Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 13:47, 18 cze 2012

Hortensje już maja kwiatki..... wszystkie, ale foto z nowej rabaty....

Nowy powojnik....

Stary pwojnik..przekwita..i też mi się w takim widoku podoba...
Mala_Mi 13:48, 18 cze 2012

Upał dałw kość nie tylko mi, ale i dla MIśka...... nie wychodził ze swojej rabaty bukszpanowej..... dziurkę tylko pogłebił o kolejne centymetry.....
monteverde 13:54, 18 cze 2012

asc napisał(a)

Aniu napewno pokupowałaś wysokie odmiany,to stożek wzrostu im machnij jak piszesz,że już takie monstrum a czy te oczko będzie już w sierpniu? a w ogóle to dzisiaj się wstrzymaj z pracą bo u Ciebie podobnież straszny upał 32 st. ja też do domu przyszłam bo za gorąco

Upał nieziemski....w cieniu 32 stopnie....
Chłopaki kopią dół..... własnie M uratował moje oczko wodne.... bo kazaliśmy zrobić schodki na rośliny..wiec wykopali schodki, a jak poszliśmy do roboty..a zostali sami....to zrobili na połowie ..zjeżdżalnie kasująs schodki...... grrrrrrr Na szczęscie reszty nie zdążyli......coś siejeszcze da uratowac.... Chcemy na sierpień uruchomić wodę..napewno bedzie nieskończone...... bo i czas i finanse nas chyba wstrzymają....
Tak było rano..teraz jest 3 razy głebiej i więcej....tyle, że po prawej nie ma już schodków tylko ostry skos...grrrrrr

a to durnie i nie będzie ich? niektóre rośliny potrzebują takich różnic w stawie, jedne lubią głębiej inne płycej być posadzone dobrze jak są takie progi.
Milka 14:01, 18 cze 2012

Obejrzałam; powojniki super, zwłaszcza ten w przekwicie
perukowce uwielbiam, więc też mis ie twoje podobają z lawenadami zrobione super, ale jedną rzecz bym zmieniłą; wg mnie ta skarpeta pod katalpą ma za małą średnicę, powiększyłąbym i dołożyła hosty i żurawki, albo żurawki trawy
Mala_Mi 14:54, 18 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Obejrzałam; powojniki super, zwłaszcza ten w przekwicie
perukowce uwielbiam, więc też mis ie twoje podobają z lawenadami zrobione super, ale jedną rzecz bym zmieniłą; wg mnie ta skarpeta pod katalpą ma za małą średnicę, powiększyłąbym i dołożyła hosty i żurawki, albo żurawki trawy

Dołoże, bo śrenica skarpety będzie aż za słupek do prądu..słupek musi zostać, bo wpinam do niego basen i lampki świąteczne.... dlatego tam dałam te wielkie hosty Orange.....a resztę dałąm te jasne..ale mam ich za mało i chyba hosty dam w dwóch rzędach..nie będę już mieszać rodzajów....
Docelowa głębokość..... (skos po prawej do poprawy..... zrobimy nowe uskoki,,,tylko oko się powiększy.. ) Nie mam prenensji do chłopaków, oczka nigdy nie robili..a i tak dobrze, że chcą mi kopac w ten upał Lekkie niedogadanie się...

Wody mi bedzie pod pachy Wieczorkiem jadę po folię.....

Juzia 14:57, 18 cze 2012

To nie oczko tylko OKO
Milka 14:58, 18 cze 2012

Świetnie i ładnie wyglądasz, trud ci służy

daj jeden gatunek, tez super!
Bogdzia 15:03, 18 cze 2012

O pierwsza rybka już jest!!!
Milka 15:06, 18 cze 2012

a to dobre
majkel0326 15:09, 18 cze 2012

asc napisał(a)

Aniu,Aniu,jaki fachowiec?Piszesz o mnie?Nie zasługuję na takie słowa,ja kompletny amator jestem.Wszystkiego uczę się sama słuchając ludzi,czytając mądrzejszych i doświadczonych i przede wszystkim stosując starą, dobrą metodę prób i błędów Duuużo u mnie niedociągnięć i gaf ogrodowych,ale nie zrażam się.A za oczko to nawet się nie biorę,bo na pewno nie dałabym rady z utrzymaniem go w czystości i porządku,chociaż bardzo mi się oczka podobają.Będę Twoje podglądać

Na warzywakch to sie kochana znasz..... dla mnie jesteś fachowiec Podglądam ogródeczek.... masz super wszystko w warzywniaczku

Dziękuję,chyba się zaczerwieniłam Fajnie,że ktoś docenia moją pracę.Perukowce masz wspaniałe!