Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Wieloszka 22:51, 08 cze 2012

asc napisał(a)

taaaaaa tylko kto to będzie obrabiał.... chciałabym, ale i o to co mam nie mam kiedy zadbać i rośnie sobie jak chce..... patrzę tylko jakie to wszystko zaniedbane.... Wcześniej mi aż tak bardzo to nie przeszkadzało, ale jako chodzę i oglądam dopieszczone ogrody..to czasami robi mi sie wstyd

Zupełnie niepotrzebnie!!! Taki urok Twojego ogrodu!!! Jest szalony i nieokiełznany jak właścicielka I na pewno nie jest nudny A zobacz ile masz dzięki temu więcej czasu i mniej bólu kregosłupa
monteverde 22:55, 08 cze 2012

Aniu mogłabyś w zamian za ten olbrzymi trawnik zrobić taka anielską aleję z dwóch stron obsadzoną roślinami masz ich tak dużo
Martek 23:02, 08 cze 2012

Odpowiednio dobrane rośliny mogą zminimalizować prace na rabatach.Ja mam mało miejsca i lubię mieć dużo kwiatów to bawię się w jednoroczne.Ty masz Aniu tyle wszystkiego,że część terenu,bo to teren nie rabatki możesz obsadzić bezproblemowymi bylinami i krzaczkami .Odwrotnie na plecy krzaki ,drugi rząd byliny Mam też tu na myśli zimozielone jak bukszpany itp.Mogą być iglaki jako tło
1:1 pozdrawiam
mira 23:02, 08 cze 2012

Linka napisał(a)

Witaj Aniu, doszły mnie słuchy, że zakupiłaś miskanta variegatusa, zdradzisz gdzie w Rzeszowie jest on dostępny?
Pozdrawiam

Na Miłocińskiej, u Półkoszków... w bylinowym... wybór traw ogromny....... i zapomniałam kupić tej ha..ha loe (nazwa nie do zapamiętania).. ja mam zieloną i żółtą, a ta była w żółte paski..ślicznota.... I rozlpenice i pampasowa, co mozna w zimnym garażu zimować... do ileś minus wytrzymuje.... i jest niższa od innych.... tak, że do donicy się nadaje..i .....o Boziu..dużo i fajnego.... a tu miejsca już NIET... a i bylinki pojawiły się nowe i nowe jeżówki... I żałuję, że nie kupiłam piwonii, ale takich anemonowych.... przynajmnije na deszczu się nie pokładają.....
Myślę gdzie wygospodarować miesce... i paprocie takie fajne...uuuuuu buuuuuu

Dziękuję Aniu za informację, widzisz ja juz po internecie zakupy robię bo w pobliżu nic trafić nie mogę i ostatnio się mocno naciełam a Ty tam kopalnię bylin masz

Ania a jakie te jeżówki mieli - kolory pamiętasz, szukam kremowej lub cytrynowej
Mala_Mi 23:14, 08 cze 2012

Dziewczyny....ciekawe co na to mój M. ale mój kręgosłup mówi na takei ekscesy stanowcze nie ..jednak kosiarką łatwiej przelecieć ...
Nie oglądałam jakie kolory .zapamiętałam tylko czerwoną i pomarańczowo-czerwoną...... za dużo nowości było jak na jeden raz... A i tak kupiłam w większości ... ze starego sprawdzonego aasortymentu.. jak piwonia.....
Martek 23:23, 08 cze 2012

U mnie prawie sama trawa jest )))))
monteverde 23:25, 08 cze 2012

Cofnęłam się na Twoje rozchodniki i rojniki, ile to rośnie u Ciebie, piękne poduchy
Elfik 23:30, 08 cze 2012

asc napisał(a)
Wszyscy kibicuja...co wpis na ogrodowisku to o Euro....... a ja się wyłamię i powiem, ze miałam gościa...... i spedziłyśmy popołudnie ogrodowiskowo
Odwiedziła mnie Aldonka..... spotkałyśmy sie w Rzeszowie w mojej szkółce bylinowej.... oczywiscie chociaż nie mam miesca zrobiłam zakupy ..... i pojechałyśmy do mnie....i zleciały 4 godzinki .... nawet nie wiem kiedy...

Miodzio widoczek - i na ogród, i na dziewczyny... I na psa!!! A co Misio-Everest śpiewa???
Mala_Mi 23:34, 08 cze 2012

Chyba śpiewał nam serenadę..... że ładne dziewczyny I że przeprasza , że mi spodnie poszarpał
Mala_Mi 23:35, 08 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

taaaaaa tylko kto to będzie obrabiał.... chciałabym, ale i o to co mam nie mam kiedy zadbać i rośnie sobie jak chce..... patrzę tylko jakie to wszystko zaniedbane.... Wcześniej mi aż tak bardzo to nie przeszkadzało, ale jako chodzę i oglądam dopieszczone ogrody..to czasami robi mi sie wstyd

Zupełnie niepotrzebnie!!! Taki urok Twojego ogrodu!!! Jest szalony i nieokiełznany jak właścicielka I na pewno nie jest nudny A zobacz ile masz dzięki temu więcej czasu i mniej bólu kregosłupa

Odezwała się ta co nie zwraca uwagi na detale...... perfekcjonistka jedna..... takie jak Ty mnie wprowadzaja w kompleksy