Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

monteverde 01:21, 08 cze 2012

Do mnie próbują od sąsiada przechodzić takie olbrzymie, czarne pomory, od razu uśmiercam

Ania wysiewałam jednoroczną ostróżkę w te zimne dni i nic mi nie wzeszło, ciekawe jakbym teraz wysiała, to nie za późno? bo zostało mi trochę w paczce? wszystko masz piękne w ogrodzie, chyba wybiorę się samolotem do Ciebie
Mala_Mi 07:40, 08 cze 2012

monteverde napisał(a)
Do mnie próbują od sąsiada przechodzić takie olbrzymie, czarne pomory, od razu uśmiercam

Ania wysiewałam jednoroczną ostróżkę w te zimne dni i nic mi nie wzeszło, ciekawe jakbym teraz wysiała, to nie za późno? bo zostało mi trochę w paczce? wszystko masz piękne w ogrodzie, chyba wybiorę się samolotem do Ciebie

Nie ma sprawy.....już zaklepałam kierowcę do przywożenia i odwożenia gości.... na wypadek jakbym ja nie wyrabiała z czasem..... samoloty latają do Rzeszowa..zapraszam...
Piękny ogród..dzięki Anuś za komplement..ale to młody ogród.... pierwsze nasadzenia jesień 2008.... i sukcesywnie co rok nowa rabata... jeszcze nie skończony..... właśnie mieli przyjechac mi do pomocy przy trawniku.....i co???????? ...leje deszcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I dylemat robimy te oczko wodne..czy nie robimy....... fajnie by było je mieć....ale to kolejna rzecz przy której trzeba chodzić...... a czasu brakuje i często sił.... Robiąc trawnik od razu by sie wykopało dół i rozplantowało ziemie... ...
Mala_Mi 07:42, 08 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Tych brązowych, to w ogóle nie widziałam, tylko ciemne...

U nas są wszelkiej maści i koloru....tylko ciemne skuteczniej wytępiłam i od 2 lat ich u siebie nie widziałam Trułąm na obrzeżach działki, wiec do mnei jużsienie przedzierały....... i ostanie 2 lata dosć skromnie je karmiłam..i bezstyje brązowe jakoś sie przedarły i t na skalniak....... ale jesćdostały a te co przeżyuły nadziałam na pręta
badara 09:17, 08 cze 2012

asc napisał(a)

a te co przeżyuły nadziałam na pręta

Mala_Mi 11:54, 08 cze 2012

badara napisał(a)

a te co przeżyuły nadziałam na pręta

Skąd ten smutek..... miałam z nich zrobić szaszłyka z grila ???
Bardziej żal ściętej kocimiętki Przyszedł kot sąsiadó i też byłzmartwiony..tak fajnie w tym sie leżało, a tu klops...
monteverde 11:59, 08 cze 2012

Aniu rób oczko będzie ładnie ostatnio u Mai widziałam wysypywanie keramzytu do oczka(dodatkowo natlenia wodę) i są mniejsze zanieczyszczenia wody, jak i podsypywanie pod roślinki zamiast kory, bardzo mi się to spodobało, keramzyt jest lekki a daleko mieszkasz od lotniska? u mnie też od rana pada ale spokojnie, dobrze nawilży ziemię deszczyk
Mala_Mi 12:06, 08 cze 2012

monteverde napisał(a)
Aniu rób oczko będzie ładnie ostatnio u Mai widziałam wysypywanie keramzytu do oczka(dodatkowo natlenia wodę) i są mniejsze zanieczyszczenia wody, jak i podsypywanie pod roślinki zamiast kory, bardzo mi się to spodobało, keramzyt jest lekki a daleko mieszkasz od lotniska? u mnie też od rana pada ale spokojnie, dobrze nawilży ziemię deszczyk

20min..... blisko..u nas wszędzie blisko
U nas już dość napadało, może przestać..... co prawda przestało..ale pochmurno... o..i gadają w radyjku, że nawet grad mozę spaść
monteverde 12:15, 08 cze 2012

to nie ciekawie z tym gradem, lepiej nie
Mala_Mi 19:11, 08 cze 2012

Wszyscy kibicuja...co wpis na ogrodowisku to o Euro....... a ja się wyłamię i powiem, ze miałam gościa...... i spedziłyśmy popołudnie ogrodowiskowo
Odwiedziła mnie Aldonka..... spotkałyśmy sie w Rzeszowie w mojej szkółce bylinowej.... oczywiscie chociaż nie mam miesca zrobiłam zakupy ..... i pojechałyśmy do mnie....i zleciały 4 godzinki .... nawet nie wiem kiedy...

marzena 19:22, 08 cze 2012

ale piękne fotki dziewczyny
pozdrawiam Was, a dzięki Aldonce trafiłam dzisiaj do świetnej szkółki różanej