rekomendacja na moje stożki zakupiłam dwie szt Multi Blue Jeszcze sześć jakiś innych ale nazw nie pamiętam.... Kiedy moje będą takie piękne... Pewnie dopiero za rok....
Mala_Mi 21:43, 30 maj 2012

jotka napisał(a)
Ja w zeszłym roku miałam je w skrzynce balkonowej - wisiały sobie i owocowały

Mnie tylko intryguje, jak je przezimować???

A na dobranoc wieczorne ujęcie żurawek...... tza choinką upychałam moje astry....

I maczki.. widoczne z daleka... ta czerwień ażrazi w oczy z każdego miejsca w ogrodzie...

I pierwsza piwonia... no to teraz poleci....coraz więcej kwitnących roślin..... najbardziej cieszę sie jak zakwitają pierwsze wiosenne cebulowe.. a potem piwonie...... bo to jużoznaka lata i wszystkiego co tylko moze ukwiecić ogród....

Madzenka 21:43, 30 maj 2012

asc napisał(a)
Magda, te pienne możesz uprawiać wszędzie, nawet w donicze, przy czym pisze "pienne", bo mnie te ich wąsy denerwowały..... i teraz je prowadzę jako zwykły krzak... W pierwszym roku poustaiwałam drabinki by siępieły, ale on się same nie pną, można je prowadzić podwiazując do czegoś....a tego to już mi się kompletnie nie che robić. Poza tym lespze i więskze owoce majajak siepozbywam tych rozłogów... A rozłogi majastraszne jak sieich w porę nie ucina..konkurowac mogą z nimi tylko odrosty w pomidorach.... bo jednego i drugiego nigdy nie zdąże uciąc na czas... To co odcinam wyrzucam do śmietnika, bo inaczej zaadaptowały by sobie kompostownik... one rosna WSZĘDZIE i na wszystkim... z wyjątkiem moich przyjaciół (od któych je dostałąm......), bo u nich nie chcą wogle rosnać. Natomiast wszyccy którym dałam troche tego dobra....chwala sobie. Pierwszy rzut maja bardzo obfity....potem chwilka przerwy..i już systematycznie (ale dużo mniej) do pierwszego opadu śniegu....
To foto z 16 pażdziernika, potem przyszedłprzymrozek..i kwitły, ale juznie dojrzewały bo za zimno i za mało słońca było....
Jak wyglądaja teraz zrobię foto jutro...

Co Ty piszesz, to truskawki owocują do października??????
Mala_Mi 21:48, 30 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

I trochę z wczoraj.... jest cudny...tylko foto mi się zapomniało obrócić....przechylamy głowę w lewo....trochę gimnastyki z rana nie zaszkodzi

Zgodnie z rekomendacja na moje stożki zakupiłam dwie szt Multi Blue Jeszcze sześć jakiś innych ale nazw nie pamiętam.... Kiedy moje będą takie piękne... Pewnie dopiero za rok....

To jest w tym roku.... a to wstawiam foto z zeszłego roku.... posadziłam wiosną 2011 Wiec juz i w tym powinne zakwitnać, a za rok minimum to co u mnie rok temu ... faktem jest, że kupiłam ładną sadzonkę...
Acha....powtarzają kwitnienie, już nie tak ładne jak pierwsze, ale kwitną
Wiosną dość mocno go ucięłąm aby się zagęścił.....

Glicynia w tle umarzła do ziemi..odbija z korzenia... i ma całe 15 cm wysokości....
Mala_Mi 21:52, 30 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Magda, te pienne możesz uprawiać wszędzie, nawet w donicze, przy czym pisze "pienne", bo mnie te ich wąsy denerwowały..... i teraz je prowadzę jako zwykły krzak... W pierwszym roku poustaiwałam drabinki by siępieły, ale on się same nie pną, można je prowadzić podwiazując do czegoś....a tego to już mi się kompletnie nie che robić. Poza tym lespze i więskze owoce majajak siepozbywam tych rozłogów... A rozłogi majastraszne jak sieich w porę nie ucina..konkurowac mogą z nimi tylko odrosty w pomidorach.... bo jednego i drugiego nigdy nie zdąże uciąc na czas... To co odcinam wyrzucam do śmietnika, bo inaczej zaadaptowały by sobie kompostownik... one rosna WSZĘDZIE i na wszystkim... z wyjątkiem moich przyjaciół (od któych je dostałąm......), bo u nich nie chcą wogle rosnać. Natomiast wszyccy którym dałam troche tego dobra....chwala sobie. Pierwszy rzut maja bardzo obfity....potem chwilka przerwy..i już systematycznie (ale dużo mniej) do pierwszego opadu śniegu....
To foto z 16 pażdziernika, potem przyszedłprzymrozek..i kwitły, ale juznie dojrzewały bo za zimno i za mało słońca było....
Jak wyglądaja teraz zrobię foto jutro...

Co Ty piszesz, to truskawki owocują do października??????

Piszę że owocują do przymrozków..byle słoneczko było, bo bez tego nie dojrzewają...... W marcu na krzakach znalazłam kwitnące truskawki.. oczywiście nie zawiązały owoców, ale głupie próbowały to zrobić ...
Bogdzia 23:12, 30 maj 2012

Piekne masz powojniki i truskawki i wogóle wszystko.A ja idę spac. Bedą mi się śnic Twoje truskawki. Dobrej nocy Aniu.
Mala_Mi 20:21, 31 maj 2012

A zgadnijcie kto to?????
marzena 21:29, 31 maj 2012

jedną osobę rozpoznaję - Ciebie oczywiscie drugiej- nie znam...
piękny klimacik ogrodowy